Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    válasz xcsabo #61919 üzenetére

    Arra gondolok, ami van. :D

    Elsőnek én is műszerész satuba fogtam a csillagot, és alulról melegítettem pákával. Ezzel mondjuk 50% körül volt a siker / végleges elb@szás arány. Többnyire a csillag ment tönkre, szakadt/rövidzáras lett a vezetősáv.

    A rezsó egyel jobb választás, ha van.
    Még jobb a 6 dolláros PTC platni.
    Még annál is jobb a 70 dolláros hőszabályozós kályha.

    De ami nincs otthon, azzal nem tudsz dolgozni. :(

    Azt mondanám, hogy a 6 dolláros már jól használható ( nekem is az van ), ha rendelsz egyet, azzal nem ütsz lyukat a családi budgeten, és évekig nem fogod kinőni.

    Ha gyorsan meg akarod csinálni, akkor rezsó, illetve láttam BLF-es arcoknál gáztűzhelyes megoldást is. Tegyél rá egy jó vastag lemezt ( akár többet is ), és tedd a lemez legszélére. Ha nem olvad meg az ón, akkor tudod a melegebb részek felé tolni. A kontaktokon lévő ón jól mutatja, hogy mikor olvad meg az emitter alatt is. Legyen csipesz kéznél, amivel tudod tologatni, illetve le tudod venni a csillagot, amikor kész, hogy ne sütögesd tovább feleslegesen.

    Hogy milyen hőmérséklet szükséges, az ón függő. Ha ólmos forrasz van alatta, akkor 190 fok körül. Ha ólommentes, akkor kb. 220.
    Amikor én forrasztok magamnak, akkor szigorúan ólmos forraszt használok ( a háttérben zokognak a fókabébik ), mert a) kisebb terhelés éri a csillagot és az emittert b) az ólommentes forrasz sz@rul fut, de legalább rideg amikor megszilárdul.

Új hozzászólás Aktív témák