Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adam7027

    csendes tag

    Megjött tegnap a Haikelite MT09R XHP35 HI NW (5000K CCT) kézilámpám.

    Azt kell mondjam, hogy elég szépen hozta az elvárásaimat. Sajnos egyelőre jó kültéri helyet nem találtam nyalábképek készítésére (+ilyen időben nem is biztos, hogy most neki fogok fogni), de szerintem nagyon érdekes a nyalábja.

    A 3 reflektor miatt a nyaláb széle a 'kagylóhéjas' megjelenésű (engem egyébként ez nem zavar), de pl. nyalábon belüli színkonzisztenciát illetően köröket ráver az MT07S-re a dóm nélküli (és nem egész területen befoszforozott) emitter miatt, alig van eltérés a nyalábon belül.

    Ami még szerintem nagyon érdekessé teszi, hogy a reflektorok egyenként az átmérőjükhöz képest elég mélyek, így főleg ezzel a kisebb méretű emitterrel eléggé szűk a nyaláb, azaz a sok fényt úgy általában véve messzebbre tudom elirányítani, és nem az előteremet világítom be a távoli célpont rovására annyira, hogy az már kellemetlen legyen.

    A mély reflektorok geometriájából adódóan meg egy másik dolgot is megfigyeltem: a hotspot körül a korona viszonylag széles, és eléggé fényes is, így ez a lámpa kb. olyannak hat, mintha egy thrower és flooder lámpát kombináltunk volna (bár itt a throwerség hangsúlyosabb, mint pl. egy Acebeam X70 esetében). Néztem charles bridgetec-es videókat erről a lámpáról is, és az Imalent R90C-ről is, és úgy néz ki, hogy nem állja meg a korábbi állításom a helyét (mármint az, hogy ez a lámpa a szegény ember R90C-je), mert a nyalábok eléggé különböznek. Az R90C-nek sokkal sekélyebbek aránylag a reflektorai, így a nyaláb közepe sokkal kiemelkedőbb.

    A hőtermelést illetően azt vettem észre, hogy azért ez az XHP35 HI-s változat is igencsak tud melegedni - ha már ez ilyen, nem tudom, hogy milyen lehet az XHP70.2-es változat. Viszont az jó jel, hogy ennyire melegszik ezzel a bő 6000 lumennel, mert a régebbi Haikelite lámpáimnál sokkal lassabb melegedést tapasztaltam, tehát a msotani esetben valószínűleg sokkal hatékonyabb a hőelvezetés.

    A TA-féle driver egyébként tetszik, egyedül egy dolgot nem értek: amikor duplaklikkel átteszem turbóra, akkor miért hagy ki majdnem egy másodpercet.

Új hozzászólás Aktív témák