Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz don pardon #1382 üzenetére

    Hát a skeleton key-vel már nem érdemes se spellt, se semmit mást csinálni az auto-attempten kívül. De ezt sokan csak késve szerzik meg. Ráadásul limit is van rá hogy hanyas szinten csinálhatod meg Nocturnal questjét és ezt az OOO(mint látom használod szépen) átírja magasabbra, nem vagyok most hirtelen biztos benne hogy mennyire. És nem emlékszem hogy a dokumentációjában leírta volna.
    Na mind1, a lényeg hogy vlszeg sokáig még nem lesz sekeleton keyje egy kezdő karakternek. És mivelhogy a spelles nyitogatáshoz meg magas alteration skillkell, plusz némi pénz meg idő hogy megvedd/megcsináld. Nomeg mivel ráadásul ha nem pwtrainelsz akkor sztem tuti hogy az lesz hogy mindig kb a jelenlegi szinteden megjelenő locokoknál csak kisebb lockokat tudsz majd vele nyitni. Ezért elmondom nagyvonalakban hogy hogyan kell profin kinyitni egy lockot. Mivel a tapasztalaton és a kézügyességen nagyon sok múlik ezért ne várd hogy megváltást hoz majd rád.
    Elösször is: a kinyitás elve az elmélet szintjén egyszerü. Felpöckölöd a kampót, amikor az pont legfelül(!) van akkor kattintasz(beakasztod) Ha túl korán vagy túl későn kattintasz akkor eltöröd a lockpicket. Csak addig tudod beakasztani amíg az nincs mozgásban, hanem fönt áll. Az egész nehézsége abból jön hogy különböző sebességel esik vissza a pöcök. Néha lassan, néha gyorsabban és van hogy nagyon gyorsan. A kedvező eset az amikor lassan esik vissza a retesz, mert akkor nagyobb intervallumban van időnk akasztani. De megpróbálom rövidre fogni a dolgot: easy és very easy lockoknál, ha nem sajnálod a lockpick törési statisztikádat, ne foglalkozz az előre számítással kis szinten se, csak nyomd föl a reteszt és amikor az legfelül van akkor klick. Mivel a kisebb zárakban van olyan extra könnyítés is hogy itt sokkal(!) gyakrabban lassan zuhan vissza a cucc ezért gyakran elsőre de harmadikra biztos hogy kinyitod az easy lockot a szintedtől függetlenül, hosszas vizsgálat és bármi trükk nélkül.
    Erre most ki is térek amíg nem felejtem el. A szinted befolyásolja a lockok reakcióját. Minél magasabb a security skilled annál gyakoribb a lassú retesz-visszaesés. A locknehézséggel fölfelé viszont egyre nő a gyors visszaesés...
    Viszont average és fölötte már érdemes óvatosabbnak lenni, mivel kicsi szinten minden retesz visszaesik ha egyet hibázol. az első felnyomásáig nem kell tökölni, azzal nem buksz semmit csak lockpicket, azt rögtön próbáld be (persze csak akkor kattints amikor fönn a helyén van a cucc). A másodiknál viszont már nem hibázhatsz, mert vissza esik az első, és mivel ez már nem easy-lock ezért nagy valószínűséggel bukhatod ezért itt már más az eljárás: felpöckölgeted és várod hogy minél gyorsabban zuhanjon vissza a cucc, ugyanis törvényszerűen a leggyorsabb leesést egy lassú követi, és azt könnyű bekattintani amikor fönt van. Profibbaknak vagy ügyesebbeknek lehet próbálkozni a fordítottjával is, amikor pont nagyon lassan esik rá(és nem számítottál rá, tehát nem reagáltad le) akkor valaszeg nagyon gyorsan fog visszaesni azt pedig úgy kell lereagálni hogy amint fölnyomod rögtön kattintasz. De ezt már csak a tapasztaltabbak csinálják, mert rá kell érezni. Very hard locknál én is általában csak az első módszert csinálom.
    Fontos hogy öszpontosíts, legyél nyugodt. Jah és akciónál fogd szorosan az egeret(ez fontos, mert gyorsabb/pontosabb leszel általa). Az időzítéseket ki kell tapasztalni. Hard locknál is uez a helyzet, az elsőt rögtön prbáld, ha nem sajnálod a lockpicket, a többit meg mindig hosszasan vizsgáld meg és mindig csak a legideálisabb pillanatban akaszd be. Ha kicsit kitapasztaljuk a dolgokat akkor ki tudunk nyitni bármit nagyon kicsi security skillen is. Very hardnál, könnyen előfordulhat hogy sokat kell majd elidőznünk felette, de ha nyugodtak maradunk és tudunk koncentrálni akkor sztem akár elsőre is, de másodikra tuti kinyitjuk.

    Annyi gáz van csak hogy a nyavajás OOO, nem engedi megpróbálni se ha túl nagy annak a nehézsége a mi szintünkhöz mérten. Ez végülis realisztikusabb, de nagyon dühítő volt számomra... konzollal be is avatkoztam mindig. A másik meg a csapdák... kicsi szinten, a legtöbbtől tuti instant meghalsz... :W
    A trükk ott az hogy quicksave és utána hosszasan próbálgasd hátha egyszer az egyiket túléled...:DDD Ugyanis random találja ki hogy éppen mit lő rád. Van hogy nem öl meg rögtön de duration-nel igen -> mindig legyen nálunk kard/pajzs hogy jobb-klikkel gyorsíthassuk a health spell kasztolását, így ki lehet vegetálni a dmg-et. Jah és természetesen előre teszteljük le hogy trappolt el a láda, egy aktiválás majd kilépéssel. Pl egy Very Hard ládánál dühítő ha nagy nehezen kinyitod aztán agyonvág egy shock-spell... :U

    végül: az autoattempt az a számításba veszi a lock nehézségét, a te skilledet, és a luckodat. Majd így szépen ki véletlen-generálja hogy mennyi esélyel nyitod ki... Nem ajánlott a használata csak Skeleton key esetén.

    Remélem alapos voltam, és érthető is.

    Üdv: SystemRoot

    [ Szerkesztve ]

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák