Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totyak

    aktív tag

    Olvasom az összefoglalóban a lehetséges postázási lehetőségeket, ha eladni szeretnék valamit külföldre.

    "Feladási ajánlás: Elsőbbségi, ajánlott, tértivevényes. Értékesebb csomag esetén megfontolandó az értéknyilvánítás, de ez nem minden ország esetén vehető igénybe. 2 kg-ig levélküldeményként adható fel és ez a legolcsóbb szállítás."

    Néztem is a Posta oldalát és én is azt tapasztaltam, hogy a külföldi nem szabvány levél a leggazdaságosabb és az is feltűnt, hogy nem minden országba enged értéknyilvánítást. Gondolom ahova enged, ott annyit fizetnek kárpótlásul, amennyit beírok a mezőbe, ha elkvereik a levelet.

    De mi van akkor, ha nem tudok értéknyilvánítást tenni és elveszik a levél? Van valamennyi alap kártérítés, mint pl. belföldön a feladási ár tízen valahányszorosa?

    Illetve az is felmerült bennem, hogy akár az értéknyilvánítás, akár az alap kártérítés (ha van ilyen) a címzett országában is érvényes, vagy csak a magyar határig? Onnan ugye már a külföldi posta veszi át és a magyar posta miért vállalna felelősséget azért, ha a külföldi elkeveri a pakkot?

    Ez az elsőbbségi, ajánlott, tértivevényes megoldás nyomonkövethető egészen a címzettig?

    Külföldre is azon a zöld színű ún. "Könyvelt küldemény feladóvevénye" szelvényen tudom feladni a levelet?

    Mi van akkor, ha a vevő nem veszi át a terméket? Valahogy gondolom visszajut hozzám, mint feladó (nyilván nem ingyen), de hogy bizonyítsam, hogy a vevő hibájából nem tudta átvenni és nem jár neki a refund?

    Elnézést, ha banálisak a kérdések, nem postáztam még külföldre sohasem.

Új hozzászólás Aktív témák