Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Pixel Tablet 2-vel ismét vége szakadhat a termékvonalnak
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pusiga
tag
A PDF formátumban lévő könyvállományok egy jó része egy az egyben beszkennelt könyvlapképekből állnak Méretük általában a könyvlap teljes méretével megegyezik, tehát nagyobb mint a szövegtükör, mert a lap szövegen kívüli üres részét is tartalmazza. Ezt a plusz részt nem tudja eltüntetni az én e-book olvasóm, így még kisebb lesz a szöveg rész, ha felteszem rá, de ha a kijelző 9" vagy még nagyobb lenne semmi gond nem lenne a PDF-ekkel. Sajnos az ilyen méretű e-book olvasók még nagyon drágák.
Van tapasztalatom a témában. Egy PDF-ben lévő nyelvkönyvet szerettem volna e-book olvasóra használható állapotba hozni. Tetszett a gondolat, hogy a szöveg, és a hang is egy platformon, akár egyszerre is elérhető (lett volna). Elég sok energiát fordítottam a szkennelt képek olvashatóbbá tételére, körbevágására stb. végül is a 6"-os kijelzőn sajnos számomra nem sikerült használható végeredményt kapnom. Talán másnak akinek jobb a szeme az enyémnél, és esetleg jobb felbontású, kicsit nagyobb kijelzős e-book olvasója (pl. Kobo Aura HD) van, annak használható lenne így is. -
pusiga
tag
Inkább csak szöveges táblázatok vannak benne, de nem tudom mi változna epub formátumban? Át nem tudja tördelni a szöveget, mivel az csak képként létezik.
Korábban már egyszer szó volt a kijelzők kategorizálásáról méretük szerint. Szóval otthoni (nem utcai, mobil) olvasásra szerintem a 6" -nál nagyobb kijelző kellene, mint ahogy írtad is a hagyományos könyvek szövegtükre is nagyobb valamivel ennél a méretnél. Ezért is tetszett a Kobo Aura HD a maga 6,8"-os kijelzőjével azt hittem ez lesz a trend, de sajnos nem úgy néz ki sőt, ha jól tudom a Kobo újabb kiadású olvasójánál is vissza álltak a 6"-os méretre.
9" és ennél nagyobb kijelzős olvasók talán előbb utóbb, az elektronikus dokumentumok térhódításával együtt elterjednek vállalati használatban, és akkor olcsóbbakká is válhatnak majd. -
Tim72
tag
"The Ink Pad 840 has a screen resolution of 1,600 x 1,200 (the same as on the Onyx Boox i86), and it will cost 9990 rubles (about $290 USD) when it ships in Russia in July."
http://the-digital-reader.com/2014/05/20/pocketbook-launches-the-6-ultra-8-ink-pad-ebook-readers/#.U6A65ijqpGw
-
-
ABal
őstag
Kiolvastam a The Cuckoo's Calling-ot. Nekem nagyon bejött a nyelvezet és a stílus. A történet is, persze, de az szerintem hozza a műfajra jellemző követelményeket, azokon túl nem nyújt kiemelkedőt. Nem tudom, hogy a magyar kiadásban a fordítónak mennyire sikerült megbirkóznia az eredeti stílus átültetésével, de bízom benne, hogy az is jó.
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
Kiralybali
tag
A gyártó szerint "A készülék nem egy általános Andoid rendszert kapott.", úgyhogy nevezhetjük fake Androidnak is.
Most nincs nálam a készülék, de ha jól emlékszem azt se tudtam megnézni, hogy pontosan hány %-on van az aksi, nem hogy mi fut rajta. De majd hazamegyek és ellenőrzöm.Balage
-
ZooLee
senior tag
Sajnos nem, ez már akkor is annyi volt, mikor megjelent, és azóta is néztem, nem lett kevesebb. Én megvettem akkor, de én is megemlítettem, hogy azért nem az igazi, hogy ugyanannyiba kerül, mint a nyomtatott verzió. Az meg egyenesen nevetséges, hogy ugyanannyi, mint egy "bundle" csomag...
-
Ébri
senior tag
Háát azért van benne leég sok bug. Feleségem mondta, hogy neki jobb lenne világítós olvasó, de nincsenek nagy igényei, így megkapta a PW-m, én meg, ha már Németo-ban nyaraltunk, vettem egy Aura HD-t. Az, hogy az 5000 könyves gyűjteményem kb. 10 órán keresztül olvasta adatbázisba eléggé meglepett...
Tegnap küzdöttem vele, mert a Calibre-ben (mint néhány óra alatt kiderült) beállítottam, hogy küldjön sorozat-információkat is, ez szétszedte az adatbázist. A hibakeresés közben sikerült olyan állapotba jutnom, hogy a főképernyő közepe üres lett, csak az elsó menüsor és a fenti státussor látszott, újraindítás után is, így megtettem első factory reset-em .
Szóval a (hackelt!) PW2-höz képest vegyesek a tapasztalataim, akár gyorsaságot tekintve is, összességében többnek tűnik a plusz, de nem annyira nagyon, főleg a lassúsága zavar néha, de még nem sokat olvastam rajta.
(Az alján lévő üres rész csökkenthető valahogy? CSS módosítást bepipáltam Calibre-ben.)
-
Ébri
senior tag
Az adatbázis elrontása után újra megtette a beolvasást (s az adatbázis rossz maradt, tehát a megoldás az SD kártya kivétele volt ), ez zavaró volt.
Nem polcokhoz állítottam (arra ott a "tags" oszlop, tökéletesen működik), van egy pipa, elvileg a listában megjelenítené a sorozatokat, de helyette az adatbázist szedi szét. Kicsit sokáraj jöttem rá, hogy az elrontott (mivel nem tudom melyik = az összes) törlésével, s az adatbázis tömörítésével marad egy jó adatbázis, factory reset és egyéb borzalmak nélkül.
Az FW 3.3.0, s a tetején nincs is baj, nekem az a furcsa, hogy az alján 2-3 sornyi hely maradt.az oldalszám felett. De így is több szöveg fér egy oldalra, mint PW-n .
Most csak párszáz könyvet tettem vissza, s gyorsabbnak tűnik, mint sok könyvvel előtte, szóval lehet, 5e könyvet nem fogok rá visszatenni.
-
Apollyon
Korrektor
Jah igen, az a Pocket cucc mire jó? Az ami a facebook mellett van?
Más kérdés: a readert be lehet rakni sleepbe és offolni is lehet. Mindkét opciónál az éppen olvasott könyv borítóját jeleníti meg, annyi különbséggel hogy a képernyő tetején azt írja hogy sleep / vagy powered off.
Wifi kikapcsolva ha nem használom, szóval van lényegi különbség a sleep és a poweroff között? Mert úgy tudom hogy csak akkor fogyaszt a gép energiát, ha éppen frissíti a kijelzőt, viszont sleepből gyorsabban feléled az eszköz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Libretom
aktív tag
Nem tudom miért lenne jogilag problémás a hard DRM konvertálása, ha a könyvet nem adom tovább senkinek? Ezzel semmilyen módon nem sérülnek a szerzői jog szabályai. Kb. ugyanaz történik, mint ha a papírkönyv oldalairól saját magának fénymásolatokat készít a tulajdonos. A technikai megoldhatóság már más kérdés....
-
LittleBiG007
Topikgazda
A Nook ST Glowlight szókincs tekintetében pedig ötcsillagos. Egy 350.000 szavas Oxford egynyelvű szótárt tartalmaz. De az biztos, hogy nem szótanulásra találták ki. Például csak azoknak a szavaknak van benne a fonetikus átírása, amelynek nem egyértelmű a kiejtése, az információk mennyisége miatt sokszor majdhogynem ömlesztve tartalmazza a magyarázatokat, és csak a vastag betűs kiemelések segítenek a könnyebb eligazodásban. A magyarázatok sem minidg a legegyszerűbb szavak használatával történnek, ellenben mindig van példamondat. Összefoglalva, aki angol regényeket olvas, az tudja ennek a beépített szótárnak nagy hasznát venni, mert mindent megtalál benne.
Unteroff #8030: Angol regények olvasása önmagában is szókincsfejlesztő, mindenféle tanító alkalmazás nélkül. A gyakori szavakkal úgyis gyakrabban találkozik az ember és így rögzülnek. (Én már 3 és fél éve csak angolul olvasok, úgyhogy ezt tapasztalatból mondom.) A Nook beépített szótára valószínűleg nem lesz jó neked, ha még csak kezdő olvasó vagy.
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
Ébri
senior tag
Azért a magyar tudás se rossz, ha vmi hiba (vagy bármi más) üzenetet kap, lehet, tudja értelmezni, s nem egyből telefonál .
Idősebbeknél a jó szem is kérdéses, nem minden olvasók elég nagyok a rendszerfontok. (Én szemem elég rossz, már nem emlékszem melyik volt, amin alig láttam mit is böködök.)
-
MC Pite
veterán
Azaz a mobi-n nem lesz védelem, és valószínű az olvasóm viszi?
Nem vágom pontosan hogy mit jelent hogy nem szokott (erős) védelem lenni, ez esetleg relatív könnyen kiiktatható?
Ez is egy olyan dolog lesz úgy látom amikor a legális út a körülményesebb(?)...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Amiket találtam olvasó progik, a kettő közül csak az epubot (DRM free) tudták, de keresek hátha van ami a kindle formátumát is megeszi... DRM-es epubot egyik olvasó progi sem tudott amit találtam a telefonomra .
Megvenném, de átfutottam gyorsan a technikai részeket, és ott írták hogy adobe cuccal tudom feloldani és rátölteni a készülékre (így, de ez telefonnál nem működik); ill ellenőrizzem vásárlás előtt hogy megeszi e az olvasóm ezt a formátumot. Egyébként fel sem merült volna a normális vásárlásos módszerrel bármi bökkenő lehet.
Marad az (ha jól értem) hogy vagy az adobeból (vagy calibrébre) miután 'feloldotta' az epubot, valahogy felmásoljam a telefonra. Ha jól látom a többi platformra az overdrive lenne a megoldás.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Természetesen a pár oldalas demót leszedtem, ment; de feltételeztem a demó nem drm-es.
Azért tornáztam, mert te (is) olvasót írtál, olvasóra (ha hard lett volna?) az adobe cucca le tudja tölteni probléma nélkül - csak az ebook olvasó programok írói nem nagyon szeretnek fizetni az adobe-nak.Fbreader jó arra hogy a színeket váltogathatom, ionic meg olyankor, amikor sok a lábjegyzet (pl a felhőatlaszban sok volt, és akkor persze másik olvasó progival olvastam; a végefelé derült ki hogy ennél működik rendesen).
Arolotifar, köszi, symbian^3-ra keresek .
Hazafelé már lapozhatom az új könyvet, köszi srácok
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Apollyon
Korrektor
Igen, de írtam is, ha a How to-t pakolgatom ki-be azt látszik mindkét helyen. Tehát ha eltávolítom a Howto-t, akkor az a kobo-ról is eltűnik, ha hozzáadom a kobo-n is látszik. Minden egyéb más tartalom nem.
Ha nem ugyanabban lennék akkor ez biztos nem látszódna, pláne hogy csak egy accountot csináltam ;p#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
SzKG
csendes tag
A vas sokkal régebbi, az oprendszer sokkal régebbi, ezért ma csak erős kompromisszum. Pl.: Nézd meg, hogy lehet scrollozni egy Boyue t62-n, és a Nookon netezéskor, és nem hiszem, hogy indokolnom kell...
Ha valaki ma androidos olvasóban gondolkodik, akkor szerintem nem is lehet kérdés, milyet érdemes megvenni. Persze figyelembe lehet venni több dolgot, mint az ár, itthoni beszerezhetőség, (nem netről) szervi'z, kijelző méret, vi'zállóság, stb. De gyakorlatilag az Onix T68, Boyou T62, és nálunk a beszerezhetőséget, és az ár/érték arányt figyelembe véve A Wayteq 60fl a befutó. A legszomorúbb, hogy a legjobbat, ami a Boyue T62, nem lehet nálunk kapni, és még csak nem is nagyon hallottam róla hi'reket sem itthon. Ha érdekel valakit, tudok róla i'rni, mert sokat jártam utána! -
Mike76
tag
Valahogy úgy...Az ősrégi Sony Xperia Mini telefonom 2.3.4-es Androiddal kb. 1 hétig bírja úgy, hogy éjszakára repülőgép-módba teszem. Időnként 10-12 órát is ilyen standby módban hever az asztalomon, ennyi idő alatt max. 1%-ot szokott esni az akkutöltöttség. Szóval valami szoftveres gubanc lehet a gyors merülés hátterében, az Android rendszer maga nem kéne, hogy ilyet okozzon.
-
SzKG
csendes tag
Doc!
Nézd meg a 10. percet az Illuminán, és lehet, hogy megváltozik a véleményed...
Tényleg nem kötözködésből, de had kérdezzem már meg, miért van szükség külön tabletre, és ebook olvasóra, vagy téged zavarna, ha lenne egy teljesen szemki'mélő szi'nes, passzi'v kijelző, egy tablet belsejével, és normális üzemidővel? Remélem azért idővel el fogunk jutni ide is, de ez lépésekből fog állni...
[ Szerkesztve ]
-
postasbeci
csendes tag
-
Libretom
aktív tag
Alapvetően egyetértek, de a kulturált hangnemre néhány hsz. törlése nem tanít meg senkit, sőt. Szerintem nem szabad eltűrni a nem odavaló stílusú, bántó, intoleráns beszólásokat. Ez a többi fórumozó dolga volna, függetlenül attól, hogy ki, milyen vasat használ, vagy mit tart a legjobbnak. Egyébként nem tudom, hogy az én hsz-emben mi volt a hiba, még az off részét is ideértve, de Te vagy a Moderátor...
-
tecsu
addikt
Köszönöm, de nem találtam olyan plug-int, ami még fejlesztett (vagyis biztonságos).
Akkor marad az epub kimenet a száz könyvnek egy kötegben, majd nekiállok a metaadatoknak.
Szép munka lesz és már töltöm a következő adag könyvet. :-)https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
tecsu
addikt
:-) Persze, de itt külön jelzik, hogy ennyi, finish - már jó ideje.
Azóta újabb készülékek, újabb firmwearrel és újabb Calibre jelent meg...
Bizonyos plug-inek esetén kiírják, hogy nem teljesen értik a kepub formátumot ezért nem vállalnak felelősséget és ahogy látom, minden plug-in mellett van egy "warning", miszerint nem biztonságos.Mellesleg a Calibre szoftver leírásában meg van említve az új Kobo készülék, meg a többi is, mégsem tud rá kovertálni, na ez meglepett.
Ráadásul a felbontásoknál, ahol ki kell választani (Output Profile), ott a Kindle Voyage felbontása van csak, a H2O-é vagy a az Aura HD-é nincs, az általános Kobo-felbontás pedig kicsi.Szóval talán állíthatnék minden a Kindle Voyage-ra, az van tudásban és felbontásban a legközelebb és az epub amúgyis általánosabb, ha jól értem...
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest