- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
válasz Jackal2 #13145 üzenetére
Nem is úgy értettem, hogy sz.r a kamera, mert nem csinált verőfényes napsütést, csak egyfolytában azt lestem, melyik nagy letakart hátiból kerül elő egy vízhatlan quad.
Az én lentebbi hozzászólásomban, s utána a Jackaléban ott a működő link amúgy.
---
Vettem sok akksit az u807-hez, természetesen nem bele valók. Nem értem, hogy tudott így mellémenni a BG kereső + az én figyelmem választáskor. Az aksik kicsit nagyobb kapacitásúak, cserébe szélesebbek és laposabbak a gyárinál. Az látszik, hogy beleférne az eredeti helyére ha egy picit megreszelném... Hát, így is lett, s ha már szétszedtem, akkor teljesen.
A szárak kék illetve piros világítását négy, az alaplap sarkaiba forraszott led adja. Ahogy lentebb már többször nyafogtam, engem nagyon zavart nagyobb távolságról, hogy nem láttam melyik a gép eleje-hátulja, innen már a színek se nagyon adják, tök felesleges a színes diszkófény, szóval melegedett is a páka.A műtét(ek) sikerült(ek), a nagyobb akksi befér a gyári helyére. 180 fokkal elforgattam, így a kábel is kevésbé lifeg. A négy kiesett ledből meg készül majd hátulra ledsor.
Öröm és boldogság. Lesz, ha hétvégén meg tudjuk reptetni.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Esélytelen lett volna. Iszonyatos szél, víz, hideg. Meg sem próbáltam elvinni. Még én is szarrá fagytam, nem hogy a kopter bírta volna. Amikor Pestről elindultam, még 8 fok volt, szélcsend és nem esett az eső. Mire odaértünk, meg egy hangyányit más
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Game-over
aktív tag
Na igazából letettem az X8C-ről (főleg mert sehol sem kapni eu-ban normális áron), és most kinéztem ezt:
Tarantula X6
Elég lenne nekem a kamera nélküli verzió is, csak sajna nincs eu raktárban(de 77$-ért így is jó áron van szerintem eu-ból )A tervem az lenne, hogy rárakok egy SJ5000x Elite-et, és így használnám.
Mi erről a véleményetek? Van olyan jó, mint az X8C?
A kamerát elvileg elbírja, itt [link] is azt írják, hogy 70g körül simán terhelhető.szerk.: most látom, hogy van még 20$ szállítás.....de még így is olcsóbb, mint BG-ról áfával terhelve......
[ Szerkesztve ]
-
shaddam
aktív tag
Folyamatosan kékhalálozok a naze32-től. Elsőre brickeltem is. Öcsém imádni fog ha win7 miatt kitúrom a wow elől
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
erikke17
őstag
válasz maj-viktor #13129 üzenetére
ŐŐ nem antenna, hanem tablet köré hogy ne süssön bele nap
Ez igy igaz, csak ügy olvastam bár nem vagyok benne biztos hogy igaz is GPS szerint tudja hol van és attól függően FC vagy FCC mno de lényegtelen 500m és kész
Sajna idő engem is hátráltat esik esik esik...
Én meg vagyok elégedve kamerájával, tény hogy Adv/Pro szebb de ez sem csapnivaló!
Kamera hangot szerintem nem is baj, hogy nem vesz súgáson búgáson kivül mást nagyon nem hallana ember :Sokat é sem mentem vele még 10x sem volt töltve akku
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
veterán
válasz maj-viktor #13129 üzenetére
fényképezni raw-ban kell az, hogy nem vesz hangot, mennyiben negatív? akkora zajban úgyse születne semmi hasznos.
kimista: amikor én kerestem, akkor itt volt legolcsóbb. perszenagyon csábítottak a mindenféle színes csíkos propok
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
maj-viktor
őstag
válasz qnadam #13165 üzenetére
Jó persze a RAW egyértelmű, a hang meg nem is feltétlenül negatív, inkább csak "meglepődtem"... persze tény, hogy csak búgás lenne... csak akkoris na, egy mono mikrofon mibe fájt volna!? +1$?
(aztán úgyis lenémítják az emberek - zenét raknak rá)A video rész teljesen jó... a kép is "elfogadható", abba azért kicsit már tudok kicsit belekötni! De tény, aki még komolyabban akarja használni - költsön rá többet van magasabb modell... Advanced / 4K / Pro! Inkább csak úgy "negatívok ezek, amiket írtam", azért is írtam ott is, hogy így 4,5*-ot simán kapja, a fél csillag mínusz nekem a hatótáv miatt van elsősorban (bár ahogy írtam nem is nagyon merek látótávon kívülre repülni, meg még csak ramaty időben tudtam próbálni... egész héten esett - esik borus, talán most már jövőhéttől jó időt írnak)
DJI P3 face csoportba van, hogy mókolják a távot, hogy nagyobb legyen Stand esetén, csak kb yt-on is, ami hatásos megoldásnak tűnik +100E, szal annyiből meg ott az Advanced modell Lightbridge-el
GPS nyomkövető is úton van... meg néztem kerettokot neki a drónra...
DJI Phantom 3 GPS Tracker Bracket Box
http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Portable-Outdoor-Gas-Stove-Cookout-Camping-Picnic-BBQ-Furnace-Burner-Silver-Free-Shipping/32325460417.html
&
http://www.ebay.com/itm/GPS-Holder-mount-for-DJI-Phantom-3-PRO-Advanced-Quadcopter-TK-102-Tracker-Part-/172055901606?hash=item280f54b5a6:g:AwkAAOSw5dNWj44C[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
dadabu
csendes tag
na megkaptam jjrc x1-et (miután jól megvámoltak) irok pár infot hátha valakit érdekel
legérdekesebb ami manualba sincs feltüntetve meg sehol, hogy van rajta headless meg return to home funkció-gomb jo hogy magamtol kellet rájönnöm mikor megnyomtam gombot és látom izombol jön felém a quad elkezdtem hátrafele sietni de megált szerencsére
gép elég stabil jól irányitható, rudder mikor maga körül forog a gép az borzasztó lassu 3.fokozaton türhető
gép maga nagyon gyors, trimmeléssel nem érdekes szarakodni nekem kicsit jobban huz ha lebeg mint többi gépeim amik voltak talán, aksi idötartama nagyon fasza, gyors modban nekem nyomott 1szaltot mikor izom sebeségel mentem amit nem értettem hogyan történt, remélem müködni fog a gép hosszú távon is -
Jackal2
senior tag
válasz dadabu #13167 üzenetére
Szia, amikor expert módban vagy és full throttlet tolsz és egy irányt, akkor szaltózik. MJX-ek is ezt csinálják.
Kamerát tettél rá? Mert ahogy én láttam a videókon, nem szarakodik vele, megy úgy is mint az állat. Amikor fordulsz vele nem késik a reakció? Mennyit mértél üzemidőre? 10 perc körül?
-
dadabu
csendes tag
válasz Jackal2 #13168 üzenetére
tök jó amugy, manual szart se ír ezekröl
12percig mentem vele, meg is lepődtem, még úgyis bír szerintem 10percet ha folyamatosan csapatod neki maxon, kamerát nem teszek rá meg nincs is, nekem ez így bőven elég élvezetet nyújt ,
youtubon néztem kameráznak is vele, szerintem bőven elbírja elég erős ahoz
de most akkor ez a szaltó dolog akkor nem tudok full gázzal menni egyenesen?
amugy távon is 1-2gomb nem arra való ami levan irva a kis könyvbe, gondolom mode2 miatt -
Jackal2
senior tag
válasz dadabu #13169 üzenetére
de tudsz full gázzal menni, mert csak expertben csinálja, vagy visszaveszed intermediatebe vagy nem nyomsz full gáznál neki irányt illetve fordulások visszaveszed egy kicsit.
Jah hát a gépkönyvek mindig is szarok voltak a kínaiaknál
-
Jackal2
senior tag
Akinek van EKEN H9-e, az NE FIRMWARE UPDATELJEN egyelőre. Ugyanis van egy bug a display driverben, vagy csak simán eltér a típusa, a lényeg az, hogy a legutóbbi firmware upgradem óta nincs hátsó kijelzőn kép.
Keresem a megoldást, ha megvan, leírom ide is.
-
Minstrel
senior tag
Szerintetek itt kifolyt valami a cellákból vagy csak a kínai odapacázott valamivel? [kép - 2MB] [kép - 2MB]
Már régebben vettem, de terhelve még nem volt, és most nézegettem meg jobban. Lehet már ilyen volt mikor megkaptam, de nem rémlik.
-
mgy
senior tag
Kint voltunk ebben a ragyogó időben picit reptetni. Az összes gyerekem, plusz két h8 mini, meg az u807.
A Minik jól bírták, de ahhoz csak 1-1 pót akksi van (írtam már, hogy a H8 3d akksija kapufa hozzá? Nehéz, nem bírja a gép, melegszik a motor tőle.)
Az u807 meg hajmeresztően még jobban. A belefaragott 750mAh-s akksik elsőre SOKKAL jobbak, mint a gyári. Teletöltök újra mindent, egy mérés nem mérés, de még ebben a szélben is sokkal többet ment bármelyikkel kint a gép, mint a gyárival szobában, szélcsendben.
Vettem hozzá rengeteg pót propellert, de szerencsére eddig nem fogynak. Eddig, ugye... -
Patics
tag
válasz dadabu #13169 üzenetére
Én megbántam, hogy kamerásat vettem, a V686-om árának több mint a fele volt a kamera és a monitor, de 3-4 start után levettem és azóta se használom. Ha tudtam volna, eleve kamera nélkülit veszek, mint Te.
Mindegy, egyszer még jó lesz valamire, bár nem egy nagy minőség...Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
Jackal2
senior tag
válasz Game-over #13181 üzenetére
Nem akarlak kiabranditani, de szerintem a tarantula nem egy jo gep. Az anyagvalasztasa pocsek, torik gagyi muanyag az egesz, igenytelen taviranyito, eszi a motorokat. Cserebe konnyu es olcso ey van fpv szett hozza de egy 40.000 es kamerat egy 20.000 es geppel en nem reptetnek...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Patics #13180 üzenetére
Esetleg rabercheled egy MJX X600-ra az FPV-t ahogy en a Tarantulaet?
Annyi a kulonbseg h neked az 5V tapot (kepeken piros) is ki kell majd vezetned, vagy az akksirol egy UBEC-el eloallitani az 5V tapfeszt. Az 5V-ban nem vagyok biztos, merj ra a 686G kamerafeszultsegere.Ja igen, az MJX X600 ugy viszi a kamerat mint labrador az asztalteritot.
Meg sem erzi, h rajta lenne.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
Nah visszaflasheltem az EKEN H9-re a másik firmwaret (2016.01.08) és most jó vagyis nem brickeli be a kamerát a firmware, csak a display drivere nem jó. A lényeg, hogy legalább 2 típusú kijelzővel szerelik és nem derül ki alapból, hogy melyik melyik, szóval próbálkozni kell. Akkor sincs para, ha nem találod el a jót, akkor egy másikat ráflashelsz és menni fog.
Mellékesen a 720p eltűnt az új Firmwarerrel, cserébe kaptam egy 2.7K 24FPS-t, ami eddig nem volt. Érdekes, nekem a 720 p eddig sem kellett, viszont a 2.7K-nak örülök.
Illetve az is jó dolog, hogy van idei firmware, vagyis azért folglalkoznak a kamerával. Mellékesen kiterjedt facebookos fóruma van, ahol minden infó fent van.
-
Minstrel
senior tag
válasz Teréz Atya #13178 üzenetére
Akkor csak külsőleg lehet baja? Mondjuk volt már kifolyt mini akkum, de ott ilyen kásás fehér szmötty volt.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Minstrel #13186 üzenetére
Hmm, hat nem harapom meg erte az ujjam, de ha jol emlekszem a lipo akkuk alu boritassal rendelkeznek. Az aluminiumrol meg az remlik, hogy amikor oxidalodik a felszinen ilyen porszeru oxidreteg kepzodik, ami nem hatol olyan agresszivan befele, mint a vas rozsdaja.
Tehat elmeletileg meg hasznalhato is lehet. Persze gepeszetem jo tiz eve volt, igy lehet hogy hulyeseget irok.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kimista
aktív tag
na "bevásároltam" xt-xinteéknél
kiválasztottam pár 0.1$-os terméket free shippnggel, fizettem vagy 8-10 termékért kemény 600 ftot.
meglátjuk milyen a szállítás, minőség, stb.
sokkal jobb áraik vannak mindenhol
pl. 40$os fpv adó vevő itt csak 24+4
propellerek is olcsóak, vettem 4et 200 ftoert (mondjuk az olyan is gondolom)Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
dudicukrasz
tag
Lassan már a fél topiknak szerzek egy phantomot,nekem meg nincs semmim itthon
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #13190 üzenetére
Te vagy a drónok védőangyala
Tibibi: megvan még a Tarantulád? Ugye nem tört el rajta semmi? Motort cseréltél? Vagy már eladtad?
-
synar
őstag
Kellene egy gép az Eken h9 fölé, ami már elbírja, a v686-al max hangyákat tudnék vele videózni, kipróbáltam a csúcsmagasság 5cm lett.
Az MJX X101 45.99$-ért mennyire bestbuy? A szállítási költséget nem látom sehol, már a PayPal bejelentkezésnél állok.
Szerk: Ok 30$ a szállítás.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Nekem a Hobbyking csinalta h miutan leadtam a rendelest elougrott egy ujabb paypal ablak, hogy akkor most fizessem ki a szallitast. Cancel lett belole.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
veterán
válasz maj-viktor #13166 üzenetére
10 cent se, de minek? plusz egy eszköz, plusz súly, plusz erőforrás enkódolni. persze mindegyik minimális, de... minek?
hanyas vagy, te disznó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest