Hirdetés
Hirdetés
-
Mégis a chipgyártás humánerőforrását vágná meg az Intel?
ph A Ctee szerint a vállalat a saját dizájnjait tekintve már a TSMC-ben gondolkodik.
-
Olcsó USB WiFi AC adapter
lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.
-
Kiszivárgott némi játékmenet részlet az új Crazy Taxi és Shinobi játékokból
gp Tavaly óta tudjuk, hogy készülnek az új részek, eddig hivatalos részleteket nem kaptunk még belőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Sajnálatos. Bár ha nem is lehet majd hivatalosan kapni...
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
joey04
titán
Az a jobbik verzió, hogy az Ultra jön és a Pro nem. Fordítva rosszabb lenne. Árazás meg olyan amilyen, csak akkor nem lesz elnézve a "Xiaomi együttható" meg egyéb
miuihyper os betegségek. -
veterán
válasz Plazmacucci #1 üzenetére
Csak a 14Pro nem lesz hivatalosan kapható, a 14 és a 14Ultra forgalomba kerül nálunk is.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
joey04
titán
válasz Donki Hóte #3 üzenetére
Az, hogy jön EU-ba nem jelenti azt, hogy hozzánk is, lásd 13 Ultra. Plusz az is kb csak papíron jött. Ritka volt nagyon.
-
Dare2Live
nagyúr
Sw support meddig tart?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Atomgeszi
veterán
Tavalyi évet nagyon elcseszte a Xiaomi, hogy a Pro-t hozta Európába a 13Ultra helyett.
Bár 13Ultrát is nagyon nehezen találtam én is. Egész Európában hiánycikk volt.
De megérte a keresés.
Az nem baj, hogy eltérő RAM/tárhely arányú jön EU-ba, így biztosan lehet tudni majd, hogy melyik a valóban global verzió, amit nem csak annak próbálnak eladni global ROM-mal ilyen olyan eladók..
Persze, aki nem figyel az megveszi majd a kínai verziót global rom-mal, aztán örül, mint majom a farkának, holott B20-at még hírből sem fogja ismerni. -
Speedy007
őstag
Mind eközben a Samsung és az IPhone tavalyi/tavaly előtti áron vagy attól olcsóbban kicsivel dobta piacra az aktuális csúcs készülékeit mind eközben a Xiaomi drágít röhej .. Ez bukás lesz az biztos Xiaomi 14 a méretei miatt kapós telefon lesz a Pro volt a másik húzó modell még "emészthetőbb" árazása miatt ha volt is Ultra azt már alig engedhette meg valaki magának az árazás miatt és ott is csak olyanok körében volt kelendő akik kifejezetten ilyet kerestek.
-
The A Team
csendes tag
Pár napja még csak 520 eurót írtak a Xiaomi 14 mellé. Hogy lett most ez 1000?
-
joey04
titán
válasz The A Team #9 üzenetére
Még ts-en is 617-ről indul a legcsirkébb, szóval az az 520 nem tudom honnan jött.
amúgy meg drága a b20
-
Newcomer 77
újonc
válasz The A Team #9 üzenetére
Az a kínai ára lehet átszámolva euróra, Kinában.
-
Patrik.Varga
tag
Ugyan még hova emelnek, amikor megy megy a sírás, hogy mélyponton az új telefonok vásárlása?
-
netro
csendes tag
Utolso Xiaomimrol irva: mar hidegen hagy. Nem sirok, megtette sok mas ember, egyszeruen csak nekem(!) nem deal ez az ar.
-
hroberto
veterán
Ha ez tényleg ennyi lesz, akkor valószínűleg itt szálltam le a Xiaomi vonatról.
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
Speedy007
őstag
100€ ide vagy oda akkor érné meg ha hasonló előrendelési akció lenne mint a Samsung esetén kisebbet rendelsz nagyobbat kapsz .... Nagy divatja van a "csóró verziónak" 6-8/128 bármelyik márkát is nézi az ember 8/256 bármennyi is létfontosságú soknak már a 8/256-s verziónak a felára is nagy ér vágás nem hogy most ez a 100€ ami még lehet több is a hazai árazás miatt
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... mind eközben a Xiaomi drágít röhej ... "
Te nézted, hogy mit "tud" a Samsung S24 az S23-hoz képest?
Az S24 nem más mint az S23 - Qualcomm + Exynos, nyakon öntve AI-val. És az emberek veszik, sőt van aki vakon cseréli a 23-ast 24-re.
Ehhez képest a Xiamomi maga az innovativitás és korrektség megtestesítője.#14 hroberto
" ... valószínűleg itt szálltam le a Xiaomi vonatról."
És akkor melyik vonatra ülsz majd fel? Őszintén érdekel. -
Speedy007
őstag
válasz <Adamsky> #19 üzenetére
És miben innovatív ? Hogyan kell 0-100 minnél gyorsabban tölteni ?Vagy minnél megapixelt bele zsúfolni a telefonba? Vagy hogyan kell másolni a többi gyártót ? MI 9T az innovatív volt valóban meg a legelején mikor felszálltak ki tud több megapixelt pakolni a telefonba és gyorsabban tölteni a telefont . Azóta csak másol . És miben korrekt ?Abban hogyan kell kuncsorog a Xiaomi Comunity-n hogy tudjad oldani a bootlodert és tudjál rá tenni normális romot ? Ha ezt megcsinálod akkor meg frissítést nem fogsz kapni OTA-n hanem manuálisan. Ez nem korrektség szerintem aligha.
Xiaomi 14 egy "tuningolt" de ha jobban össze kicsinyítet 13 Pro más soccal
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz Newcomer 77 #6 üzenetére
Én nagyon szeretem a Xiaomi márkát, de ne ígérjenek 7 évet. Úgyse tartják be. Az 5 év is necces. (A 2-3 évet eddig mindig betartották, talán 1-2 kivétel volt csak.)
-
veterán
-
-
Speedy007
őstag
válasz Newcomer 77 #25 üzenetére
Nekem fent van de továbbra sincsen benne az amit írtak
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Speedy007 #20 üzenetére
Sejtettem, hogy lesz olyan, aki nem lesz képes értelmezni, amit írtam, így akkor most
nézzük meg együtt ...
Te a Samsung-al kezdtél el példálózni, és ehhez hasonlítottad a Xiaomi. Én - egy konkrét típusra nézve - elővettem a két márka egy-egy zászlóshajóját.
Az S23 és S24 topic-okat elég komolyan követtem, mert egy ideig esélyesek voltak a készülékek. Az említett topic-okban leírt tapasztalatok, és a száraz tények (specifikáció) alapján állítottam, amit állítottam, és tartom most is. Nevezetesen az S24 gyakorlatilag 0 változást / előrelépést / innovációt mutat fel az elődmodellhez képest.
Azért a Xiaomi 13 → 14 esetén szerintem nem ez a helyzet."Vagy minnél megapixelt bele zsúfolni a telefonba?"
A több Mpix-elnek én sem vagyok nagy híve, de legalább - szemben a Samsung-al - odafigyelnek a lencsékre / objektívekre is. A Samsung rezzenéstelen arccal, zsinórban 3. (!) alkalommal adja el ugyanazt a - nem túl jó minőségű (banana gate) - lencse set-et. Ez mi, ha nem arcpirító?" ... hogyan kell másolni a többi gyártót?" - onnantól kezdve, hogy ma már minden rohadt telefonon ott a notch, lyuk, sziget, stg. szerintem hagyjuk is!
" ... gyorsabban tölteni a telefont ... " - hidd el, valakinek ez (nagyon) fontos. Nekem spec. annyira nem, de itt is azt hallom lépten-nyomon, hogy a Samsung nem kicsit óvatoskodja túl a dolgot (és marad le a versenytársak mellett).
" ... hogy tudjad oldani a bootlodert ... " - ezt passzolnám, max. azt fűzném hozzá, hogy ezek szerint legalább lehet bl.-t nyitni és root-olni. Tudom ma már nem divat, de én ezt is visszasírom.
#22 roli543
FYI! a fentebb leírtak! -
Speedy007
őstag
válasz <Adamsky> #28 üzenetére
Nem csak a Samsungot hoztam fel példának hanem az Iphone-t is ők sem emeltek árat sőt olcsóbban adták a 15-s szériát mint a 14-t. Hát azért a selfie kamera is megér egy misét amit változatlan formában adnak állandóan a telefonokhoz valamint az sem elhanyagolható tényező hogy az USB Type-C portjuk a lassabak közé tartozik pedig azóta van gyorsabb is és ez megy a 12-s széria óta. Ahogy nézem a Xiaomi 14 kinézetre egy Xiaomi 13 tulajdonságaiban meg egy új soccal szerelt Xiaomi 13 Pro. Úgy hogy itt se nagyon történt hű de nagy előre lépés csak kívánatosabbá tették hogy ne süljenek fel egy annyira látványosan hogy hamár a húzó modelljüket kivették a kínálatukból a globális piacon az Ultra miatt
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Newcomer 77 #27 üzenetére
Nekem 5.3.27 ezt dobta fel legfrisebbként a google play. Bár én még a HyperOS-t sem kaptam meg a 13-ra holott van már olyan 12-s szériás telefon ami megkapta már vagy 13T széria közül is ahogy olvasom az FB-n meg a communityn
-
Atomgeszi
veterán
válasz Newcomer 77 #25 üzenetére
Hol van erről hivatalos írás?
-
sfefe
addikt
válasz Speedy007 #29 üzenetére
Mutass egy gyártót akinek mostanában van vmi ötlete?
Ja az nincs.. szifon dettó ugyanaz évek óta...
Nem kínai telóm van de náluk azért van vmi újítás ha nem is sok de van.. . Pl lencse kérdése... töltés... Kijelző....
Kinézeten próbálnak változtatni, hátuljára gondolok..aztán vagy tetszik vkinek vagy sem...De a többi pláne az említett samu, szifon ugyanaz évek óta ebben is...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
ADAM1337
nagyúr
Tavaly a 13-mat néztem még a 13t debütálása előtt, hardverapron olyan szintű áresése van, hogy félelmetes.
Abszolút nem indokolt... -
yanna
addikt
Megérkeztek a csúcsra. Szinte minden tekintetben.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz <Adamsky> #19 üzenetére
Ez azért erős túlzás.
Pl s23 ultra vs s24 ultra, jó sok difi van a soc 30-50% előre lépés, sima kijelző tudod védeni legalább, nem tükrözödik a kijelző annyira, kamerán is javítottak leszámítva a 10x optikai zoom-ot meg az ilyen 100x értelmetlen zoomot, konzisztensebb sokkal az s24 ultra. (A 7év supportot nem írom bele, mert nálam 1-2 évente úgyis cserélve vannak a telefonok, de van akinek számít az is) -
joey04
titán
inkább a 14 ultra lehet a masszív meglepi. tavaly is 1500 eur környéke volt a nyitás, most 1700
de lesznek itt is kuponok.
-
Lajmund
senior tag
Utoljàra a mi 9t pro érte meg azóta annyival dràgult hogy annyit nem èr. Dráguljon csak a kutyának nem fog kelleni.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Speedy007
őstag
-
Atomgeszi
veterán
válasz Newcomer 77 #33 üzenetére
Ha jól gondolom, akinek volt eddig is mi accountja, annak már van ideje is a mi community appban, mert ugye felhasználóhoz kötik. Ha meg nincs, most letoltheti mindenki és ketyeg az óra.
Az meg, hogy van ismét 7- és több napos várakozás.. 7nap volt eddig is.. Most annyi, hogy lehet kevesebb is vagy több is. Gondolom még finomítani fognak rajta, ha éjfélkor elfogy az összes nyitókód.Egyébiránt itt még mindig lehet bootloadert nyitni, szemben bármelyik gyártóval, mert, ha jól számolom már sehol máshol nem lehet nyitni.
Ez ahhoz képest még mindig megoldás..
-
Azie
őstag
válasz Speedy007 #16 üzenetére
szerintem 6gb rammal simán fluid a napi használat, 8 az persze jó ha van a jövőre nézve. viszont a tárhely is 256 fölött fölösleges kiadás, a többségnek már van valamilyen felhőszolgáltatása, nem a telefonon tárolja a dolgait (persze lehet hogy mégis)
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Speedy007
őstag
Nekem nem a memóriákkal van bajom, hanem ha szét nézel a használt mobil piacon java részt 128GB-s tárhelyjel szerelt telefonok vannak dömpingben ha már a Samsunggal és az Iphonnal példálóztam korábban annál meg ha van is használtan 256GB-s szép felára van. Ezzel azt akarom mondani hogy aki vesz csúcs verziót a telefon piac valamelyik krémjétől akkor úgy is csak a kisebbik tárhelyesre fogja futni 256GB-s már kevésnek 512GB-re meg aligha. 128GB-s a napi használtra szerintem már alkalmatlan mikor egy kép 10mb 10 perces video meg több giga 256GB-s már az élhető de sajnos a magyar árazásoknak köszönhetően ezeknek szép feláruk van.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Pl s23 ultra vs s24 ultra .... "
Én konkrétan a "sima" S23-ról és S24-ről beszéltem. Én ezeket a "kompakt" / kis(ebb) telefonokat nézem már jó ideje, mert nekem e fölött már minden tepsi. Szóval az Ultra vonalat passzolnám. Lehet igazad van.
Viszont, ha a legkisebb modellt nézzük, akkor a Samsung eléggé megúszósra vette a figurát (már jó régóta).#37 Hobbbyt
"Nem az ultráról beszéltek ... "
Köszi! legalább akad, aki figyel ...#42 Atomgeszi
"Egyébiránt itt még mindig lehet bootloadert nyitni, szemben bármelyik gyártóval ... "
Kinyithatjuk ezt a témát is, de akkor az megint nem vet majd túl jó fényt a Xiaomi-n kívül egyik gyártóra se.Itt jegyezném meg, hogy bl./root szempontból a Xiaomi-nál is nagyon sokat romlott a helyzet, de legalább, még a lehetőség adott ...
Szóval, szomorú tény, hogy míg a rendszer (igen, az Android is) egyre zártabb, egyre kevesebb testreszabhatóságot enged, addig közben szinte észrevétlenül az írmagját is kiirtották a root-olás lehetőségének, ezáltal az igénynek.
Ma már emiatt nincs lázadozás. Mindenki belenyugodott, hogy a több százezer forintért megvásárolt készülékeinken vendégek (szó szerint: guest) vagyunk. -
Atomgeszi
veterán
válasz <Adamsky> #46 üzenetére
Benne vagyok jó pár külföldi telegramos csoportban, még a 13Ultrára is folyamatosan főznek mindent és használják ki 100%-ig a készüléket, amit gyárilag egyre többször tiltanak le.(pedig abból aztán tényleg nehéz volt beszerezi a készüléket, főleg valódi global vonalon, nem csak aminek a ROM-ja global)
Úgyhogy van neki piaca még mindig elég rendesen. Bosszankodnak ott is a BL nyitás miatt, de szinte ugyanaz, mint eddig. -
<Adamsky>
nagyúr
Annyi időm nincs, hogy minden telefont "kövessek". Ha jön valami új cucc, rögtön a méreteit és a súlyát nézem. Ha kívül esik a preferencián, akkor "next"
Szóval engem totálisan hidegen hagy, hogy a megabrutálproultimate kis-TV méretű mobiljuk mit tud, ha a "kompaktnak" szánt lófüttyöt sem fejlődik (és még a tavalyi, meg tavaly előtti hibákat sem javítják ki)."S23 s24 között is van azért rendesen difi, soc a fő pont ott."
Ez a legnagyobb, a SoC, de ugye az is csak más lett, de nem jobb.#48 Atomgeszi
"Úgyhogy van neki piaca még mindig elég rendesen." - nem kétlem, és örülök, de ez egy annyira marginális réteg (sajnos), hogy a teljes mobilos "univerzumban" szinte láthatatlan. Ez utóbbi viszont nagyon-nagyon szomorú. Komolyan félek attól, hogy egyszer a Xiaomi is azt mondja: "ennyi volt".
Ahogy korábban írtam a Xiaomi sem itt kezdte. Anno (Mi 2s) a Xiaomi nem (feltétlen) a telefonjairól volt híres, hanem a rendszerről: Miui (az előbb említett telefonon is ez látszott, mármint "Mi"). Nos talán a 4-es és/vagy 5-ös Miui-ban (nem emlékszem, nagyon rég volt) volt egy "root" kapcsoló, oszt' csókolom. Ki-be tudtad kapcsolni, hogy legyen-e root vagy sem? Kínzó kérdés, hogy ezt ma miért nem akarja egyetlen gyártó sem így megcsinálni? Én pl. alapvetően nem a ROM csere okán szeretnék bl.-t nyitni, hanem azért, hogy legyen root jogom.[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz <Adamsky> #49 üzenetére
Pedig fejlődőtt a proci elég sokat 30% overall performance az exynos 2400 vs snapi 8 gen 2.
Nem szeretem az exyfost pedig, de tényleg haladtak a korral.Perpillanat az alap s23 model van mint céges (128gb-s lassú tárhelyes) meg egy ip15pm magán, de valószínű én is a snapis s24 ultrára váltom az ifos-t vagy fold kövi generációjára.
Bár ahogy nézem ugyanabba fognak a xiaominál esni, hogy ennyiért nem lesz vásárló közönsége, főleg a márka support hozzáállása véget, hasonló volt a oneplus története itthon, és most árcsökkentgettek.(#51) Atomgeszi : inkább csak elvárják, hogy 1000 euroért tudja out-of-box amit kell.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen