Hirdetés

Hirdetés

  • Wooting 80HE teszt

    gp Megérkezett a játékos billentyűzetek koronázatlan királyának nagytestvére, a TKL méretű Wooting 80HE, amelyet az elsők között próbálhattunk ki.

  • Versenybe hozta magát az új Xeonnal az Intel

    ph A Granite Rapids AI-ban kifejezetten erősnek tűnik, bár még nincs a piacon az a konkurens platform, amivel versenyezni fog.

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz Statikus #8276 üzenetére

    No nézzük akkor. Magánemberként adózott jövedelemből fizetve a 9000 Ft-t, nekem kb 3x annyit kell megkeressek, azaz 27000 Ft-t , amiből ezt ki tudom bérként fizetni (feltéve, hogy ez egy plusz a cégnél, tehát már nyereséget termel a cégem), amíg, ha ez egy elszámolható költség, akkor a 9000 ft egy bruttó ktg, aminek 7086 Ft a nettója, azaz összesen ennyit kell megtermeljek. (Persze ez csak akkor igaz, ha én vagyok a cég tulajdonosa)

    Szóval én azt gondolom, hogy vállalkozás tulajdonosaként (egyben alkalmazottjaként is), nagyon nem mindegy, hogy amit vásárolok, az egyébként elszámolható e a cégem tevékenységébe. Egy esküvői fényképezés az emberek 99%-ának nem elszámolható, így sokkal drágább.

    Persze a számok és arányok mindenkinél mások, vannak "kiva", meg mellékállás, meg tököm tudja milyen módozatok, nem ismerem őket, de egy biztos, a már leadózott (zsebben) lévő pénzből vásárolni mindig több munkába kerül, mint a vállalkozás még adózatlan jövedelméből.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák