Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz RandomName #151413 üzenetére

    Első nap, mikor ott kezdtem, akkor elkövettem egy hatalmas hibát : a félóra szünetemre zárás nélkül átadtam a kasszát, majd 30 perc múlva visszavettem. Természeresen ismét zárás nélkül. Este 3000ft hiányom volt. A főnök helyben kifizettette velem, majd morcosan megjegyezte, hogy "és még ki tudja mennyi borravalód volt... legközelebb azt is kifizettettem veled". A történet tanulsága sokrétű volt számomra, az egyik, hogy többet nem veszem ki a félórás ebédszünetemet (próbálj meg akkor kasszazárást csinálni mikor 8-10 ember áll sorba a bódé előtt, és mellesleg rajtad kívül mindenki más is szünetre menne, aki leválthatna), a másik, hogy pluszba kell lenni, bármi áron. Továbbá, hogy a kedves kolléganő aki egészen készségesen leváltott (és nem szólt a kasszazárásról, pedig neki a többedik szezonja volt ott), az valószínűleg úgy volt vele, hogy félóra alatt kap egy fél napi extra napi fizetést, akkor ez neki megéri. Természetesen mikor rákérdeztem ő semmiről semmit nem tudott, én voltam az új fiú, biztos én számoltam/loptam el...
    Naponta több ezer olyan ft-ot vitt el főnök szó nélkül, amit NEKEM szántak a vendégek, meg esetleg annak a két embernek aki mellettem dolgozott, lángost sütött, hotdogot és hamburgert csinált.

    A másik kiakasztó fhasság volt, hogy a főnök ilyen 12-15 ezer váltópénzeket hagyot csak ott, aztán reggel mikor kinyitottunk, akkor megjelentek 5-en rögtön ebből háromnál 10-20 ezres ... Adjál neki vissza ha tudsz. Eleinte saját pénzből adogattam vissza, hogy majd később visszacsorgatom a kasszából, aztán a szomszéd bódéban dolgozó srác mondta, hogy így biztosan veszteséges leszek nap végére, és ha valaki meglátja, hogy kiveszem a kasszából a pénzt, mindegy menni plusz van benne tuti lopással fognak megvádolni. Ő azt szokta (amilyen a főnök olyan a beosztott) ha nem tud visszaadni, egyszerűen elzavarja a vendéget. (ugyanaz volt a főnökünk, több bódé volt az ő tulajdonában egymás mellett, meg több másik ami másoké volt). Ennek ellenére egy darabig napi 3× szaladgáltam végig a környező bódékat, hogy ki tud pénzt váltani???

    Szóval igen... így utólag visszagondolva nem volt egy irigylésre méltó helyzet.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák