Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peti78

    őstag

    válasz bobace #126318 üzenetére

    Pedig a vételi ajánlatos marhaság ugyanolyan jó a tulajnak és a vevőnek is. Ez mutatja a vételi szándékot, le van írva, be van fizetve a biztosíték. Itt, ha jó az ár, akkor gyakorlatilag az adásvétel megköttetett. Sőt, ilyenkor már nem áll elő a vevő azzal az adásvételi, hogy ha már úgyis itt vannak, alkudna gyorsan még egy misit.

    Egyébként a folyamat során egy dolgot kell figyelembe vennie, és képviselnie az értékesítőnek. Azt, hogy a két fél elképzeléseit összehozza. Nem tudom, kik voltak azok, akik csapatostul jelentek meg az adásvételin. Nálam ilyen nincs.
    Van egy rendkívül téves elképzelés arról, hogy az a jó "ingatlanos" aki napjában 5 érdeklődőt visz, mert az dolgozik. Pár hónapja volt nálam egy zárószinti lakás négy emeletes épületben, zajos, forgalmas útra néző. AZ összes létező negatívumot leírtam a hirdetésbe. Ha erre felhív valaki, akkor az meg is veszi. Két hétig csend volt, jött egy telefon, megvette. Ha jól emlékszem három hét volt az egész. Megbízáskötéstől adásvételiig.

    Az egyik tulajnak kerestem 500 ezret azzal, hogy javasoltam neki, tegyünk vissza egy +500 E ajánlatot. A vevő elfogadta. Ha elfogadta, akkor így is megfelelt neki az ár. Szerinted mennyi ingatlanos kockáztatta volna meg ezt?
    Alku: ugye mindenki megbeszéli az ügyfelével, hogy milyen alku van az ingatlan hirdetési árán. Vannak érdeklődők, akik már a telefonban rákérdeznek erre. Nekik az a válaszom, hogy szóban csak felfelé mehet az ár. Ha nem kizárólagos a szerződés, akkor szerinted ki nem fogja azonnal elmondani, hogy milyen ajánlatot tegyen, hogy a tulaj elfogadja? Na ezzel húzott ki olyan pénzt a tulaj zsebéből, ami simán maradhatott volna.

    Amit a tulaj biztos nem tud, amit én igen, az a következő: őt csak a saját ingatlana miatt hívhatják fel. Engem több miatt. Egy hónapja felhívtak egy általam hirdetett, de nem az én megbízásom ügyében. Meg se néztük, elvittem oda, ahol velem egyezett meg a tulaj. Ezt vette meg.

    sok tisztességtelen zugingatlanos szerződés. Sajnos igen. Ezért nehezebb azoknak, akik hosszú távon gondolkodnak, és tisztességesen dolgoznak. A kóklerek és zsiványok hamar elhullanak, és ez jó. A baj az, hogy hamar betöltik a helyüket.
    A kollégám mesélte, hogy volt kint egy tulajnál, aki mondta, hogy több kis irodával kötött szerződést, megmutatta, kiderült, hogy az egyik kizárólagost kötött vele. Ez milyen?

    Szóval ja... Mindenki arra bízza a dolgot akire akarja, úgy csinálja ahogy akarja, hiszen az ő tulajdonáról van szó. Azt pedig, hogy én milyen feltételekkel dolgozom, én döntöm el, mert az én munkám, az én idő, az én energiám, és az én felelősségem. :)

    [ Szerkesztve ]

    Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

Új hozzászólás Aktív témák