Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Philips LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Leleplezte, miután már piacon van?
Amúgy nagyon kíváncsi leszek rá, mit hoztak ki 2 év fejlesztés alatt
-
Segal
veterán
Csak bejelentették az S24 családot. Még nem kapható.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
Mert egyelőre csak előrendelni tudod.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Chiller
őstag
"alapvetően tíz darab 64 bites, ARMv9-es mag került a lapkába, méghozzá négy klaszterre osztva. A leggyorsabb klaszter mindössze egy darab 3,2 GHz-es Cortex-X4 magból áll, míg a kevésbé gyors két darab, 2,9 GHz-en üzemelő, a közepes tempót biztosító pedig három darab 2,6 GHz-en működő Cortex-A720-as magot kapott, a sort pedig négy darab, 2 GHz-es Cortex-A520 zárja."
Nagyon érdekes és fura megoldás. Biztos "könnyű" rá programozni.Vajon miért nem órajelkapuznak és fogyasztási lépcsőznek?
-
Chiller
őstag
válasz aprokaroka87 #6 üzenetére
Nem a darabszámot tartottam furának, hanem hogy ennyi féle.
-
Chiller
őstag
válasz aprokaroka87 #9 üzenetére
Értem, szuper, de miééééért?
-
Dr. Akula
félisten
Ennél már csak a Qualcom a jobb, aki Exynossal kapja az beszopta.
-
fatpingvin
addikt
mITX deszkára vele olyan 12-24 GB rammal és remek midrange desktop lesz belőle.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Pikari
addikt
Érzésem szerint azért, mert ebben egy darab logikai kapcsolás sem saját. Mindent úgy licenszeltek és legóztak össze, és csak azt tudják licenszelni, amit mások eladnak nekik.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Geri Bátyó
addikt
Engem ebben a hírben az lep meg, hogy nem az évek óta reszelgetett 3 nm-es GAAFET eljárásukon készül. Ezek szerint hiába javítgatták, ilyen szintű chipet még nem tudnak megfelelően gyártani rajta?
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
darkarthur
senior tag
-
Segal
veterán
válasz Geri Bátyó #17 üzenetére
Az ár lehet leginkább a döntő. Szerintem kisakkozták hogy idén ez is elég lesz.
Jövőre a Snapdragon úgyis komolyabbat lép előre (beérik a Nuvia felvásárlás) így gondolom a Samsung is inkább jövőre tartogatja a puskaport."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Petykemano
veterán
Egyre inkább az az érzésem, hogy a Samsung nem fizet a licenszért ($-ban) az AMD-nek.
Legalábbis én azt láttam, hogy a Qualcomm adrenonál nem sikerült jobbat összehozni és talán az is kérdéses, hogy a Mali vagy az Imagination által kínált megoldásokhoz képest valóban jobb-e.
A Samsung miért pont az AMD-től licenszelne GPU IP-t a kifejezetten mobilra tervező Arm vagy az Imagination helyett?Mivel a teljesítmény nem magyarázza, erre szerintem két válasz lehetséges:
a) A Samsung esetleg nem kizárólag mobil SoC-okhoz licenszelte, hanem esetleg így készül a Windows on Arm eljövetelére és gaming notebookokat szeretne. Vagy esetleg RDNA-ra épít valamilyen AI funkciót, de szintén nagyobb léptékben.b) A Samsung ingyen megkapta a licenszet, cserébe azért, hogy a Samsung saját költségén implementálja az RDNA-t a saját gyártósoraira. Ha ez sikeres és az AMD-nek tetszik az eredmény, akkor kaphat a Samsung megrendelést RDNA lapkákra, APU-kra, stb. Ha nem sikerült, akkor pedig az AMD-nek nem került semmibe, a Samsung pedig egy közepesen jól teljesítő IGP-t nyer mindazért az erőfeszítésért, amit az implementációba beletett.
(A tévedés jogát persze fenntartom)
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Joachim21
őstag
Anno emiatt hagytam el a Samsungot, mert Europában tesztelte az Exynost, a többiek megkapták a Snapdragont. Azt hittem felhagytak ezzel a nevetséges gyakorlattal, de nem tanulnak a saját hibáikból.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az emberek furák lettek
- Xbox One
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Witcher topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Freemail
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-11400F 6-Core 2.6GHz LGA1200 Box (BX8070811400F) - Garancia: 2026.07.17
- Intel Core i7-11700F 8-Core 2.5GHz LGA1200 Box (BX8070811700F) - Garancia: 2027.01.23 -ig
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest