- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
A flash memóriát nem akarják valami tartósabbal leváltani? Hogy ne kelljen még mindig vinyókra menteni ha azt akarjuk hogy később is ottlegyen.
-
Geri Bátyó
addikt
Széles memóriabuszra ott a HBM, szóval ennek egyelőre sok értelmét nem látom, hacsak nem telefonba szánják.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
S_x96x_S
addikt
válasz Geri Bátyó #2 üzenetére
> szóval ennek egyelőre sok értelmét nem látom,
> hacsak nem telefonba szánják.
vagy laptopba, tabletbe ..
esetleg desktop/mini-pc APU-hoz.
A HBM-el szemben még az ár lehet a döntő tényező.Mottó: "A verseny jó!"
-
Chiller
őstag
Azért lehetne pár lépcsőfok a klimatizált vitrinbe tartott gránit kőtábla és a vízzel hűtött PCIE5.0 SSD között.
Magyarul szerintem elvárható, hogy egy TLC SSD azért legalább 1 évig ne veszítsen 1 byte adatot se (normál használat közben - ha nem gyártási hibás). Vagy ha nem, kapható legyen SLC-s. Vagy tegyenek rá hibajavító algoritmust+tartalék tárat+ramot, és csökkentsék némileg az user által hozzáférhető méretét.
Főleg ha már nem tudok berakni HDD-t egyik laptopba se. A mai külső HDD-k meg megint csak alkalmatlanok bármilyen archiválásra.
-
S_x96x_S
addikt
> és a vízzel hűtött PCIE5.0 SSD között.
jön az újabb generációs Gen5 SSD - s azokat notebookok-ba is be lehet építeni.a másik reményem az Airjet hütés https://www.froresystems.com/
> TLC chipes SSD-im vannak mindenhol (helyhiány elsődlegesen -
> lásd laptop, na meg tetszik a sebesség is),
> de bizony még így is sokszor gond az adatvesztés.
tényleg nem árt alaposan megfontolni, hogy milyen SSD-t
szerzünk be.
- általában nem árt túlméretezni
- és >= "1200 TBW elméleti élettartam"Mottó: "A verseny jó!"
-
sb
veterán
Miért alkalmatlanok a HDD-k? Vagy akkor miért kellene tudnia az SSD-nek amit az se tud?
Egyébként archiválási célokkal (nyilván nem 1000 évre) az optikai adattárolók (is) készültek. Ma persze a kapacitás már probléma, de gyanítom ha lenne rá igény akkor megvehetnénk a boltban.Az adatvesztéshez bevallom nem értek: TLC-nél ez vmi konkrétan kimért és általános dolog? Mert fizikailag a többi is tud ilyet, sőt, fizikailag is jóval sérülékenyebb. Adatkorrekciós megoldások meg léteznek egyébként, tudtommal SSD-n is vannak eleve, ahogy optikai tárolókon is.
@Dr. Akula
Reális is hogy otthonra 2 milláért veszel DLT magnót...
Ahelyett mire kell neked mentésként az SSD amire a HDD nem jó? Nem tudtuk még meg.szerk: Cloud is tud ezt-azt amit otthon nem tudsz megoldani ha esetleg több kellene.
De gondolom az se jó, épp a kettő között kellene valamit.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
"Cloud is tud ezt-azt amit otthon nem tudsz megoldani"
Főleg turkálást az adataid közt. Ha nyilvánosságra akarsz hozni valamit, ennél jobb helyre nem is tehetnéd.
Jó lenne a binyókat kiváltani valamivel, de amíg az SSD sérülékenyebb, addig mivel? Napi mentésre, ideiglenesen jó az is, de időnként át kell írni vinyóra mielőtt eltűnik. Ami akár kábelhibától is lehet, 2 Kingston XS2000-em is rendszeresen leformázódott mire rájöttem hogy a kábel a szar. Pontosabban nem szar, csak kevésbé zavarvédett, karcsúbb USB szabványra van hitelesítve, és amíg Gen 1-en kommunikáltak, addig jó volt, Gen 2-n meg már nem, és ezt nem volt képes a port és az eszköz lekommunikálni egymással, úgy döntöttek majd rájövök hogy elszállt mindenem. És természetesen csak leválasztás után szart be, tehát a következő rádugásig azt hihettem hogy minden rendben. És itt nincs Getdataback és hasonlók...
-
Chiller
őstag
Azért "alkalmatlan", mert nem fér bele a laptopba. És nem akarom külön cipelgetni.
Nem mondom, hogy általános, de volt már, és mivel régi motoros vagyok (illetve van asztali gépem is, HDD-kkel, SSD-kkel), HDD-n tapasztalatom szerint ritkábban fordul elő. Nem kell nagy adatvesztésekre gondolni, de a múltkor a (tény, több éves) samsung 960 4tb sata2 SSD-mről pár tucat MB whatsapp kép elveszett... és nem örültem.
A cloud egy megoldás (használom is, módjával), de nem mindenre, és nem mindenhol. (nem véletlenül van laptopom, utazáskor nem mindenhol van rendes net).
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Nem tudom, nekem a cloud az még mindig megbízhatóbb mint az itthoni archiválással bohóckodni. Mondjuk hobbynak jó lenne itthonra egy NAS aztán azt simogatni meg mittomén, de nekem nincs kedvem azon remegni mikor ki száll el, mi megbízható, mi nem.
No offense, abszolut megértem hogy nem mindenki bízik meg a clodban, de szvsz biztonságosabb (IT sec szemszögből) mint a házilag barkácsolt (többszintes) firewall, plusz backup szempontból is nagyon más kávéház mint a RAID X tömbök. Szakemberek, mérnökök dolgoznak rajta, én meg megfizetem őket, azt a havi pár £-t csokira is elkölteném.🤷🏼♂️ Ha a saját órabéremet veszem, hogy ezzel foglalkozzak, roszabbul jön ki a dolog😁Nekem a HDD a másodlagos, amire olykor szükségem lehet arról van egy copy itt is, mégiscsak gyorsabb az elérés, de az hogy csak arra bízzak adatot, azért meredek.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
yanna
addikt
Al-lal kelünk, Al-lal fekszünk. Elkezdődött a gépek lázadása...
-
Chiller
őstag
válasz moleculez #13 üzenetére
Nincs harag, ahol most élek, ott 0,5mbit a feltöltési sebesség. Gondolom így érted, miért nem jó nekem a cloud. (azon kívül, hogy pontosan semennyire sem bízok meg benne - úgy értem ez csak egy x+1-edik mentés)
Emellett, több mint 10TB adatom van, ami számomra fontos, nos...
Egy jó NAS-al is kb. annyit kell foglalkozni, hogy összerakod és bekapcsolod. Van amit kulcsrakészen is lehet venni, azt kb csak bedugod a konnektorba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Projektor topic
- Külpolitika
- Milyen videókártyát?
- World of Warships
- Android másképp: Lineage OS és társai
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest