- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Utolsó nap?
Egy kicsit kezd hosszúra nyúlni ez a hét. Nem volt olyan napom, amikor 12 óra alatt lettel volna a napi meunkavégzés.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
bandus
veterán
válasz föccer #28151 üzenetére
basszus, akkor tenyleg besegitek. nalunk epp eleg nagy a pangas, ami szerintem a kovetkezo egy-ket hetben igy is marad, aztan pedig ev vegeig szivas. az utan pedig remelem sikerul talalni valami mas helyet leginkabb kulfoldon.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Dr.Zoo
őstag
Új nap, új remények..
Új nap a paradicsomban, avagy irány agálya.( izé bocsi Cicu, bánya... )"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
föccer
nagyúr
válasz bandus #28154 üzenetére
Elsejétől veszük fel egy teljes és egy részmunka idős munkaerőt. A labori munkák már így kezelhetőek leszenk. Most már csak technológust kellene kerítenünk.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Magnum_
nagyúr
válasz bandus #28154 üzenetére
basszus. Neked azért itthon jó dolgod van. nem? én pl tök hálás vagyok azért, hogy itt dolgozhatok. szeretnék többet keresni, mert kell, de így is az átlagbér fölött kapok. az más kérdés, hogy szarok a bérek, de ez van. miért nem itthon akarsz tökös gyerek lenni? ez tényleg érdekel. csak a lóvé miatt?
jó reggelt, köszi Mercu a napi, rendszeres jókivánságot, nem hagyott el a remény az autóval kapcsolatban, csa kicsit megterhelte a buxám
I humbly and respectfully decline™
-
Magnum_
nagyúr
a mottóm mostantól:
Nehéz idők nehéz döntéseket követelnek.
-
MrSealRD
veterán
válasz Magnum_ #28157 üzenetére
*Hint: Külföldön jobban megbecsülik a tökös gyerekeket. Nálunk meg 2-3 nem tökös pajtás összefog, mert csak így tudja lenyomni a tökös gyereket, aztán majd ők uralják az életet a területükön..csak éppen lópikula eredményt tudnak felmutatni együttvéve ahhoz az 1 tökös gyerekhez képest. Nagyon általánosítva ez megy most.
Kb 3-4 vállalkozás alapja van a fejünkben, de tízszer olyan kemény a pénzhez jutás mint külföldön... másik 3 tervet meg azért kellett eltemetni, mert az utóbbi néhány évben más kitalálta és sikerre vitte... kb mintha kidobnád a lottó ötöst c. történet...
Amíg küzdesz a feltörésért addig itthon le sem tojnak,(vagy pont azt) ha meg feltörtél külföldön akkor itt egyből megy a példálózás, hogy na milyen tökös ez is magyar...
Szóval érted mi a probléma...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
(#28161) radi8tor1 : Külföld sem fenékig tejfel...ezt még sugallni sem akartam... Ha normális helyre mész és jó vagy akkor a bevándorló témán néhány hét meg hónap alatt túllépnek.
Persze nem véletlenül előítéletesek néhány helyen. Lásd Kanada, miért is vezettek be vízumkorlátozást Magyarországgal szemben? Szégyen...
(#28162) Saint_ : Így max vesszőfutás...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
GabN73
addikt
Na az egyik bankba nem kaptam meg a melót
Viszont sikerült szereznem egy 3 hetes ingyenes pénzügyi tanfolyamot ...
-
MurdR
veterán
Reggelt Urak!
Helyettem is termeljétek a GDP-t, mert én ezen a héten már nem melózok
Pakolás, holnap meg költözzés. De természetesen semmi nem úgy megy ahogy kéne, mert csak kicuccolni tudunk, a kecó még nincs kész.MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
-
-
Mercutio_
félisten
Káposztási 2 különbejáratú szobás panel normális környéken hamarosan lehet, hogy megüresedik, ha tudtok korrekt párt/arcokat akit érdekel dobjatek egy privit.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bandus
veterán
válasz Magnum_ #28157 üzenetére
a jó dolog relatív nincs jó dolgom, ha az lenne nem akarnék elmenni. az elégedettségnek nyilván van köz ahhoz, hogy jól keres-e az ember, vagy sem. amit fizut most egy évvel az egyetem elvégzése után kapok, azzal elégedett vagyok. a többivel meg nem. semmi kedvem egy fejlődést felmutatni nem tudó, leszakadó, elszegényedő országban élni, ahol a totális kilátástalanság az úr akkor is menni szeretnék, ha háromszor ennyit keresnék, tehát ez nem sokban befolyásolja a szándékaimat. azt pedig nem sikerül felfognom, hogy enek mi köze van bármi tökösséghez de inkább élek akkor töketlenül máshol, kiegyensúlyozottan és relatíve kétszer jobb anyagi körülmények között
-
bandus
veterán
válasz Magnum_ #28180 üzenetére
jah, értem így viszont sokkal tökösebb dolog idegen országban, zéró ismeretséggel jól keresni és fontos embernek lenni
nekem ilyen ambícióim nincsenek. a jövőbeli családom számára a lehető legjobbat akarom és az egész biztosan nem magyarországon van."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Magnum_
nagyúr
válasz macilaci78 #28182 üzenetére
a jövőbeli családom számára
vagy szülőkre gondolsz?
-
bandus
veterán
válasz macilaci78 #28182 üzenetére
jövőbeli, elsősorban a gyerekekre, ha majd lesznek. szüleim, nagyszüleim természetesen vannak, élnek még, de hogy jön ez ide?
-
macilaci78
nagyúr
válasz bandus #28184 üzenetére
Van egy barátom (nő), lengyel pasival.
Neki is levezettem, hogy döntse el, melyikőjüktől várja el azt az áldozatot, hogy a rokonaitól, barátaitól, ismert, megszokott, szeretett helyeitől távol éljen élete hátra lévő részében.
Örülök, hogy szüleid, nagyszüleid élnek. Biztos agyon fogják kényeztetni az unokájukat abban az évi 1-2 alkalommal, amikor személyesen is találkozni fognak.Persze ha ezeket a döntéseket már meghoztad és a családod elfogadta, akkor nincs gond.
Személyes tapasztalat: az összes nagyszülőm meghalt, mire 6 éves lettem. Nagymama porhanyós térdkalácsától kezdve minden kimaradt az életemből és hiányzik, pedig azt se tudom, mi az. Pároméknál 4 generáció van, a szűk családi körben elköltött karácsonyi/születésnapi ebéd 20+ fős. Neked meg az a fontos, hogy a leendő családodat ettől megfoszd.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
MrSealRD
veterán
válasz macilaci78 #28185 üzenetére
Mekkora csúsztatásokat írsz...
A barátod esetében a párkapcsolat fennmaradásának feltétele, hogy egyikük másik országba költözzön. Itt egy emberen csapódik le a dolog és akár egy állandó konfliktusforrás lehet.
Bandusék esetében ez egy közös felvállalása a tehernek ami ezzel jár...és persze az előnyök is vannak nem csak problémák egy ilyen mutatványnál.A saját érzelmi alapon megtámogatott álláspontod érthető, de ha valaki racionális akar lenni a mai világban és nem csak "hopp becsúszik" a család, hanem azt megelőzi a családtervezés (by Czeizel Endre) akkor nem az lesz a fontos, hogy mikor hányan ülnek az asztalnál. Az lesz a fontos, hogy akik ott vannak azok minden szempontból jól legyenek...
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
én páldául már minél szűkebb körben élvezem a családi összejöveteleket. maximum a szúk család. rokonokból nem igazán kérek, köszönöm, csak mutterfater, tesom, meg az ő kiscsaládja. névnapomkor otthon jártam pár hete, együtt vacsi, uána még kb éjfélig beszélgetés tesoméknál tök jó volt és elég is volt. másnap átkisértem anyámat a nővéréhez, de csak azért, mert 32m-re lakik. már az az 5 percis sok volt nekem belőlük. két év után lttak, minden oké, igen a nagybudapest, igen van munka, nem barátnő nincs, majd lesz, perszehogylesz, puszipacsi.
nagyszülők már nem élnek unfortunately.
summa: szóval nem vágyom 20+ fős karácsonyi vacsorákra, aelég az a 7 fő is.
-
DeFranco
nagyúr
válasz MrSealRD #28186 üzenetére
Nem igazán csúsztatás, van benne ráció és én is hasonlóképpen gondolom (nem teljesen, de fő gondolatmenetben igen).
Mindenki azt csinál amit akar, de a gyakorlatban ki fog derülni, hogy ez egy hatalmasabb kereszt annál, mint amekkorának most látszik.
Nem török pálcát afelett aki elmegy, de vastagon túl van misztifikálva ennek a lépésnek a jóságfoka.
Mindegy, aki akar elmegy, rájön, hazajön, esetleg ott marad, fine.
Csak ne álljon be a szokásos bezzegittnálunknyugaton komplexuskommetelők közé, mert annál nem sok szánalmasabb fajta van.
-
Mercutio_
félisten
Nem akkorák a távolságok, hogy ez akkora problémát okozzon, mint ahogy leírod.
Ha nagyszülők már nyuggerek csak rajtuk múlik, hogy akár 1-2 hónapra is kiruccannjanak unokázni. Persze van ahol a telek, meg a pálinkafőzés fontosabb, de itt nem is hiányoznak valszeg.
Nyilván ahol komoly gondok vannak, ott jól jön a rokonok segítsége, de egy nyugati stabil jól fizető állás mellett eleve sokkal nyugodtabb az ember, nincs az a mindennai felfokozott feszült állapot, mint itthon.
Jó esetben anyuka itthon is otthon lenne a gyerekkel, és olvasná a f*sságokat az NLCafe és index kismamás topicjaiban.Nagy közös családi röffenés meg akkor jó, ha az a nagy család normális, kiegyensúlyozott, tagjai jóban vannak egymással, de minél többen vannak egy családban annál ritkább az ilyen.
bandus: Emlékeim szerint a jövedelem topicban arra jutottatok, hogy a te életviteled és szokásaid mellett lehet, hogy jobban kijössz anyagilag itthon. Persze a mindennapok légköre, és a nemzetközi környezetben szerzett tapasztalatok hosszú távon a kinti meló felé billentik a mérleget.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
macilaci78
nagyúr
válasz MrSealRD #28186 üzenetére
A barátom esetében: távoktatásos PhD képzés, és évfolyamtársa a rác, ott ismerkedtek meg.
A csúsztatás a Te feltételezésedből adódik, miszerint bandusnak van jelenleg olyan párkapcsolata, akivel kivándorolna élni. Erre nem tért ki a válaszában, csak a vérrokonokra.
Minden esetre az én közvetlen ismerősi körömben nincs külföldi szerelmi sikertörténet. Válás, szakítás van. Egy működni látszó kapcsolat van: az USA-ban és Németországban tanuló volt osztálytársaim találtak egymásra Londonban.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
MrSealRD
veterán
válasz DeFranco #28188 üzenetére
Van akinek a család a rokonok magasabb prioritást élvez még akkor is ha a hosszú távú boldogulásával ez szembemegy... Nem sok rációt látok benne, viszont annál több érzelmi alapot...
A kereszt nagysága is jócskán túl van misztifikálva... Ismeretlen terület... Az emberek pedig mindig is féltek az ismeretlentől.
De ne keverjük szerintem a dolgokat. Van ami jobb és van ami kevésbé jó. De alapvetően jobbak a boldogulási esélyek nem kevés országban. Itt most arról indultunk ki, hogy a mérleg két serpenyőjébe dobáljuk éppen a dolgokat és a 'család' nevű súly van akinek letépi a mérleg felét... Aki ennyire rá van utalva a szülőkre rokonokra az ne is menjen külföldre..de még csak másik városba se mert tuti nem tudja megállni a helyét...
-
DeFranco
nagyúr
válasz MrSealRD #28191 üzenetére
Térjünk erre vissza, ha lehúztál ~1,5-2 évet úgy kint, hogy nyílt végű a projekt és nem tervezel hazajönni.
Olyan prekoncepcióid vannak azzal kapcsolatban hogy az érem másik oldalát képviselő emberek mit és hogyan látnak, amivel nem lehet mit kezdeni írásos keretek között, gyűjts tapasztalatot, aztán majd meglátod, hogy miről is beszélnek.
Kinek így-kinek úgy jön be a nagy kirándulás, ezt nem lehet előre megmondani, de így anyámasszony-katonájának degradálni azt, akinek a nettó anyagi jólét mellett van más prioritás is az életében nem vall túl széles látókörre. Tapasztalj, abból nem lehet baj.
-
Mercutio_
félisten
válasz macilaci78 #28190 üzenetére
Kapcsolatok tartósságában itthon se nagyon remekelünk, max. a rosszabb anyagi helyzet miatt többen maradnak kényszerből együtt.
-
Magnum_
nagyúr
válasz Mercutio_ #28193 üzenetére
igen, a deviza-alapú lakáshitel a legjobb összetartó erő.
Qru: háddenem? találnék egy olyan kislányt, bleugranék vele valami 'tutiba'
bár Te is ismersz ilyet
de csak úgy barátilagDeF: én már unom coelhot. oravecnóri a tuti!
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Na srácok, szerintem chillout, mert ebből a külföld témából mindig csak a feszkó van engedjük el.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
nem akar valaki fotozni a hétvégén?
én gondolkodom, hogy ki kellene ugrani a fiumei úti sirkertbe. ősszel valami gyönyörű
nincs valakinek elfekvőben egy fotós állványa? 1 napra? vagy inkább vigyek magammal egy sámlit?[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
addikt
13.kerület, westen-duna plaza között vki van e, vagy vmi szerelős bolt, ASAP kell egy csavarhúzókészlet vagy akkus fúró....még anagyguglizás előtt rákérdezek, hátha..
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest