- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
válasz SunMount3r #31494 üzenetére
Nálam 1,4GB, de ha bezárnám, akkor a 6GB használt ram lemenne 1,7GB-ra.
-
nagyúr
(#31500) norba69
"Kb 1500 db, 60+ TB"Jaaaa, oké, az más. Ez nem az én kategóriám. Nekem most 55 torrent van bent.
Más:
Mi az az Alternatív sebességkorlátok ?[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Még mindig nem tudtam megoldani a hdd 100 pörög problémát. Nem csak qbitorrentel csinálja hanem transmissional is úgyhogy nem a qbitorrent volt a hibás hanem maga ha seedel vagy tölt a torrent kliens. Kb mindegy milyen sebességgel seedel (800 kilobájtra van állítva max) akkor is egyszer csak elkezdi pörgetni 100%-on a hdd-t. Mit tudnék tenni ez ellen? Linuxon talán javulna a helyzet? Csak nem ismerem a linuxot annyi a probléma. Rendszer ssd-n van (Windows 10 pro) és a torrenteket egy 3TB-os wd purple hdd-re töltöm és seedelek onnan. Régebben nem volt ilyen gondom bár mostanában nagyobb méretű torrenteket töltöttem (remuxokat) lehet ez a probléma? 8gb ram van a proci i3 4360. Ha filmet akarok nézni róla (helyi hálózaton medialejátszóval) le kell állítanom a torrent klienst különben akadozik a lejátszás. Nincs vakakinek tipje mitől lehet ez? Vagy Linux megoldást jelenthet?
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz Imi1981 #31506 üzenetére
Erre most csak azt tudom mondani, hogy probald ki rippekkel is.. ha ott is elojon magas cache mellett akkor ott mas a hiba nem a kliens vagy az OS. Linux csak arra ad megoldast, hogy kevesebb az eroforrasigenye (nem minden esetben) mas a fajlrendszer kezelese (attol fuggoen milyen tipust hasznalsz a rendszer alatt.) illetve celszerubb hosszutavon.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz sfdrakex #31507 üzenetére
150/15 megabit.
(#31508) F34R
62 torrent fut és ebből a nagy része full HD 15-40 GB film. Úgy tudnám kipróbálni rippekkel ha ezeket törölném de azt nem szeretném.
Már gondoltam arra is, hogy veszek egy 250 GB-os ssd-t és arra töltök és onnan seedelek és átmásolom hdd-re ami kell a medialejátszóhoz.[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz Imi1981 #31509 üzenetére
Nezz mar ra process explorer-el hogy mi okozza pontosan a 100% disk overheadet?
256-512-1024 attol fuggoen mekkora meretu torrenteket hasznalsz, es milyen gyors a neted..
Kezdesnek nezd meg 512-vel, ha nem szunt meg 1024. Az is jo megoldas lehet az SSD, de szerintem mas eszi a disket.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
-
Dragon3000
veterán
válasz Imi1981 #31513 üzenetére
Nézd meg a torrenteket, hogy milyen szeletekkel dolgoznak, lehet vannak olyanok közöttük, amelyek több tízezer szelettel készült és azok terhelik nagyon a hdd-t. Most megnéztem egy UHD 50GB-os film kb 13e szelet 4MB-ossal, ha most ez helyett, 1MB-tal készültek a szeletek máris 52e-ről beszélünk és ha van pár ilyen torrented lehet, hogy nem bírja a hdd-d.
-
norba69
senior tag
válasz Imi1981 #31506 üzenetére
Ha a merevlemeznek egyszerre kell foglalkoznia a letöltés kiírásával, és több torrent seedjének a kiszolgálásával, akkor túlterhelődik. A rendszer ssd-re tölts le, és a letöltött anyagot mozgasd át a merevlemezre, amikor már nem viszik annyira. Még jobb egy dedikált letöltő ssd. A gyorsítótárat is felemelheted 2 vagy 4 GB-ra, az is segít valamennyit (ha van elég ramod hozzá).
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Dragon3000 #31514 üzenetére
Őszintén azt se tudom hogy lehet azt megnézni. Most jelenleg transmissiont használom ebben nem látok ilyen lehetőséget. Most Letöltöm a Windows creation tool-al a legújabb wint 10-et és ezzel telepítem majd újra a gépet (ha nem javul a helyzet) . A gyorsítótárt 1024-re állítottam de semmit nem használt és eljőjött ismét a hdd 100% használat.
(#31516) norba69 pont ma próbáltam, hogy ssd-re töltök és átmozgatom. Akkor letöltéskor nincs is gond de mikor seedel (és azt már ugye hdd-ről) akkor ugyan úgy csinálja. Hiába állítom alacsony sebességre a seed sebességet. Még teszek egy próbát új tiszta telepítéssel hátha.
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz Imi1981 #31517 üzenetére
Ctrl + Shift + Esc megnyomásával előjön a feladatkezelő (vagy a start gombon jobb katt, és a listából kiválaszt). Ha a folyamatoknál a lemez fejlécre kattintasz, akkor lemezhasználat szerint sorbarendezi az alkalmazásokat, és láthatod, hogy mi kajálja meg a disket.
Nálam akkor szokott 100 %-on pörögni egy disk, ha ugyanarról a lemezről 3 vagy több állományt töltenek le 10 MB/s-nél gyorsabban, azt nehezen bírja a sok fejmozgatás miatt. Olyankor hallani is, hogy kerreg erősen
Vagy ha nézek az egyik lemezről valamit megosztáson át, és mellette vinnének nagy tempóval valamiket ugyanonnan, akkor is eléri a korlátait, olyankor akad a lejátszás is.
Ne a seed sebességét korlátozd, hanem a feltöltési szálak össz mennyiségét vedd le.
Egy diskről ne próbálj 20-30 szálnál többet kiszolgálni, de lveheted akár 10-re is.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
Még egy fontos: a könyvtára(ka)t, ahova a torrent dolgozik, add hozzá a víruskereső kivételek listájához, hogy ne lassítsa a fájlműveleteket még az is.
-
Imi1981
veterán
válasz norba69 #31518 üzenetére
A feltöltési szál (itt feltöltési sornak írja de gondolom ugyan az) korlátlanon volt. Lehet ez volt a baj. Levettem 10-re. Ezt csak transmission gui alkalmazásban tudom megtenni mert magában a transmissionban nem lehet állítani. Ha ez a megoldás megyek vissza qbitorrentre.
A feladatkezelőben a transmission és system tekeri a vinyót legjobban de nem mutat ott 100%-ot. Amikor a teljesítmény fülre lépek a feladatkezelőben ott mutatja, hogy 100-on pörög a vinyó.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz Imi1981 #31520 üzenetére
Nem, az az egyszerre seedben lévő torrentek maximális száma. Idő alapú elszámolásnál nem célszerű korlátozni. Szerintem transmission esetén érdemesebb a settings.json fált keresni és abban szerkeszteni, nincs minden paraméter a gui-ra kivezetve.
A globális partner korlát állítható a remote kliensben. Ezzel az a gond, hogy csak az első újraindulásig érvényes általában.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #31514 üzenetére
1MB és afeletti szeletekkel nincs baja a HDD-nek
ami megeszi az a 128-256KB-os és jó nagy méretű torrent
a feltöltők mikor létrehozzák a torrent fájlt utorrent/qbit/rtorrent ezekkel szokták és azok auto módban is jól méretezik a szeletet hogy 1000-4000között legyen a szelet szám
nyílván egy 20megabájtos cuccra elég a 256kB-os szelet is
egy 30GB-os filmre meg 4-8MB-os szelet lesz
kétlem hogy ettől pusztulna be a HDD-jeMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #31525 üzenetére
de nem fogja meg mert nem a torrent mérete tekeri meg a HDD-t hanem a kisméretű szálak.
csinálj egy sebesség tesztet a HDD-vel és 1MB fájlméretnél már közel hozza a lineáris max írási sebességét.
csinálj tesztet 128 vagy 256KB mérettel és máris megeszi a HDD-tna meg ugye qBittorrent-nél ki van nyomva az előre lefoglalás és akkor töredezett lesz a HDD az a másik ami miatt megeszi
1-2-4-8MB szeletmérettel nem gond mert nem kell olyan gyorsan olvasnia a meghajtónak van bőven cache de ha sok apró szelet van szanaszét millió helyen az kivégzi konkrétanszóval 1MB szeletméretnél már tökéletes a dolog de persze az ideális az ha a torrent kliens 1000-2000 szál közé lövi be a szeletméretet
Imi :
32bites qBittorrentet töltöttél le?
64bit-nél enged 2048MiB-et is simán[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Cs1csó
félisten
Kijött a 4.1.9-es Qbittorrent
-
Dragon3000
veterán
válasz TeeJay #31527 üzenetére
De ha sok nagy méretű torrentnél van több mint 50e szelet, hiába már 1MB azért az is megtudja fogni a hdd-t, főleg ahogy írtad, ha ki van kapcsolva az előre lefoglalás, akkor még durván töredezett is lehet a meghajtó, na meg ez mellé jöhet a windows optimalizálása, amit korábban említettél és kapsz egy teljesen leterhelt meghajtót, ami alig tud olvasni a seed számára.
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #31529 üzenetére
volt már nekem úgy tele az 1TB HDD HDXXX-el hogy vagy 600ezer töredezett szelet volt rajta mégis ment a letöltés mint a huzat a lényeg az volt hogy nem volt 1MB alatti szeletméretű fájl. Amikor meg a BOT töltött fel és első két hétben nem értettem miért áll le minden HDD szinte nullára utána jöttünk rá és jeleztem is hogy a BOT hibásan fix 256KB szeletmérettel gyártja a torrenteket és az nagyon gázos volt a HDD-nek
amint állítottak rajta és 1-2-4-8MB-al gyártotta újra hasított a HDD pedig szintén tele voltak.mondjuk nekem WD10EZEX van ami 64MB cache-et kapott meg ugye 7200RPM és 1tányéros 2 fejes lehet ezért is bírja jobban
csicso:
Le is szedték lehet volt benne egy kis gebasz
meg ahogy nézem a 4.2.0 changelog-hoz is írtak ma úgyhogy talán abból is jön végre beta[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Dragon3000 #31537 üzenetére
Tegnap este újratelepítettem a gépet a Microsoft oldaláról letöltött legújabb Windows 10-el. Legújabb 64 bites qbitorrentet raktam fel és úgy állítottam be, hogy a feltöltési szálak maximális száma 18, feltöltési szálak száma torrentenként 10. Most seedel és közben egy 28 GB-os filmet osztok meg plex-el medialejátszóra és semmi probléma. A lemezhasználat 1-20% között mozog, néha ugrik kicsit feljebb de általában 10%alatt van legtöbbet. Igaz most csak 45 torrent van mert nem volt türelmem mindent újra ellenőrizni de így is marad. Majd úgyis jön hozzá.
A lényeg hogy úgy néz ki bevállik a feltöltési szálak korlátozása. Gyorsítótárnak 2 GB-ot adtam.Kösz mindenkinek a segítséget!
Most tesztelem pár napig és ha jó lesz azért megírom.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz enginev3.0 #31539 üzenetére
Nem tudom igazából mert azt sose próbáltam. Kapcsoljam ki?
-
Imi1981
veterán
válasz enginev3.0 #31541 üzenetére
Felraktam a beta-t és kikapcsoltam az OS cache-t. Úgy néz ki a beta-t nem lehet mobilról az android qbitorrent remote alkalmazással kezelni. Nem kapcsolódik. Transdone sem. Böngészőben bejön a webui.
-
Imi1981
veterán
Nagyon úgy tűnik, hogy rendbe jött a dolog. Nincs hdd 100 terhelés pedig most seedelek egyfolytában és megosztok két medialejátszóra is filmet és semmi akadás és a hdd terhelés 1-20 %között mozog de inkább 10 % körül. Most vagy a teljesen új tiszta win 10 telepítés, vagy a feltöltési szálak beállítása miatt lett jó nem tudom. Ez előtt a tisztán lementett win 10-et állítottam vissza nem konkrét újrarelepítés volt.
-
TeeJay
félisten
aki felteszi a 4.2.0 beta-t FIGYELJEN ERRE!!!
ATTENTION: This beta release uses the libtorrent 1.2.x series. It saves fastresumes a bit differently than the 1.1.x series, which are used so far in the stable versions (and alpha releases). If you run it and then downgrade to a previous qBittorrent version then your torrents will probably start rechecking.
szóval aki vissza akar menni beta-ról annak minden torrent újra kell majd ellenőriztetni!!!
ja és a beta már libtorrent 1.2.2.0-n fut szóval legfrissebb
teszteljük mit tud[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest