Hirdetés

Hirdetés

  • Olcsó USB WiFi AC adapter

    lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.

  • Ilyen lesz a Morbid Metal

    gp A Unity-vel készülő rogue-lite PC-re készül és még idén megkapjuk elvileg.

Aktív témák

  • CsCsigusz

    tag

    Sziasztok!

    Van nekem egy Dell Inspiron 6400-as laposom, most 3 éves. A bajaim úgy kezdődtek, hogy anno még a régi Western Digital vinyó ami benne volt szektorhibás lett, és ha elértem bizonyos szektorokat és írtam rá/olvastam róla akkor kék halállal kivágta a rendszert (Win Xp), újraindult és kiírta nagy pittyegések mellett, hogy nincs a gépben HDD... De utána ha kinyomtam a gépet és fél perc után bekapcsoltam ment tovább minden mintha mi sem történt volna... Innentől már a gépnek a diagnosztikai programja is érzékelt ha ellenőriztem, hogy hibás a winchesterem.
    Oké, ez ment vagy egy évig, vigyáztam rá, hogy olyan részekhez ne nyúljak ami hibás, és így el is voltam vele, de garanciaszervízbe nem vittem el mert sajna nem engedhettem meg magamnak, hogy 1-2 hétig ne legyen gépem, egyetemhez majdnem napjában kellett mindig, asztali gépem nincsen.

    Így ügyesen eljátszottam a garanciát, amiért azóta is átkozom magam, hogy mekkora ökör voltam, de a lényeg, hogy aztán vettem bele egy másik vinyót, és frissítettem a Bios-t is.
    Egy Seagate Momentust vettem bele, és fél hónap se kellett ez is egyszer csak megállt, kék képernyő, aztán már rosszabb lett mert újraindítás után a windows mikor töltött közben is csak ismét bejött a kék képernyő és indította magát újra. Ezt végtelenségig, mert nem bírt egyszer se bejelentkezni, bármilyen módban indítottam bármit csináltam. Csak a teljes windows telepítés segített. 2x történt már ez meg... és nagyon zavar, mert igazából jele sincs annak, hogy miért hibásodna meg csak elszáll és akkor aztán végleg. Egyszer játék közben szállt el, azt hittem a játék oka, de legutóbb egyszerű netezés közben, először csak kiírta a Firefoxra hogy nem válaszol aztán már semmit sem reagált és kék képernyő...
    Vinyóra hibákat nem ír, viszont kék képernyőzik a windows töltés közben és nem enged bejelentkezni sem, csak ha teljesen újra nem rakom a rendszert.

    Miután legelőször behalt, feltettem egy HD Tune-t és egy HD Sentinelt is és ezek már folyton is csücsülnek a gépen mert nem tudom, hogy a vinyóm gyári hibás-e, vagy az alaplapom vinyógyilkos ha létezik egyáltalán ilyen hiba...

    Első halál után a Sentinel/Tune azt írta 2 hibás szektorom van, de gariba ne cseréljem...
    Második után már 9-et írt, de még mindig jóra értékelte a vinyót meg, hogy nem cserélhetem gariba...
    Harmadjára most 10-et ír, de még mindig ne cseréljem gariba...

    Volt már valakinek ilyen baja? Ha volt, mi oldotta ezt meg? Vajon az új vinyó volt gyári hibás és azért ilyen vacak, vagy valami alaplapos gixer van amivel rongálja a gép a vinyót? :(
    Bocsánat a hosszú hsz-ért, próbáltam felvázolni részletesen a problémámat! :R

Aktív témák