- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Aktív témák
-
snt
senior tag
Maxtor 80GB 7200: mivel hűtsem le? Házba való ventit ha veszek és beszerelem alá h fújja rá a levegőt akkor jó? Vagy van vmi olcsó de nem hangos és jó venti amit ajánlotok?
Másik gond: Sapphire Radeon 9600 128MB kártya és BSplayer... Filmeknél nem tudom állítani a fényerősséget és a színeket BSplayerben.. Hiába állítom, húzom a csuszkán, semmi sem változik és a kép minősége is szarabb mint a másik gépen amiben egy GF4MX kártya van.. Ott tök szép a kép és állítható minden... Codecek és a BSplayer verzió is ugyanaz..
[Szerkesztve] -
snt
senior tag
válasz ngabor2 #1671 üzenetére
Köszi a képeket, jó megoldás, én még arra gondoltam h a vinyó alá szerelem be és akkor az egész alsó felületét fújja és hűti... Úgyis csak 1 vinyó van, de ez sem rossz megoldás!
Még vmi: Milyen venti ez (Márka/típus) és még annyi h ez a kis rács a venti elején hozzá van vagy külön vetted hozzá? -
snt
senior tag
válasz t-shirt #1675 üzenetére
Na, a google segített NÉzd meg ezt, hátha jó Bővebben: link
MOD: vagy ez, mert az előző Excel 97-hez van vagymi Bővebben: link
[Szerkesztve] -
snt
senior tag
LG írók sajnos elég gányák
Fuji és Arita is jó lemezek, sajnos az LG hajlamos nem jól megírni.. Próbáld azért még meg 1-2 fajta lemezzel, ha azok is gázosak, akkor vidd vissza és cseréltesd be egy Pio108 vagy 109-re, nem bánod meg!
Firmware-t Nero kiírja, mikor elindítod fent, choose recorder, ott kiírja..
Szaggatnia nem szabadna, 2x/4x -es írásnál... -
snt
senior tag
guglivan ezt találtam... elvileg windows update kell hozzá Bővebben: link
Illetve itt nézz körül, hátha itt lesz Bővebben: link -
snt
senior tag
Lenne pár kérdésem:
1. Most néztem az Everestet és ezt írja ki:
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
512MB PC3200 Kingston 400Mhz ->ilyet vettem.. akkor hogy van az h everest 200-at ír ki és annyi a max is a felsorolásnál ? Akkor mégsem 400Mhz-esek a ramok ?
2. TFT monitort mivel ajánlatos tisztítani ? Olyan vmi esetleg ami kéznél van (úgyértem nem vmi spéci lötty amit be kéne szerezni vhonan)
3.Nincs vmi progi amivel ki lehet kapcsolni a feleslegesen induló szolgáltatásokat ? Ami ki is írja h mi mire jó ? XP-Antispy -t ismerem, de olyan kellene ami a feleslegsen induló szolgáltatásokat is ki lehet kapcsolni (tudom h ki lehet amúgy is, csak nemtom pontosan h mi mire is jó).. Merthát 512MB DDR ramból 81% a kihasználtság Pedig nincsenek automatikusan induló programok a NOD32-t kivéve...
4. 2200+ Sempron olyan 34 °C, max olyan 40 szokott lenni... Illetve hát játék alatt nemtudom, mert olyankor nem látom ugye az everestet.. Gyári hűtő van hozzá amit adtak a procihoz.. Kérdés: Érdemes rá venni egy jó hűtőt, lehet még lejjeb nyomni (pl. olyan 25-30 -ra?)
előre is köszi a válaszokat! -
-
snt
senior tag
TFT monitorokat mivel szabad tisztítani? Antistatikus portörlő OK, de esetleg vmi speckó tisztitószer? Vagy akármilyen háztartásban megtalálható cucc?
-
snt
senior tag
RAM kérdés:
512 PC3200 400Mhz Kingston ram mellé, vettem még egy ugyailyen 512-est..
Most azt írja az everest:
Valódi órajel 167 MHz (DDR)
Effektív órajel 333 MHz
De eddig 200 volt a valós és 400 az effektív... most miért csökkent ? Ja és még:
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Single Channel (64 bit)
Hogy lehet őket dualban futtatni ? -
snt
senior tag
DIMM2 és DIMM3 azt írja az everest.. ki is írja h 1024... meg minden info... nemtom, szerintem DUAL DDR képes, MSI K7N2 Delta2 alaplap...
Egyébként Torrent hashnél mikor dolgozik a vinyó újraindul...
Performance DDR Timing enabled.. ezt írja.. ez mi? Biosban ilyet sehol sem találtam Meg Dual módra vonatkozó beállítást sem... -
snt
senior tag
Valami szar a ramokkal...
alaplapon 2 lila és 1 zöld foglalalat van
2 lilába dugtam, DIMM1 és DIMM2... Everest DIMM2 és DIMM3-at ír..
De ha elkezd a vinyó tekerni (másolás vagy hashelés), akkor vagy újraindul, vagy megakad és meghal..... -
snt
senior tag
Köszi szépen a segítséget... a DUAL mód közben megvolt, kicsit érdekes az Everest mert az DIMM1 és DIMM2-t ír, közben meg 1 és 3-ban van, ahogy mondtad (1. lila foglalat és 3. a zöld)...
BIOS-ban közben rátaláltam a dologra, High Performance-ra volt állítva ez egyik opció és az vonatkozott a RAM-ra is kapásból.. Érdekes h amíg 512 volt benne, úgy ment... Most átnyomtam ''Optimized'' -re és úgynézki megy.. még nem indul újra
Köszi a segítséget, ha esetleg mégis gond lenne majd vele, akkor jövök nyavajogni.. Azonban 1 dolog még érdekelne... Nemtom pontosan h azok az időzítések mit is jelentenek, erről lehet olvasni vhol? (Ha lehet magyar oldal kellene)
Köszi! -
snt
senior tag
Nem PC, de házimozi, hátha vki tudja a választ..
Mitől lehet az, hogy ha nézem a filmet, akkor a szélesvásznú filmeknél van a fekete csík, de az a gond, hogy nemrég szürkében jeleníti meg és nem feketében, elég zavaró... 2 éves házimozirendszer, ilyet sosem csinált, pár napja csinálja...
Írott és eredeti Gyári DVD-knél is, tehát nem a lemezek a szarok, több filmmel is próbálva lett..
Tudja vki mitől lehet ez? Elszaródott vmi a lejátszón ?
Ja még 1 kérdés: DTS hansávos film, 2 sima dvd lejátszón nézve nem jön hang.. Elég érdekes, mert kijelzi a lejátszó hogy DTS, de tök süket.. menüben van hang, film közben mikor a DTS-t kéne nyomni, akkor nincs..
[Szerkesztve] -
snt
senior tag
Segítsetek, van 1 kis (nagy) gond egy vinyóval:
Maxtor 80GB, eddig minden ok volt vele, rákötöttük a gépemre hogy átcuccoljunk arra a vinyóra, már többször volt ilyen, semmi gáz nem volt..
Most mikor rákötttük a gépemre, bejött a winxp, lefagyott (új hardver telepítése ikon ott volt az óra mellett)... reset... újraindult a gép, látja hogy d meghajtó a vinyó, de mikor rányomok kiírja h nincs ilyen meghajtó... megnéztem a tulajdonságainál, azt írja RAW
Ja és a másik gép már el sem indult, mert nem talál Boot sectort vagymit..
Most az én gépem 1 pillanat alatt szétcseszte a vinyót? Hogy lehetne megmenteni? Rajta van egy csomó fontos cucc
várom a válaszokat minél hamarabb!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Windows 11
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest