Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    válasz BiP #41429 üzenetére

    2 felnőtt + 2 gyerek, 100nm, nyílászárók cserélve, szigetelt falak, kondenzációs kazán rézcsövekkel és lapradiátorokkal, 20,5fok éjjel/nappal, a gáz 1200m3/év, azzal úgy néz ki benne vagyunk. Az áram az érdekes, mert mocskosul nem... Nekünk 12-15.000Ft szokott lenni havonta, ebből valahogy lejjebb kell vegyünk, de ahogy nézegettem nincs túl sok pazarló fogyasztónk, itt a komfortból, kényelemből kell elvenni, de akkor sem lesz meg. A sütőnk elektromos hőlégkeveréses, inverteres klíma, ami nyáron max 1 héten megy a legnagyobb melegben délutánonként, konyhai kis tárolós vízmelegítő, a többi az átlagos hajszárító, kávéfőző, stb. A világítunk 95%-a LED-es, van pár kompakt fénycső és 1 fényerőszabályzós állólámpa halogénekkel... persze a 3 router + NAS + 2 kamera is visz valamennyit...
    Pisti komán is nézegette otthon, mit is lehetne tenni, de ezek a nyavajás új eszközök piszok kevés készenlétivel dolgoznak.
    Viszont unokatesóméknak szükségük lesz az előbb említett kompenzációra, mert olyan helyen laknak, ahol nincs gáz, így árammal fűtenek...na, nekik igen durva lenne...2 kisgyerekük van.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák