Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Atom Maki

    tag

    válasz RpPRO #3048 üzenetére

    Jó reggelt.

    Azóta gyakoroltam még, és megtámogattam a kártya hűtését 1 db 8 cm-es ventillátorral, amely hátulról hűti a kártyát, és közvetlenül az egyik VRM modulra nyomja a levegőt. Ezzel értem el az eddigi legjobb stabilitást. Tegnap már tudtam játszani a gépen a MOHAA-val pedig visszaállítottam az agp sebességét 8x-re. A korábbi állapothoz képest ez hatalmas előrelépés számomra. :)

    Ezen a VRM modulon, amelyre a légáram megy, csak egy fekete bizbasz van rágányolva (ragasztva) hűtésnek és nagyon kicsi, persze maga a VRM is pici. Na ez nagyon melegszik 3D alatt. Most így utólag arra gondolok, hogy ez lehet a ludas a fagyásokban. Ez bizony még most is 90 fok környékére melegszik, elég gyorsan, és elégy gyorsan le is tud hűlni. (most azt gondolom, hogy az everest mégis csak ennek a hőmérsékletét mutatja, talán nem véletlenül tették ezt bele opcióként :( )
    Az a gyanum, hogy ha elér egy bizonyos hőmérsékletet ez a chip, akkor védelem gyanánt lekapcsolja magát, és ezzel meg is szűnik a GPU/RAM-ok tápellátása.

    Az, hogy valakinél ez a VRM chip stabilabb, talán annak a következménye, hogy jobban sikerült gyárilag a hűtés, vagy lehet valamennyi szórás is a chip-ek között.

    A másik VRM-en (nagyobb) gyárilag van borda az én kártyámon. Az nem is melegszik annyira.

    A rialto-chip hűtésről: én elhiszem, hogy nem kell hűteni, hiszen gyárilag nincs semmi sem rajta, de nagyon meleg, és ha az is a határon működik állandóan, akkor instabilitást az is okozhat. Annál is inkább így gondolom, mert pl. az nvidia kártyákon ugyanennek a chipnek (ott nem rialto, hanem HSI) gyárt hűtést a Zalman [link]. Én biztos azt is hűteni fogom.

    Most beszerzek valami rendesebb - lehetőleg réz - bordát a kérdéses VRM-re, aztán majd meglátjuk. ;)

    Mit hallott a Terminátor utoljára? Dik'má szinesfém!

Új hozzászólás Aktív témák