Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz pali923 #17140 üzenetére

    "Az ár is furcsa, de ha jó, akkor 12000-ért lehet, megérné."

    17 ezernek láttam én azt a 12 ezeret. Profinak tűnik. Az, hogy még én sem ismerem, engem kicsit zavar. Egyáltalán nem vagyok guru, ugyanúgy sasolok, gyarapszok, mint Te. Talán mdk01, vagy pláne bbchris fórumtárs (akit mostanában sajnos keveset látok itt) otthonosabban mozog ezen a területen nálam - én is tőlük tanultam nagyon sok mindent.
    Egyébként ha jól informált vagyok, akkor a Pilana az szlovák gyártó, a linkelt Flai pedig olasz.
    De én 300-as freud tárcsát vettem 12 ezerért. Nem okosba, hanem számlásan, áfásan. És ugyanazt valahol Miskolc körül 8-9 ezerért kínálták.
    Vannak fűrészkorongok még 50-80 ezerért is ekkora méretben, de azt inkább a nagyiparnak gyártották extrém igénybevételre.
    Pont ilyen tájt szokott lenni a Felder cégnél raktársöprés. Többször láttam már, hogy profi 250-es lapot kínálnak. Látod, annak sem tudom idézni a márkanevét, de biztos vagyok benne, hogy profi tárcsák.

    "Most már csak egy helyet szeretnék tudni, ahol megvehetem, a neten nem nagyon találok ilyen méretűt (250x3,0)."

    Itt szoktam ilyesmit venni - lehet hogy elpostázzák neked is. Én itt lakok. Ha rákeresel a NET-en a bp-i Boronkay-élezőműhelyre, ők kipostázzák. De tudnod kell, hogy pontosan mit akarsz majd vele vágni, mert az, hogy mekkora átmérője van a lapnak és benne a furatnak, egy kereskedő számára kb annyit mond, mint ha a hentestől kérnél egy kiló disznóhúst.

    Magam is épp egy francia ágy keretének az előkészületeivel pöcsölök. Az nem lesz ívelt, kicsit egyszerűbb, gyorsabban elkészíthető vonalvezetése és takarékos anyagszükséglete lesz.
    Jól néz ki ez a "munkapad", ezen aztán lehet tervezni és kivitelezni a jövő asztalos utánőótlását - remélhetőleg úgy, hogy a szomszéd mindebből semmit se hall. :DDD
    Ekkora felbontású képet nem nagyon tud egyetlen szőrös szívű kolléga se megkritizálni, mert csak a design látszik.
    Az, hogy amatőr vagy-e, vagy mesterleveles öreg szaki, nálunk nem annyira számít, mint az, hogy szereted a fát, és operálsz vele.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák