- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Szerencse, hogy csak egy sokkal kisebb változat kölcsönzését terveztem be.
Majd ha megérkezik a Stewart Cima és az új merevlemez...Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ijk
nagyúr
válasz DeathAdder #25550 üzenetére
Nálam random elkezd szaggatni, gépen végig, popin egy ideig jó, aztán hang-kép is akad.
Majdnem a feléig jutottam gond nélkül, de már az agybaj kerülget.
Rárakom usb-s vinyóra, mert NAS-ról megy, de a hálózat 100mbit. Ha jól emlékszem eddig BD25-öt játszottam le, azokkal nem volt gond.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Dorian #25556 üzenetére
Közben kiderült hogy hálózattal van a gond. Most néztem, eddig a 36 gigás BD-t még éppen átvitte. Aztán megnéztem nincs 5MB/s a NAS-ból való olvasás sebessége hálózaton, még közvetlen gigabites kapcsolattal sem a számítógéppel.
Körülbelül ott tartok hogy ezt a DNS-320-at kivágom a kukába./人◕ ‿‿ ◕人\
-
89Csabi89
tag
válasz WhiteWalker #25558 üzenetére
Hi All! Haverom médialejátszót szeretne, nekem is van pár elképzelésem, de kíváncsi vagyok a szakértői véleményekre Szóval mi a ma kapható legjobb lejátszó, ami tényleg mindennel elboldogul, felhasználóbarát és semmiképpen se okoz fejtörést a későbbiekben. Ár nem számít!!! De azért törekedjünk a jó ár érték arányra, mert biztosan van több ilyen készülék is
Előre is köszi mindenkinek -
Ijk
nagyúr
válasz WhiteWalker #25558 üzenetére
Na de hogy egy BD50-et ne tudjon streamelni NFS-en keresztül. Ez már a gutaütés kategória.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
WhiteWalker
nagyúr
De, sajnos a régiek ennyit tudnak...pár éve néztem a DNS-320-at,hogy veszek,aztán valahogy kölcsönkaptam egyet, és egy sima dvd iso-t másolt valami iszonytató lassú sebességgel...valami 20M/s-al tolta...majdnem fél óra volt ,ha jól emlékszem... Hardveresen ennyire képesek...
Ha most lenne keretem , kapásból ezt a Zyxelt venném...erre vártam már akkor,hogy egy NAS tudjon ennyivel adatot továbbítani...89Csabi89: én most vettem meg a Dune HD TV303D-t...eddig mindent lejátszott...az új firmwarrel pedig javították a HD hangzás hibáját is
-
cekkk
veterán
válasz WhiteWalker #25563 üzenetére
Nekem az NL36 van itthon, én anno 30-35 körül vettem egy 250es vinyóval, verhetetlen ár volt érte
Ijk
Megértelek, csak gondoltam mutatok egy alternatívát, mert egy ilyennel olcsóbban jössz ki mint egy 2 helyes nassal ami előre van telepítve, igaz nem olyan szép csendes stb, de egy NASnak nem is az a lényege szerintem, hogy a szoba dísze legyen
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #25566 üzenetére
Na ugyan miért?
-
Mezga Aladár
veterán
Teljesítménye túlmutat egy normál home felhasználásnál.
Szerintem ezt inkább kisebb irodákba szánta a gyártó.
Mondjuk nekem is tetszik, de ha vennék inkább a most tesztel tZyXEL NSA325 venném.(#25569) cekkk: Nemrég méregettem a fogyasztásokat.
Popi a-210+samu 2.5" 500gb hdd max fogyi 10w
Wd elements 1.5 tb 3,5" max fogyi 12W[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #25570 üzenetére
De ha raidet akarsz használni mondjuk RAID5öt akkor kell az erőforrás.
A másik miért fizessek egy 2 helyes nassért ugyan annyi pénzt mint egy 4 helyesért?
Ha bővíteni akarsz akkor majd megint kiadsz érte 50-60-70-80 ezret?[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Mivel a torrent egy pillanatra nem kapcsolja fel minimumról az ULV Core i5 procit, kijelző nélkül 5 W körül fogyaszt a gép (aktív kijelző és minimum fényerő mellett itt a pH-n is 7 W körüli értéket mértek). Ehhez csapd hozzá a 2 db 5400-as notivinyót (1-1,5 W darabja). Az bizony 7-8 W.
A legjobb aláírás a héten
-
kemcso
Ármester
válasz Multibit #25554 üzenetére
köszi a linket, így már tiszta. Frame packed számomra ismeretlen fogalom volt eddigHarryDEC
Mkv-kkal minddel ezt csinálja, Iso-val kettővel próbáltam, az egyik adatai ezek:
CODEC.......: MVC
FRAMERATE...: 23.976 fps
BiTRATE.....: 34,27 Mbps
RESOLUTION..: 1920x1080p
ASPECT RATIO: 1.85:1
Ez teljesen friss szerzemény, ennek lényegesen nagyobb a képe, mint a másiké, vagyis akár még minden jó is lehet. Vmi olyan tesztvideót tudtok mondani, aminek fullosan ki kéne tölteni a képet? Akár privátban is.A tv egy LG LW5590-es.
Mkv-kra nincs megoldás esetleg?
-
HarryDEC
tag
válasz kemcso #25577 üzenetére
Szia!
Ez mit jelent: "Kipróbáltam egy 3D iso-val, ott meg kisebbre veszi a képet, mint ami valójában." Alul felül kis csík?
Írj pár filmcímet, rájuk nézek, de nem hinném, hogy azokkal van a gond.
- Hdmi -n keresztül van összekötve a lejátszó a tv -vel?
- Beállítások jók (LM660- om van nem tudom megnézni milyennek kell lennie)?
- Külső merevlemezről vagy hálózatról játszod a filmeket?
Hirtelen csak ennyi kérdés jutott eszembe. Nekem Lm660 -as van, semmi gondom egyik eszközzel sem.A Guruk half-ou filmeket szoktak javasolni LG -hez, ha már mindenképpen osztott képernyős film kell.
(#25576) erdoke: Új előfizetéssel, 2 év hűséggel a Net&Roll L -re is. Arany és platina szintű kártyával?
[ Szerkesztve ]
Korán keltem, hol az arany?
-
cekkk
veterán
válasz erdoke #25576 üzenetére
Aha, akkor az enyém fogyaszt 40-50W között. és volt 35 ezer
Napi 24 óra használat mellett egy 1.2 kilowatt nap 36kilowatt egy 30 napos hónapban ami legyen 45-50 de számoljunk 50nnel(ha több szóljatok) az egy hónapban 1800 forint ami egy évben 21600 forint.
Te vetted 130ért levonom belőle a 35 ezret akkor a különbözetből én 4.4 évig üzemeltetem ezt a szervert, és egyáltalán nem biztos, hogy a te géped vagy az én gépem 4 év múlva még működik.[ Szerkesztve ]
-
HarryDEC
tag
És hol marad a környezettudatosság? .
Köztetek lehetnek felhasználásbeli különbség is. Valószínűleg Te nem akarod cipelni a szervered. A NAS funkción kívül használod másra?
A fogyasztás csak egy dolog, szerintem sokkal többet jelent az, hogy, ha valaki vesz egy eszközt - igazából az ára sem számít - akkor használja és kihasználja azt, vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz HarryDEC #25578 üzenetére
Körbe csík
Hotel Transylvania, Cars2
- HDMI és, közvetlenül kötve a tv-hez (erősítőmnek csak optikaija van)
- 1080p 60Hz, 16:9, automata frekvenciaváltás be, 1080p 23976hz BE
- Külső hdd.
2D-s filmekkel nincs gond, azok teljesen kitöltik a képet, ha fullhd a felbontásuk. Tv-n eredeti méretre van állítva.Nem kell osztott film mindenképp, sőt. De mivel eddig nem volt médialejátszóm, ezért csak azokat tudtam lejátszani, így amik már megvannak valahogy nézném őket.
köszi a segítséget!
-
tobias40
veterán
Vettem egy synology 212j nast és bekötöttem a hálózatba vezetékkel.
Mit és hogyan kell beállítanom a popi-A210-ben hogy a NAS teljes meghajtóját lássam?(már elfelejtettem,régebben az összes meghajtót én állítottam be)
Ha ez így nem lehetséges csak egy megosztott mappára akkor az is jó mert akkor beleteszem a többi létrehozott könyvtárat is!Annyit megcsináltam hogy a hálózati tárhelyek megosztás hozzáadásánál létrehoztam egy nas meghajtót a sztem megfelelő beállításokkal de ha rámegyek akkor azt írja ki hogy nincs file a meghajtón!(pedig van 3 is)
Köszi!
-
cekkk
veterán
válasz HarryDEC #25580 üzenetére
Ebbe inkább nem megyek bele. Ez kb olyan mint amikor mondják, hogy az akkus kocsik milyen környezet tudatosak, csak ám azt az áramot elő kell állítani és többségében még az erőművek nem környezet barátod, a benne használt alkat részek szintén nem azok. Szóval én inkább az a környezettudatos dumát jobb marketing szövegnek tartom, rávesznek, hogy valamiért többszörösét fizesd ki. Csak nézd meg a ritkaföldfémek előállításának a módját amiket az ilyen környezet tudatos elektronikai eszközökhöz használnak.
Szóval itt mi "óvjuk" máshol meg pusztítják azért, hogy a mi lelkünk nyugodt legyen -
erdoke
titán
Csakhogy ez egyben az asztali gépem és a laptopom is. Sőt, a rákötött notivinyókról simán le tudok játszani gigabites neten keresztül. Nyilván a 24-es monitorral nem 5 W-ot fogyaszt, de az csak a monitortól függ.
Tehát add össze a fenti funkciókat, és úgy számolj 130 ezerrel...(#25578) HarryDEC
Meglévő 4e Ft-os mobilnet előfizetésre vállalt rablánccal, platinakártyával. Szerintem több dolgot is elnézhettek (mint a hét elején az Xperia Z-vel), de engem nyilván nem zavar a dolog. Azóta már 9500-as LTE csomagban vagyok, de hűség nem arra van.A legjobb aláírás a héten
-
HarryDEC
tag
válasz kemcso #25581 üzenetére
Tiszta sor, nekem is van még egy csomó avi -s sorozatom, előbb utóbb kikopnak.
Sajnos nem tudok segíteni, a tv -m se ilyen, a 600 -asomon sincs még fent az új firmware.
Valami a TV - Med600 között lesz. Az LG topic-ban azért még futnék egy kört, hátha belefutott valaki hasonlóba. Nehogy már Béci -nek legyen igaza !(#25585) cekkk: Kinek meg a lányuk.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
nekem vki segítene?
-
robi-k
őstag
válasz robi-k #25503 üzenetére
Frissítésre került a Dune HD WiFi USB-s stick driver patch, innen letölthető (a telepítést a korábbi hozzászólásom tartalmazza).
-
tobias40
veterán
válasz akisbandi #25589 üzenetére
Itt nem elég ha az én fh. nevemmel lépek be a popiról a nas-ba?
Tehát a popiban létrehozott "nas" meghajtóhoz megadom sz én fh.nevemet és jelszavamat és a nas DISKSTATON nevet?Vagy az egészet nem így kell csinálni hanem egy új usert kell létrehoznom a popinak olvasási jogokkal a megfelelő könyvtárhoz?
-
DeathAdder
veterán
Ma megérkezett a WD TV Live Streaming, első benyomásra nagyon bejön, egyedül a wifis adatátvitelre nem tudok rájönni, hogy a pc-mmel kommunikáljon.
Lehet hülye vagyok, de nem tudom hogyan kell összekapcsolni a két eszközt. Tudnátok ebben segíteni?
Köszi -
89Csabi89
tag
[Erre] senki?
Giinos-nak jár egy köszönet
-
robi-k
őstag
válasz 89Csabi89 #25593 üzenetére
Abszolút problémamentes lejátszó nem létezik, és 100%, hogy nem is lesz a jövőben sem, hisz mind a két fő elemében (hardver és szoftver) vannak és lesznek hibák/korlátok
Mi itt általában jelenleg a Mede8er, Dune HD és a Popcorn termékeit szoktuk ajánlani, ezek nem éppen olcsóak (bár azt sem mondanám, hogy nagyon drágák lennének), de megérik a pénzüket.
Ha olyan készülék kell a haverodnak, a mi nagyon sok mindenre jó, akkor talán várjon május végéig, akkorra ígérik a BD meghajtót is tartalmazó Dune HD Max 3D készüléket Intel processzorra épülve és XBMC kezelőfelülettel. -
anonym1s
őstag
válasz DeathAdder #25591 üzenetére
Hali.
Nyomd meg a "B" jelu piros gombot, feljon egy ablak hogy valassz forrast, itt valasztd a halozatot, majd windows halozat, es ezen belul mar latnod kell a gepedet. Nyomsz rajta ok-t, feljon egy ablak, beirod a gepeden hasznalt nevet es jelszot, majd ok, es kesz, belepsz.
Ja, a windowsban hasznalt nevedhez adni kell jelszot, kulonben nem mukodik.Ja, termeszetesen csatlakozva kell lenned ugyanarra a halozatra amelyiken a pc van, drottal, vagy drot nelkul, amit a halozat menuben talalsz a beallitasokban.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Mezga Aladár #25596 üzenetére
Aha,mig el nem kezdett rázkódni a 7-es busz a Rákóczi úton,azonnal ugrált a lejátszás ...
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz WhiteWalker #25597 üzenetére
-
anonym1s
őstag
A med600-ra raraktam a 2-es fw-t, amivel tegnap delutan minimum 8-szor fagyott le.
Torrent kikapcsolva maradt akkor is ha bekapcsoltam, plazma mod nem mukodik.
Az emlitett avi-kat lejatsza, az mkv-tol lefagyott, az emlitett dvd iso-kat ez sem jatszotta le.
Ez a 2-es fw csak beta, valoszinuleg jobb is lesz majd, de most meg nagyon instabil szerintem.
Hogy pozitiv dolgot is mondjak, szerintem remek otlet a taviranyiton a ki/be kapcsolhato vilagitas, ez minden taviranyitora kene.
Osszessegeben a dune 301 jobb, ezert a med600-at kuldom vissza jovo heten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest