Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • eight

    senior tag

    válasz Sumptuous #3533 üzenetére

    DNS-nek unboundot használok, mindig el is mentem szépen a cache-t. Már kb 80-85% a hit ratiom, tehát nem nagyon kérdezek már meg senkitől semmit nagyon rég óta. Ha mégis, akkor meg "good luck" összerakni mit is kértem le a rootoktól, mert a qname minimisation miatt valószínűleg csak egy részét kell lekérdezni a többi meg már megvan.

    Adblock van az unboundban is meg a skynetben is de az igazi az a Diversion+pixelserv-tls. Ha Merlin-t használsz, akkor amtm-ben benne van az is, csak egy pár gombnyomás és fent is van mindegyik. Itt azért meg kell jegyezni, hogy a pi-hole sok mindenben jobb, de a végeredmény kb ugyanaz, szóval meg lehet szokni a Diversiont is.

    Nekem is van egy kis szerverem (Atom C3758 alapú), azon fut a nextcloud (routerre csak szórakozásból raktam rá, utána leszedtem) meg játékszerverek, honlapom, stb, szóval olyanok amik nem a routerre valók, de a többi már elmegy azon is, erre próbáltam utalni.

    Csak 250-es netem van mert nem adom vissza a UPC-nek a Cisco modemet, és így nem is adnak nagyobb sávszélességet, szóval jelenleg (az aes-ni gyorsítás miatt) konkrétan meg sem lehet érezni hogy egy csomó mindent vpn-en keresztül tolok. Nagyon meg vagyok elégedve. Merlinnel megy minden hardveres gyorsítás, mintha gyári fw lenne, még a Trend Micro-s dolgos is mennének, csak azokat nem kapcsoltam be, mert hazatelefonálnak.

    @jimi74 Szerintem nem lehet téglásítani fw felrakással. Biztos recovery módban próbálod?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák