Új hozzászólás Aktív témák

• P.H.

senior tag

válasz Forest_roby #132 üzenetére

Ez tényleg off, csak az agyam elindult: Nem ismerem ezt a progit. És azon nem tudok a mai napig túllépni (én is átestem rajta), hogy mindenhol a 8086 programozását oktatják, még mindig. Erőltetik, pedig ezzel lehet a legjobban elvenni az ember kedvét ettől az egésztől. 32 biten olyan gyönyörű megoldásokat lehet csinálni (és az MS-DOS is teljesen ki tudja használni, ha nincs emm386.exe, csak himem.sys), nem sokkal nagyobb kóddal, logikusabb (pl. minden regiszterrel lehet címezni, ismeri a címben a *2, *4, *8 tagokat, sokszor nem kell szenvedni a kézi offset-tel, stb), és azzal a tudással onnan sokkal könnyebb visszamenni a 16 bites dolgokra is szerintem. Ha már egyszer CISC a téma.

Ezzel szemben ebből a programból még a kicsi agyammal kilépni se tudok szabályosan, pedig csak kicsit komolyabb, mint a DOS-os debug. Ez az én hibám, nem szántam a helpre 5 másodpercet sem. De szerintem manapság több informális értéke lenne egy 32 bites inline assembly-nek, mint ennek a 16 bitesnek, amit már egy Delphi 4 se fordít, pedig nem mai darab a kicsike.

Pedig én is 16 biten kezdtem, tanulni is, meg a munkámat is, 2-3 évig abban dolgoztam. Tavaly már nem vállaltam el egy 16 bites munkát. Annyira nem fizették volna meg.
    És emellett nyakunkon a 64 bit, és mindenki elrebeg egy imát, hogy a register-nyomás nevű fogalom végre megszűnik. :)

On: Nem ismerem. De bármely (szinte) magas szintű fordító tud inline assembly-t (Visual C nem biztos :) ). Én a Delphi-t (Linux alatt Kylix) ismerem/ajánlom, 32 bites assembly-t tud (MMX, SSE, SSEx verziófüggő, de az talán még nem is kell), abban normális help van a paraméterátadási konvenciókról, és ehhez a programhoz hasonló részletességű CPU-window is van benne.

[Szerkesztve]

Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙

Új hozzászólás Aktív témák