- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
letmein
csendes újonc
Nvidia kártyról váltok Navira. Olvastam, hogy sok probléma abból van, hogy a korábbi driverek bekavarnak. A sima uninstall rendesen eltávolítja az nividia drivereket vagy van valami program ami segíthet teljesen eltüntetni. Illetve milyen beállításokat érdemes ki vagy be kapcsolni a Radeonoknál?
-
letmein
csendes újonc
válasz gyolas1990 #6956 üzenetére
gyolas1990: Kösz, ezt fogom csinálni.
Kolbi_30: HDR engem nem érint.
-
letmein
csendes újonc
Úgy látszik elfogyóban a régi BIOS-os 5600 XT, AQUA például már frissített (11296-01-20G) Pulse-t árulja. Alzánál még gondolom az originál, bár egy ezret most ők is emeltek.
-
letmein
csendes újonc
Nekem is megjött tegnap a Pusle 5600 XT, tapasztalatok:
- BIOS frissítés egyszerű, kb 2 perc
- az AMD-s feature-ökből egyedül a freesync van bekapcsolva minden más off, a driver a legfrissebb 20.2.1
- kipróbáltam Red Dead Redemption 2, Control, Apex Legends és Battlefield V-öt. A BFV-ön kívül mindegyik rendben megy, viszont a battlefieldnél valami gond van. DX12-ben valamiért iszonyú lassan tölt (NVMe SSD...) és ok, hogy 130+ fps, de néhány másodpercenként baromi nagyot akad. DX11-ben meg 5 percen belül összeesik a játék
- Superposition 1080p Extreme: 4103 pont (Ryzen 3600-al)
- a hőmérséklet alapból 54/60 °C (mag/mem) a 23 °C szobában (venti off), játék közben 65/75 °C (ventivel ofc), furmark viszont feltudja nyomni a memóriát kb öt perc alatt 96 °C-ra
- ezek mind a jobb oldali BIOS-szal a másikat még nem próbáltam -
letmein
csendes újonc
Elmondja, hogy a Powercolor eltoszta a BIOS-t - amit azóta javítottak - de konkrétan nem ment az egyik venti és a 105 °C Tjmax-nál visszavett 1000Mhz-re a GPU. A másik a különbség, hogy kisebb a hűtőborda rajta, így a javított BIOS-szal is pár fokkal melegebb, mint a PULSE. Viszont a Powercolor csinált 5600 XT-ből Red Devilt, ami a Sapphirenál a Nitro lenne.
-
letmein
csendes újonc
válasz bobalazs #7224 üzenetére
Ez függ a monitorodtól. Sok monitor nem a szabványos pixel clock rate-t használja 144Hz-en (illetve 75 és 90-en) így a vblank ideje nagyon lerövidülhet, ezért a videókártya biztos ami biztos maxon járatja a memóriát, hogy tudjon lépést tartani a monitorral és megmaradjon a szinkronizáció, különben villogó képet kaphatsz. A CRU-val (Custom Resolution Utility) lehet próbálkozni a szabványos órajelet beállítani a pixel clocknál 144Hz-hez, ami ha sikerül és a monitorod bírja, akkor az megjavítja a problémát.
Megoldás 2, visszaveszed 120Hz-re.
Megoldás 3, vársz és reménykedsz, mert GPU driverrel is lehet orvosolni legalábbis anno nvidiának sikerült amikor +50-70W-on ment üresben a kártya magas képfrissítésű monitorokkal.[ Szerkesztve ]
-
letmein
csendes újonc
Megoldás 4, ami igazából az első változata, nem a CRU-t használod, hanem a Radeon saját szoftverét és csinálsz egy egyedi felbontást, amin egy dolgot kell kiválasztani: timing standard -> CVT Reduced Blanking a többit hagyod. Radeonnál nem tudom, hogy milyen a recovery, CRU-nál csak nyomsz egy F8-at ha nincs kép.
-
letmein
csendes újonc
A Battlefield 5 a 20.2.1-nél folyton meghalt most ez javították. DX12 és DX11 is megy rendesen. Én 5600XT-vel most semmi hibát nem tapasztalok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest