- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Canon EOS DSLR topic
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
Üdv!
Kis infóra lenne szükségem, egyik ismerősöm második generációs puntójához. Adott egy jól működő szervó, de egyenetlen úttesten olyan, mintha valami kopogna a kormányoszlopnál, egyértelműen onnét jön, mintha valami egy műanyag darabhoz csapódna folyamatosan. Le lett bontva a burkolat, a magasságállító feszesen tart, sehol semmi lógás nem érzékelhető, pedig a zörej alapján nem kicsit van valami elszabadulva. A kormányoszlop nem lóg, nem kotyog, a pedálsornál a stift is jó, nincs kikopva. A szervomotor egyik csapágya látható, annál semmi rendellenesség nem látszik, bár gyanítom ha ilyen jellegű lenne a probléma, az a kormányzáson is durván érzékelhető lenne.
Több órát fetrengtem már a kocsiba, de nem találok semmit, így már engem is érdekel a megoldás, hátha tapasztalt már itt valaki ilyet.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
orion1025
őstag
válasz molnarpeter #13560 üzenetére
Nem tudok róla, de olvastam egy facebook posztnál, hogy az első rugókat rosszul is be lehet rakni előre, olyankor bele tud verni a doblemezbe, de ilyenkor elvileg a kerékdőlés is látszik szemmel. Bár ezt valószínűtlennek tartom, mert nem régi hibáról van szó, a gumi belső széle sincs lenyalva. Semmire nem jutottam, majd valamelyik hétvégén jön egy újabb felvonás, hátha. Szerelőhöz egyelőre nem menne a kocsi, mert ott ismeretlen költség lenne a hiba kiderítése ezért volt a házi vizit, de már nagyon érdekel mi lehet ez.
-
orion1025
őstag
válasz VMatteo #13575 üzenetére
Bátor ember vagy, az biztos, a TYC még egy prizmát sem tud legyàrtani, ez igaz a fizikai méteteire, illetve természetesen a beázásra is. A golfunkhoz vettem kétszer is takarót a ködlámpa mellé, körbe tömítőzés után is beszivárgott a nedvesség. A gyári első fényszórókat anno fekete hátteresre megcsináltam, kapott plusz tömítőt, sosem ázott be, pedig az nagy felület. Nem tudom a TYC-nél mit csinálnak, de sok jót nem az biztos, látva több fórumot is, más autó típusokat.
-
orion1025
őstag
válasz VMatteo #13577 üzenetére
A Depo-s lámpatestek egy fokkal jobbak (főleg a hátsók), ez igaz a minőségükre is, én még gagyit nem láttam belőle, persze egy gyárival nem veszik fel a versenyt ők sem. Sok esetben kényszer szülte helyzet ilyeneket venni, de általában sokkal jobb vétel egy gyári bontott. Most, hogy volt ez a Punto tapogatásom, rengeteg fórumot, oldalt, bejegyzést találtam mindenféle hibákról (hiába nem ezek megismerése volt a fő cél), hát vannak bajok a kettes Puttókkal, az biztos. A csík lámpás ahogy látom szeret nem elég fényerőt produkálni, gondolom a foncsor rohad le rajtuk, mert silány minőségben lett felgőzölve rájuk, vagy lemattul, azért nem látni vele a sötétben.
-
orion1025
őstag
Üdv ismét!
Nem olyan régen kérdeztem egy Punto 2/B szervó motor körüli zörgés miatt, ami csak rosszabb minőségű útnál jelentkezik, határozottan a kormány magasságállító kar körül. Tegnap ismét górcső alá lett véve a kocsi, és lehet megtaláltam a hibát. Létezhet, hogy az egyik toronyszilent (toronycsapágy, vagy mifene van ezeknél elöl), vezetheti be a hangot a kormányoszlopon át? A motortérben kutakodva vettem észre, hogy a jobbos gumija már kezd repedezni, egy kézzel meghintáztatva a kocsi elejét, másikkal fogva ezt a gumi részt (már amennyire be lehet nyúlni), minimális kotyogás szerűt érezni, de csak a jobb oldalon. Biztosan cserés lesz ezek szerint mindkét oldal, de lehet egy ilyen dolog a ludas ebben a történetben? A rugókat kézzel "megpengetve" a jobbos fele hasonló kopogós hangot ad mint amit hallani a kormány burkolaton, a balosnál nem tűnik olyannak a hangja, amolyan keményebb érzést ad. Számomra nehéz elképzelni, hogy onnét átvisz valami hangot, de más hibát nem találok, hiába keresek. A golfunk rommá-porrá volt ültetve mindig is, ette a szilenteket meg a csapágyakat, de annál sosem találkoztam ilyen hangokkal, szimplán halk nyöszörgés meg csikorgás jelezte csak, hogy valamit cserélni kell. Ahogy látom ezeknél a puttóknál csak egy lemez darab a bölcső, ezért jobban tud hangot is vezetni, mint egy tömörebb darab, de nekem nagyon irreálisnak tűnik ez az eshetőség.
-
orion1025
őstag
válasz csongi #13692 üzenetére
Ilyen gond nincs, szépen fut a kocsi. Ma volt egy hosszabb út, rosszabb útszakaszokkal, de nem mindig kolompol, ha viszont igen, akkor egyértelműen a szervo motornál van a műanyagos csörömpölés, kopogás. Szervo gond nincs, a kormány nem kotyog sehol, még a motor leszedésén gondolkodom, hátha ott látni valamit.
-
orion1025
őstag
Üdv ismét!
Korábban már érdeklődtem egyik ismerősöm Puntójával kapcsolatban, most újra segítséget kérnék.
A kocsin csináltam egy komplett hátsó felfüggesztés+dobfék cserét még tavaly év végén. A fékkel nem tudom mi történt, a bal hátsó folyamatosan köszörül egy ponton, a dob belső peremébe bele is húzott egy finom vonalat (kb. 2-3cm), enyhe lassításkor, kb. 20km/h alatti tempónál folyamatosan hallani sikáló hangot egy bizonyos ponton, ez az lesz amit nekiállt kikoptatni a dobon. A kérdésem az lenne, hogy kerékcsapágy okozhat-e ilyen jellegű hibát, vagy a dob el tud-e vetemedni valamitől? Menet közben nem hallani búgást, zúgást, miegymást, nem lóg a kerék sem, illetve nem kotyog. Tavaly újra zsíroztam a csapágyakat, még a helyén volt így fél év távlatából a massza, nem volt sem retkes, sem fékporos.
Az automata utánállító működik rendesen, ha nincs a dob felrakva, és nyomkodom a féket, hallani a ricni hangját és vissza is kell tekerni manuálisan.
Ha járt már így valaki, akkor örülnék némi infónak. Illetve ha a fék a hibás, nem a csapágy, akkor vajon valamilyen garanciát lehet érvényesíteni?
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz csongi #14972 üzenetére
Köszi a választ! Ha volt is ilyen figyelmetlenség, nem tudom milyen hőmérsékletre melegedhetett fel a dob, hogy ez történjen. Hiába nem nagy érzésre egy ponton a tökösödés, mégis beállíthatatlan így a fék. Tegnap megrendeltem az új dobot+betéteket neki, mert nem egy nagy összeg, de érdekes mindenesetre, ilyet sosem láttam korábban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingyen kellene, de tegnapra