Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Darmol

    senior tag

    Na még egy nekirugaszkodás a maszk témában: Akár helyesen akár helytelenül viseled a maszkot, a maszk egészségügyi kockázat. Keveset javít a koronavírus elleni esélyeken sokat ront egy rakás más betegség elleni esélyen. Szóval a modern nemzetközi hüdenagyeszek szerint az, hogy csökkenti a egyik megbetegedéssel szembeni koclkázatot 1%-al (mert az hogy csökkenti a kockázatot senk nem vitatja) megéri, hogy növeli másik 10 betegség kockázatát 5%-al (amely kockázatnövelés pedig régóta ismert tény). A kockázat nyilván eliminálható a maszk megfelelő kezelése esetén.
    Nyilván mindenkiben buzog a társadalom iránti felelősségvágy, hogy maximálisan helyesen járjon el. Pont úgy ahogy pl. mindenki szépen megvárja a piros lámpát zöldre váltani, mert fegyelmezetten közlekedik minden autós és gyalogos a biztonságos közlekedés végett. És a közlekedési lámpák használata jóóóóval egyszerűbb mint a maszk helyes kezelése.
    A ti szép rózsaszín gondolatmenetetek ott bukik el, hogy elméletben tök jó, gyakorlatban alkalmazhatatlan és több kárt okoz mint haszna van. Főleg Magyarországon.

    Kormány felelőssége:
    A legtöbb ajánlás, pl. kézmosás wc után, vagy mikor hazaérkezel olyasmi amit az átkos szociban már alsósoknak is tanítottak az iskolában. Mint elvárható viselkedést az egészség érdekében ami elvárható a civilizált embertől. Most van helyette hittan, meg ÁVH utód előkészítő törvény jövő héten. A mindenkori kormány felelőssége valahol itt kezdődik, és nem a szájmaszkoknál. Az egészségügy túlterheldése a szétvert egészségügy miatt lehetséges.
    Mindezek ellenére ha szigorúan a jelenlegi koronavírusos történetet nézzük szakmai (sok szakma és nem csak az orvosi) szemszögből (ahová egyes polgármesterek hatalommal való visszaélése nem tartozik), nem csináltak semmi olyat, amit ne kellett volna meglépni (ami ismerve ezeket a dilettáns idiótákat nyilván szerencsés véletlenek sozata) már csak a nemzetközi politikai elvárások miatt is.

    És igen, a vírus viselkedését ismerve a koronavírus velünk marad, a vírus"megszelidülése" azt takarja, hogy kihal a fokozottan veszélyeztetett érzékeny népesség, és már csakezért is értelmetlen túlreagálni karanténekkel a történetet. Intézkedések kellenek és vannak, de ha átesünk a ló túloldalára sokkal több ember fog éhenhalni mint koronavírustól. Ezt még Trump is belátta.

    Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

Új hozzászólás Aktív témák