Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog (1)

    válasz Kalandor #4018 üzenetére

    igazabol erre az lenne a rendes megoldas, hogy mindenki dolgozik otthon, fizetesert, es akkor bele kell fernie a tananyag atalakitasa. ne adj isten legyen valaki egy kameraval, aki fel tudja venni a whiteboardot. kritikus helyzetben rohamtempoban 1-2 het alatt le lehet zavarni egy kurzus konverziojat ha megvan a megfelelo kompetencia (es van a celra infrastruktura / eszkozpark)

    dolog egyebkent nem annyira trivialis. volt kb 10 eve itt svedeknel egy iniciativa, hogy mindennek onlinenak kell lennie felsooktatasban, egyebkent meg felrakjuk az eloadasokat a netre, csinalunk forumokat es webinariumozunk, aztan majd minden magatol mukodni fog. a fo cel az olcsositas/hozzaferhetoseg novelese volt, olyan dolgokra, mint mondjuk skalazodas vagy specialis igenyek akkor nagyon nem gondolt senki. nem mukodott, persze.

    ahogy nezem most megint par helyen online oktatassal es online classroommal probalkoznak, de tapasztalt, IT hatteru tanari gardaval, kompetens IT egyseggel es megfelelo eszkozparkkal is problemas. barati korben tobben probalkoznak ezzel, elso hetek eleg nehezek voltak, de ugy nez ki meg lehet csinalni.

    csak meg egyszer, a tavoktatas sporolni nem jo magaban, ugyanugy kell tanar es ugyanugy kell ido vegiggondolni a megfelelo pedagogiai modszertant. megfelelo pedagogiai modszertan nelkul az egesz osszeomlik es garantalt a 20% koruli throughput.

    tehat ha az lenne a trukk, hogy begyujtjuk az anyagot, aztan hazakuldjuk a tanarokat fizetetlen szabadsagra, akkor a rendszer ossze fog omlani.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák