Több forrásból érkező internethez is kínál Wi-Fi 6-os megoldásokat a Zyxel

Az MPro Mesh névre keresztelt termékcsalád DSL, Ethernet és optikai interneteléréshez alkalmas eszközöket is felvonultat.

A Zyxel az amszterdami Szélessávú Világfórumon mutatta be új, Wi-Fi 6 szabványú, vezeték nélküli eszközöket magába foglaló MPro Mesh termékcsaládját. Ugyan magukról az eszközökről nem sok minden derült ki a nevükön kívül, azért néhány információval tudunk róluk szolgálni.

Wireless AX5400 (VDSL2) Gigabit VoIP IAD
Wireless DX5301-B0 (VDSL2) Gigabit VoIP IAD

Az újdonságok közös jellemzője, hogy a mobileszközökre letölthető MPro Mesh alkalmazáson keresztül tudjuk őket konfigurálni és monitorozni, így bárhol ránézhetünk a nagyobb házakat is lefedni képes hálózat állapotára és beállításaira. Az EasyMesh iparági szabvány támogatottságának köszönhetően a Zyxel új termékei a már meglévő mesh hálózatba is beépíthetők, valamint lehetőségünk van új rendszerünk külsős gyártóktól származó hozzáférési pontokkal való bővítésére is.

A gyártó különböző termékekkel készült a különböző kapcsolati típusokhoz. A kétsávos DX5301-B0-ás DSL-hez készült modellből például létezik Gigabit Ethernet kapcsolathoz tervezett verzió is EX301-B0 néven, ezekben közös a vállalat saját tervezésű HA2 antennáinak megléte és a TR-069 és TR-181 szabványok támogatása, azonban a VDSL2 35b-kompatibilitás logikus módon csak a DSL csatlakozáshoz készült verzióban van meg. Szintén a Gigabit Ethernet hálózatokhoz készült az EX5501-B0 névre keresztelt modell is, ebbe azonban már nem az előbb említett antennák kerültek, és a további különbségek részletezésére a termékoldalak hiányában egyelőre még várnunk kell.

Wireless AX6000 10G PON
PX7501-B0

Az újdonságok listáján egy fokkal érdekesebb termékkel is találkozhatunk, a PX5501-B0 és PX7501-B0 modellek ugyanis támogatják a passzív optikai hálózatokat, utóbbi ráadásul mindezt 10 gigabites sebességig, míg előbbi esetében be kell érnünk 2.5 gigabittel.

Wireless AX11000 Gigabit Wireless Extender
WX7700

A Zyxel frissen bejelentett hálózati eszközei közé tartoznak a WX7700 és WX3400 gigabites tempóra képes hatótávnövelők is, amelyek abban az esetben jöhetnek jól, ha nem tudjuk vagy nem akarjuk a ház összes pontját bevezetékezni, és inkább vezeték nélküli módon növelnénk meg a mesh hálózat kiterjedését.

Wireless AX5400 Gigabit Wireless Extender
Wireless AX5400 Gigabit Wireless Extender [+]

Az új MPro Mesh szériáról a fentieken felül egyelőre nem tudtunk meg többet, amint elérhetővé válnak a részletes specifikációk, az árhazás és a piacra kerülés pontos dátuma, mindenképp hírt adunk róluk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zyxel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés