Hirdetés

Sztereó 3D-s tablettel villant a Polaroid

A Polaroid egy ütős tablettel villant, melynek érdekessége, hogy szemüveg nélkül képes a sztereó 3D-s hatás megteremtésére. A 9,7 hüvelykes kijelző 1024x768 képpont megjelenítésére képes, de fontos megemlíteni, hogy sztereó 3D-s tartalmak esetében valójában a függőleges felbontás feleződik, mivel a tartalom megoszlik a két szem között. Ezenkívül a tökéletes mélységérzethez a megjelenítőt teljesen szemből kell nézni. A panel típusa ismeretlen, de kapacitív érintésérzékeny megoldásról van szó.

A Polaroid 3D tableten Android 4.0-s operációs rendszer fut, a számításokért pedig egy Boxchip A10-es SoC felel. Ez a lapka 1,5 GHz-en üzemelő ARM Cortex-A8-as processzormagot használ, amely mellett az IGP szerepét az ARM Mali-400-as fejlesztése tölti be. Természetesen a Full HD-s H.264-es videók dekódolása, valamint az MVC támogatása megoldott. A rendszermemória kapacitás 512 MB, míg az adatok 4 GB-os NAND flash tárolóra kerülhetnek.

A szokásosnak mondható funkciók a Polaroid táblagépén is megtalálhatók, így a termék rendelkezik HDMI kimenettel, webkamerával, microSD kártyákat kezelő interfésszel, valamint USB aljzattal, emellett az IEEE 802.11b/g-s Wi-Fi modul és a giroszkóp sem hiányzik. A táplálásról 6000 mAh-s lítium akkumulátor gondoskodik, ám az üzemidőről pontos adatok nincsenek.

A 650 grammos, 244 x 190 x 14 mm-es újdonság egyelőre csak előrendelhető, méghozzá 325 eurós áron. A funkciókat tekintve ez nem vészes árcédula, főleg ha figyelembe vesszük a sztereó 3D-s képességeket. Sajnos a forgalmazás megkezdésének pontos dátumáról nincs információ, de Európában biztosan elérhető lesz a termék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés