Vízhűtéses VGA-kat hozna a Corsair és az MSI szövetsége

A vízzel hűtött VGA-k ugyan nem számítanak újdonságnak, de gyári formában csak az elmúlt években érkeztek ilyen modellek, gondolva itt az AMD Radeon R9 295X2-re, illetve a Radeon R9 Fury X-re. Persze pár gyártó egyénileg is kísérletezik egyedi tervezésű vízhűtéses VGA-kkal, de ezek leginkább luxustermékek voltak.

A piac azonban látszólag nem veti meg ezeket a termékeket, és kifejezetten érdeklődnek a potenciális vásárlók a halk és jól hűtött grafikus vezérlők iránt. Emiatt az MSI szövetkezett a Corsairrel, amelynek keretében a jövőben érkeznek majd olyan vizezett GeForce-ok, amelyeket nem kifejezetten a luxuskategóriába szánnak. Persze itt a luxuskategóriára vonatkozó utalás hiánya nem azt jelenti, hogy a vízhűtésnek nem lesz meg a maga felára, de információink szerint utóbbi közel sem lesz olyan mértékű, mint az eddigi vizezett gyártói modelleké.

A hűtést egyébként egy módosított Corsair HG10-es rendszer fogja szolgáltatni. A változás mértéke persze nem lesz jelentős, csupán a borítást fogják az MSI VGA-jához igazítani, tehát nagyrészt a külön megvásárolható HG10-es modellről van szó. Úgy tudjuk, hogy az MSI a Corsairrel kötött szövetséget egy GeForce GTX 980 Ti modellel szeretné először megpecsételni, amely érthető döntés, mivel ezzel reagálnak a gyárilag vízhűtéssel szerelt Radeon R9 Fury X-re.

Az MSI koncepciójában egyébként van ráció, mert a Corsair partnereként pont olyan területet tudnak megcélozni, amit a többi konkurens vízhűtéssel szerelt kártyái nem. Azzal ugyanis, hogy kereskedelmi szinten elérhető vízhűtőt használnak jelentősen csökkentik a hűtésre vonatkozó költségeket azokkal a gyártókkal szemben, amelyek speciális vízhűtést használnak a luxustermékekhez. Persze a költségek még így sem annyira alacsonyak, mint a referenciamodelleknél, de az olló érezhetően szűkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés