Hirdetés

Biztonság egyszerűen: Wi-Fi adapter az AVM-től

A minőségi hálózati eszközeiről ismert AVM új, USB felületű vezeték nélküli hálózati kliensadaptert dobott piacra. A Fritz!WLAN USB Stick támogatja a 802.11b és g szabványok szerinti kommunikációt, és a kompatibilis készülékekkel a gyártó által 802.11g++-nak eljárás révén akár 125 Mbps sebességű adatátvitelre is képes.

Az adapter legfőbb érdekessége mégsem ebben rejlik, hanem biztonsági szolgáltatásaiban; a ma már nem ajánlott WEP titkosításon kívül támogatja a WPA, sőt a WPA2 (802.11i) biztonsági protokollt is. A felhasználó a biztonsági beállítások külön konfigurációjától akár meg is menekülhet, ha rendelkezik egy Fritz!Box WLAN-routerrel (a 3050-es vagy 3070-es modellel). Ezt egy USB porttal is felszerelik, amely eredetileg nyomtatók vagy adattárolók hálózati megosztását szolgálja, ám ha erre csatlakoztatják az USB-s Wi-Fi adaptert, az a hálózati beállításokat automatikusan letölti, így a PC-n máris birtokba vehető a biztonságos Wi-Fi kapcsolat.

Természetesen az adapterhez mellékelnek olyan segédalkalmazást, amely biztosítja, hogy más gyártók hozzáférési pontjaival is minden tekintetben összehangolható legyen, sőt adóteljesítménye – s így fogyasztása – állítására is mód van. A Fritz!WLAN USB Stick ajánlott kiskereskedelmi ára 49 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AVM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés