Hirdetés

Grafikára és játékra is alkalmas a ViewSonic új ColorPro monitorja

A VP2776 Pantone minősítése mellé nagy felbontás és magas képfrissítési ráta társul.

A legtöbb esetben a felhasználóknak dönteniük kell, hogy játékra vagy grafikai munkára alkalmas monitort választ, de nem akkor, ha a ViewSonic új, ColorPro VP2776 jelölésű modelljét szemelték ki. Bár tulajdonságai alapján egyértelműen utóbbit részesítették előnyben a mérnökök, az 5 ezredmásodperces válaszidő és a 165 Hz-es képfrissítés a munka utáni játékra is alkalmassá teszi a monitort.


[+]

A 27 hüvelykes nano IPS panel QHD felbontással bír, maximális fényereje pedig 400 nit, amelynek köszönhetően megkapta a VESA DisplayHDR400-as plecsnijét. A monitor színhűségére biztosan nem lesz panasz, hiszen a panel 98%-os lefedettséggel támogatja a DCI-P3 színteret, a gyári kalibrálás során 2-nél kisebb Delta E értéket sikerült elérni (amit a dobozban megtalálható certifikáció bizonyít), továbbá a kijelző Pantone hitelesítéssel is rendelkezik. A hátoldalon 90 wattig töltésre is használható, Power Delivery szabvánnyal kompatibilis USB Type-C portot, HDMI 2.0 és DisplayPort bemenetet, jack kimenetet és egy kétportos USB hubot is találunk, emellett a hardver részét képezi még egy 2 x 3 wattos sztereó hangrendszer is.


[+]

A csomagban a kijelzőn és az állítható magasságú, dönthető, forgatható és pivot módra is képes állványon felül két olyan tartozékot is találunk, amelyeknek főleg tartalomgyártók veszik majd hasznukat. A duó egyik tagja egy mágnesen rögzíthető, három elemből álló árnyékoló, a másik pedig a gyártó ColorPro Wheel névre keresztelt vezérlőegysége. Ez a menüben való navigálás és bizonyos extra funkciók (ecsetméret változtatása, zoomolás, görgetés, stb.) elérése mellett a kijelző utólagos színkalibrálására is alkalmas.


[+]

A ViewSonic ColorPro VP2776 a tervek szerint májusban kerül a boltok polcaira 800 dolláros árcédulával az oldalán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés