USB-C csatlakozót kapott az ASUS új külső DVD-írója

A ZenBookokról ismerős dizájnnal ellátott író a CD és DVD mellett az M-Disc formátumot is támogatja.

Bár ma már a legtöbb, az informatika fejlődésével lépést tartó felhasználó számára feleslegessé váltak az optikai lemezek, azért nem árt, ha rendelkezünk legalább egy külső íróval, hiszen bármikor jöhet olyan élethelyzet, amikor szükség lehet rá – a nagyi például egyszerűbben nyitja meg róla a családi képeket, mintha egy felhőtárhelyre mutató linket küldenénk neki, de a régebbi autók tulajdonosai sem mennek sokra a zenestreaming szolgáltatásokkal, ha a járgány gyárilag nem támogatja őket.


[+]

Szerencsére már rengeteg külső meghajtó van a piacon, a paletta pedig most egy újabb taggal bővült, hála az ASUS-nak, amely bemutatta ZenDrive U8M névre hallgató modelljét. Az akár 8-szoros írási és olvasási sebességre képes eszköz – nevéből is sejthető módon – a ZenBookokról ismerős, koncentrikus köröket alkalmazó dizájnnal lett megáldva, az USB Type-C csatlakozónak köszönhetően pedig még a legvékonyabb ultrabookok mellé is jó párosítás lehet.


[+]

A ZenDrive U8M használatához legalább Windows 8.1, vagy 10.6-os Mac OS X, illetve macOS operációs rendszer szükségeltetik, a támogatott lemezformátumok között pedig a CD és DVD mellett az állítólag legalább 1000 év tartósságú M-Disket is megtaláljuk. A termék ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés