Új Ultrabookokkal erősít a Samsung

Előző Samsung notebook blogbejegyzésünket az új Samsung Series 5 és Series 7 notebookoknak Chronos változatainak szenteltünk figyelmet, de ugyanebbe a családba érkeznek Ultrabookok is, ami a Series 7 esetében újdonság, hiszen ilyen eddig nem volt. Mégsem ez a gép jelenti a lényegi hírértéket, hiszen erről a CES kapcsán már beszámoltunk, noha most volt alkalmunk megtapogatni is.

Samsung Series 7 Ultra
Samsung Series 7 Ultra [+]

A 7-es Ultra hozza mindazokat a tulajdonságokat, amelyeket egy felsőkategóriás Ultrabooktól elvárunk: formás és vékony külső (17,5 mm), teljesen alumínium burkolat, 1,5 kg alatti tömeg (egészen pontosan 1,46 kg), akár 8 órás akkumulátoros üzemidő, SSD, világítós billentyűzet, no és nem utolsósorban nagy betekintési szöget kínáló Full HD-s érintő kijelző – mindez 13,3"-en. Ehhez jelen esetben még hozzáadódnak az olyan extrák, mint a JBL hangrendszer és az AMD Radeon HD 8750M dedikált grafikus vezérlő. Sajnos ez utóbbi nem olyan erős, mint a Chronosban alkalmazott Radeon HD 8870M, azaz nem minden játékot képes Full HD-ben futtatni, de nincs mit tenni, a fogyasztás és a fizika megköti a gyártó kezét.

Samsung Series 7 Ultra Samsung Series 7 Ultra
Samsung Series 7 Ultra [+]

A kiállítás másik új Ultrabookja az új Series 5 Ultra jelölésű masina, amiről korábban nem sok információt sikerült kideríteni, de most nem lehetett titkolózni. A három előre beharangozott színben kiállított Series 5 Ultrák minden egyes darabja 14"-es méretkategóriába tartozik, külsejüket műanyag és alumínium párosítása adja, így vastagságuk 19,5 mm, tömegük pedig 1,75 kg.

Az új Samsung Series 5 Ultra
Az új Samsung Series 5 Ultra [+]

A szálcsiszolt alumínium fedél alatt lapuló kijelző matt felületű TN+film panelt kapott, ami 1366x768 képpont megjelenésére képes. A processzor kiszereléstől függően 17 wattos TDP osztályba sorolt, Ivy Bridge-es Intel Core i3 vagy Core i5 lehet, míg a tárolórendszer a gyártótól megszokott ExpressCache HDD+SSD hibrid.


[+]

A dedikált grafikus vezérlő ez esetben is Radeon HD 8750M, és természetesen a JBL hangszórók is fellelhetők. Akkumulátoros üzemidővel kapcsolatban legfeljebb 9 órát ígér a gyártó, természetesen most sem teljes terhelésen.


[+]

A vékony kivitel ellenére sikerült rápréselni három darab USB kaput (ebből az egyik 3.0-s), teljes méretű HDMI kimenetet, LAN csatlakozót, 3,5 mm-es hibrid jack dugót. A D-Sub kimenetről sem feledkeztek meg, ez azonban csak átalakítóval érhető el.


[+]

A paraméterekből kitűnik, amit korábban is említettünk, hogy a Series 7-tel ellentétben a Series 5 nem a csúcskategóriát célozza meg, hanem sokkal inkább az árcédula alacsonyan tartása a cél, már ha beszélhetünk ilyenről az Ultrabookok esetében. De hogy mennyi lesz az annyi, azaz a gépek ára, arra még tavaszig várnunk kell.

Azóta történt

Előzmények