Ügyes kiegészítők az adattároláshoz

Nem mostanában hallhattunk az Addonicsról, de ennek ellenére a cég persze nem tétlenkedik, most például egy egészen aprónak nevezhető RAID tömb tárolót mutatott be. A készülék, a Compact RAID mindössze 77 x 138 x 124 mm-es méretekkel rendelkezik. Ezt persze egy módon tudták csak elérni, ha 2,5”-es tárolókhoz tervezik. Tehát öt darab 2,5”-es szabványú és 9-9,5 mm-es vastagságú SATA interfészes HDD vagy SSD rakható bele, amik aztán RAID 0, 1, 3, 5, 10 vagy JBOD tömbökbe konfigurálhatók. A Jmicron JMB393 SATA csatlakozó elosztóját találhatjuk benne, a tárak megfelelő hőmérsékleten tartásáról egy 40 mm-es ventilátor gondoskodik maximum 22,5 dB-es zajkeltéssel, a meghajtók cseréje pedig szerszámok nélkül is kivitelezhető benne. Az Addonics Compact RAID-je a számítógépre eSATA aljzatán keresztül csatlakoztatható. A CPR5SA modell egy év garanciával 150 dollárért vásárolható meg, további 34 dollárért eSATA-USB 3.0 adapter is beszerezhető hozzá.

Addonics Compact RAID - a bögre nem tartozék
Addonics Compact RAID - a bögre nem tartozék

Ha nincs SuperSpeed USB port, az se gond, A Silicon Power két bővítési lehetőséget is kínál erre, egy PCI Expresses és aegy ExpressCardos kártya személyében. A kétportos bővítők közül az asztali számítógépbe való x1-es PCIe interfészre kapcsolható, míg az ugyancsak kétportos társa ExpressCard 34 slotba illeszthető. Mindegyik támogatja az Intel xHCI (extensible Host Controller Interface) szabványát, garanciából két én vonatkozik rájuk, az áruk viszont nem ismert.

Silicon Power ExpressCard és PCIe adapter [+]
Silicon Power ExpressCard és PCIe adapter [+]

A pendrive-ok piacán kivételesen nem túl sok újdonság van, egyedül a nyár közepén bejelentett Patriot Xporter Rage lehet említésre érdemes, ami a napokban végre Európában is debütált. A kicsi, fekete-bordó gumírozott külsejű, széthúzható flash alapú tárolók tulajdonságai persze nem változtak, 27 MB/s-mal tudnak olvasni és 25 MB/s-mal írni. A 8 és 16 GB-os változatok 17,5 és 32,4 eurós áron, míg a két nagyobb, a 32, illetve 64 GB-os modellek 62 és 127 eurós áron vásárolhatók meg.

Patriot Xport Rage pendrive
Patriot Xport Rage pendrive

Előzmények

Hirdetés