Amikor a sebesség, a méret és a biztonság a lényeg

Két új, külső hordozható merevlemezét leleplezte a Team Group, a TP1021-et és a TP1022-t. A winchesterek közül az előbbi Pocketbook TL néven kerül forgalomba. Ez 126 x 80 x 12 mm méretű, a tömege pedig 172 gramm. A készülék 1.1-es vagy 2.0-s USB aljzaton csatlakoztatható a számítógéphez, és négyféle kapacitással, 250, 320, 500, illetve 640 GB-os változatban lesz elérhető. A másik Team Group tároló a Pocketbook BS nevet kapta. Ez kicsit nagyobb darab, 133 x 80 x 19 mm-es, és nehezebb is, 250 grammra hízott. A TP1021 fényes, fekete műanyagborításával szemben a BS-t homokfúvott alumíniumkeretbe költöztették. Sőt a gyorsabb adatátvitel érdekében 3.0-s USB porttal is rendelkezik. A külső HDD-khez egy tartózsákot is mellékelnek, garanciából pedig két év vonatkozik rájuk. A pontos megjelenési idejük és az áruk még nem ismert.

Team Group
Team Group Pocketbook TL és BS

A japán Raidon Technologies egy érdekes háttértárat dob piacra áprilisban. A HyBrid Disket egy 3,5 hüvelykes fiókba lehet illeszteni. A belsejében egy 2,5 colos SSD és egy ugyanilyen méretű HDD rejtőzik. A készülék mindkettőre ment adatokat, és míg az előbbit a gyakori fájlok visszaolvasásánál alkalmazza a gyors elérés érdekében, addig az utóbbi a biztonsági mentések tárolására szolgál.  Az új Raidon modell egyébként nagyon hasonlít a SilverStone megoldására. A HyBrid Disk nem valódi RAID 1 rendszerként üzemel, mivel az adatok tükrözése nem azonnal történik, hanem bizonyos időközönként. Az SSD egyébként leválasztható a merevlemez mellől, így akár külön is használható. Amikor pedig visszacsatlakoztatják a HyBrid Diskbe, a HDD-re azonnal lementődnek az új adatok. A Raidon termékének beszerelhető változata tehát a következő hónaptól vásárolható meg, a külső verzió pedig kicsivel később. Az áruk egyelőre nem ismert.

Raidon HyBrid Disk
Raidon HyBrid Disk

Az Walton Chaintech is egy érdekes eszközzel állt elő, az Astro Drive Series A101-gyel. Az új modell különlegessége, hogy jelenleg ez a legkisebb olyan adattároló, amelyik 3.0-s USB csatlakozóval rendelkezik. A SuperSpeed aljzattal ellátott pendrive a gyártó tesztjei szerint olvasásnál elérheti a 186 MB/s-os sebességet, írásnál pedig a 130 MB/s-ot. Az ezüst alapon piros mintával díszített parányi tároló 32, 64 és 128 GB-os változatban lesz elérhető.

Walton Chaintech Apogee Astro Drive A101
Walton Chaintech Apogee Astro Drive A101

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés