Turion 64 X2-re is épít óriásnoteszt az MSI

Nemsokára megjelenhet a szakboltok kínálatában az MSI noteszgépválasztékának két újabb típuscsaládja, az asztaligép-helyettesítő szegmensben versengő MegaBook L730, illetve MegaBook L735 széria. A két noteszgép alaptípus a néhány hete debütált MegaBook L745-höz hasonló felépítésű, azaz elsősorban 17 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, a két új széria mindazonáltal az AMD kétmagos Turion 64 X2 CPU-ira épül, szemben az L745-tel, mely az Intel Core Duo vagy Core 2 Duo mobil processzorát tartalmazza.


MSI MegaBook L735: asztali PC-k babérjaira tör

A két most bejelentett gépcsalád leginkább az integrált grafikus motor tekintetében különbözik egymástól; míg az L730 kijelzőjét az NVIDIA GeForce Go 6100-as vezérlője hajtja meg, addig az L735-be nagyobb tudású, gyorsabb, egyben többet fogyasztó megoldást, egy MXM-II bővítőkártyán helyet foglaló, 256 megabájtnyi memóriával gazdálkodó GeForce Go 7600-as GPU-t építettek. A noteszgépek mindegyikét ellátják egy 802.11b/g szabványokkal kompatibilis vezeték nélküli hálózati vezérlővel, alapfelszereltség továbbá a Bluetooth-modul, a gigabites LAN, az analóg modem, egy webkamera, valamint egy 4 az 1-ben kártyaolvasó.

A numerikus blokkot is tartalmazó klaviatúrával ellátott noteszgépekbe maximum 120 GB-os merevlemez, illetve 2 GB memória építhető, az optikai egység mindkét modellnél egy super-multi DVD-író. A gépekhez opcionális kiegészítőként egy digitális adások vételére is alkalmas tuner is rendelhető. A MegaBook L730 kategóriájának egyik legkönnyebb példánya; a gép tömege a gyári, hatcellás akkumulátorral mindössze 3,1 kilogramm. A nagyobb tudású grafikus motorral szerelt L735-ös változat az extra hűtés miatt valamivel nehezebb; ez a típus 3,2 kilogrammot nyom.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés