Összebútorozhat az Intel és a svájci TAG Heuer

Az Intel minden bizonnyal nem hagyja veszni az okoseszközök piacát, hiszen szeretne komolyabb szeletet magáénak tudni abból a bizonyos tortából. Ennek többször jelét adták az idei évben, legutóbb például a legújabb Google Glass-szal hozták hírbe a gyártót, most pedig újabb területen, az okosórák piacán látszik kibontakozni valamiféle együttműködés. Ráadásul nem is akármilyen! A Business Insider információi szerint az elsősorban karóráiról ismert, de ma már egyéb kiegészítőkkel, sőt mobilokkal is foglalkozó svájci TAG Heuer kíván belépni az okosórák piacára (aminek nem először adnak hangot), amihez partnerként az Intelt választották.

A termék akár már a jövő év elején vagy első negyedévében megjelenhet, de konkrét információ erre vonatkozóan nincs. Arra viszont kicsi az esély, hogy a patinás cég holmi "hightech" érintőkijelzős kütyüvel álljon elő, tehát minden bizonnyal ragaszkodni fog a tradicionális megoldáshoz és a klasszikus karóra jellegű külsőhöz, ami a jelenlegi felhozatalukat elnézve teljesen érhető. Ebből kifolyólag az is valószínűsíthető, hogy a funkciókat tekintve maga az óra tudása sokkal inkább az okos fitnesz karperecek képességeihez közelít, tehát klasszikus trackerként fog működni, ami lépés- és kalóriaszámláló, valamint alvásfigyelő funkciókat képes ellátni, de ezek kiértékeléséhez elengedhetetlen lesz az okostelefonos kommunikáció.

Hasonló tudású termék már létezik, a Withings Activité, ami szintén svájci színekben és a felsőbb kategóriában versenyez. Kérdés, hogy az Intel mit tud majd ehhez hozzátenni, ugyanis könnyen megeshet, hogy a fentieknél jóval többet is kapunk majd, hiszen az óra számlapja például trükközési pont lehet, de az sincs teljesen kizárva, hogy egy teljesen új oldalról ismerhetjük meg a vállalatot.

Előzmények

Hirdetés