Tavasszal startol a Nintendo 3DS

A Nintendo 3DS névre keresztelt csodáról már számtalanszor írtunk. Az első bemutató után lehullott a lepel a termék grafikus alrendszeréről, míg nemrég a központi processzor felépítéséről érkeztek pletykák. A japán gyártó az alkalmazott SoC pontos tulajdonságait nem taglalta, de a február 26-én megjelenő kézikonzol fontosabb paraméterei nyilvánosságra kerültek. A termékről régóta tudni, hogy úgynevezett autosztereó megjelenítővel rendelkezik, mely a 3D-s tartalmakat szemüveg nélkül képes megjeleníteni. A kijelző mérete 3,53 colos lesz, a felbontása pedig 800x240 pixel. Itt érdemes megjegyezni, hogy a 3D-s megjelenítés következtében valójában csak 400 sorról beszélhetünk, mivel a tartalom megoszlik a két szem között. A kisebbik 3,02 hüvelykes, 320x240 képpontos megjelenítő érintésre érzékeny felületet kap, és többnyire a vezérlés feladatát látja el.

A Nintendo három darab 0,3 megapixeles kamerát is szerelt a kézikonzolba. Ez lehetővé teszi a háromdimenziós képek készítését, illetve az érkező programok is kihasználhatják ezt a szolgáltatást. A mozgásérzékelő és a giroszkóp sem hiányozhat, továbbá a vezérlőpadon a digitális irányzék mellett analóg kar, valamint négy gomb is található. A 3D-s tartalmak kezelését egy görgő teszi teljessé, melynek segítségével a mélységet állíthatja be a felhasználó. Igény esetén az autosztereó megjelenítés kikapcsolható, sőt a gyerekeknél érdemes is élni ezzel a funkcióval a szem károsodásának elkerülése érdekében. A rendszer tartalmaz még 802.11b/g/n-es Wi-Fi modult, valamint SD-kártyaolvasót, továbbá kezeli az előző generációs kézikonzolokhoz kiadott szoftvereket.

A Nintendo 3DS ára a megjelenéskor 25 000 japán jen lesz, ami átszámítva 300 dollárnak megfelelő összeg. A vállalat négymillió termékkel készül a startra, ami minden bizonnyal elegendő lesz a szigetországon élő emberek ellátására.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés