A Panasonic újra belevág a konzolbizniszbe

A Panasonic újra elszánta magát a harcra. A konzolpiacon nagyon nehéz talpon maradni, és ezt a japán vállalat is megtapasztalta, hiszen a több mint egy évtizede kiadott 3DO nagy bukás lett. A termék elsőként hirdette az interaktív többjátékos mód lehetőségét, ám kezdőára borzalmasan magas volt, és a másfél évvel később megjelent PlayStation végleg kivégezte a platformot. Persze a Panasonic gépénél voltak rosszabbul szereplő termékek is, de a tényleges sikerhez sokkal több kellett volna.

Hirdetés

A vállalat úgy néz ki, hogy még egyszer belevág az ismeretlenbe, ám ezúttal egy kézikonzollal próbálkoznak. A Jungle nevű termék egy nagyon érdekes koncepció. A Panasonic tökéletesen látja, hogy a hordozható masinák iránti igény folyamatosan nő, ráadásul a cég megtalálta azt a piaci rést, ahol van esély a sikerre. A rendszer ugyanis főleg az online játékokra és MMO-kra összpontosít. A jelenlegi versenyzők ebből a szempontból nem kényeztetik el a felhasználóbázist, de ugyanakkor nagy kérdés, hogy a piacot érdekli-e az effajta szórakozás. A Panasonic mindenesetre mindent belead, és rögtön egy Battlestar Galactica MMO-val indítanak. A közismert televíziós sorozat rajongói minden bizonnyal örülnek a hírnek.

A Jungle egyébként első látásra meglehetősen méretes lesz, ám a megszokott vezérlőgombok mellett egy kisebb klaviatúra is a felhasználó rendelkezésére áll. Pár szerencsés már ki is próbálhatta a szerkezetet, és elmondásuk alapján technikailag van benne erő. A pletykák szerint egy NVIDIA Tegra SoC-ra épül a termék, ám ezt az információt még nem erősítették meg az érintett vállalatok. Az online követelmények miatt a Wi-Fi természetesen alapfelszereltség lesz, és nagyon valószínű, hogy 3G-s modem is került a gépbe. Az operációs rendszer szerepét egy Linux tölti majd be, amit természetesen az igényeknek megfelelően módosítanak. Sajnos a Jungle megjelenéséről egyelőre nincs konkrét információ.

Előzmények

Hirdetés