Tavasszal megszűnhet a PlayStation Now?

A Sony állítólag egy háromszintes előfizetéses szolgáltatás bevezetésén dolgozik, amit az Xbox Game Pass ellenfelének szánnak.

A Bloomberg információi szerint a Sony nagy erőkkel dolgozik saját játékstreaming megoldásán, amit a Microsoft-féle Xbox Game Pass ellen vetnének be a japánok. Az állítólag jövő tavasszal induló szolgáltatás a jelenlegi PlayStation Plus és PlayStation Now előnyeit egyesítené, megtartva előbbi nevét, bár a projektet egyelőre „Spartacus” kódnéven emlegetik.


[+]

Az előfizetés három szinten, három eltérő havidíjjal lesz elérhető. A legalacsonyabb csomagot választva nagyjából ugyanazt kapják majd a felhasználók, amit most PlayStation Plus néven érünk el, vagyis az online játék lehetőségét és a havi szinten járó ajándék játékokat. A középső csomagban az egyelőre ismeretlen előfizetési díjért cserébe hozzáférünk egy nagy, PS4-es és PS5-ös címeket tartalmazó játékkatalógushoz, így az abban szereplő alkotásokkal vásárlás nélkül is játszhatunk, ameddig az előfizetésünk él – csak úgy, mint a PS Now esetében.

A harmadik, egyben legdrágább szinten már elérhetővé válik a játékstreamelés lehetősége is, vagyis a tartalmakat letöltés nélkül is élvezhetjük (amihez nem kizárt, hogy a Microsoft Azure rendszerét hívják segítségül), bár az egyelőre még kérdéses, hogy ezt okos eszközön és PC-n is meg tudjuk-e tenni, vagy mindenképp szükségünk lesz egy PlayStation konzolra. A Bloomberg szerint a harmadik csomag részét képezi majd még több PS1-es, PS2-es, PS3-as és PSP-s játék is, az új PlayStation Plus tehát ebből a szempontból hasonlítani fog majd a Nintendo Online-ra, ami szintén vásárlás nélkül tesz elérhetővé a felhasználók számára néhány régi Nintendo játékot.

A fentieket természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen a Sony egyelőre hivatalosan nem reagált a dologra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés