Szövet és alumínium borítja az ASUS új, 2-az-1-ben Chromebookját

A CM3 mágnesesen rögzülő billentyűzettel és integrált érintőceruzával igyekszik magának rajongókat szerezni.

Nem túl erős, de legalább letisztult és elegáns Chromebook-kal jelentkezett az ASUS. Az alumínium házba csomagolt, 510 grammos Chromebook CM3 burkolata alatt egy nyolcmagos, eredetileg 2019-ben bemutatott MediaTek 8183 SoC-t találunk, melyet egy ARM Mali-G72 MP3 grafikus vezérlő és 4 GB LPDDR4X memória segít a munkában, míg adataink tárolásáért és a ChromeOS futtatásáért egy 128 GB kapacitású eMMC tároló felel.


[+]

Az eszköz 2-az-1-ben kialakítást kapott, ez pedig ezúttal nem hátrahajtható kijelzőt, hanem levehető billentyűzetes dizájnt jelent. Az 1,5 milliméteres úton járó gombokkal ellátott, ErgoLift funkcióval is bíró periféria nem csak hasznos lesz, de a tablet megjelenésén is javít, kívülről ugyanis szövet bevonattal látták el, csakúgy, mint a szintén mágnesesen rögzülő, hátlapi támasztékot, a két tartozéknak hála pedig a tablet így összesen négyféle állásban használható.


[+]

A repertoár részét képezi még egy pár sztereó hangszóró, egy 10,5” képátlójú, 1920 x 1200 pixel felbontású érintőkijelző, egy 27 wattórás, 12 óra üzemidőt biztosító beépített akkumulátor, illetve egy integrált stylus is.

A Chromebook CM3 piacra kerülési dátuma egyelőre nem ismert, 449 eurós ajánlott vételára azonban igen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés