CES 2023: ilyen élőben a Samsung döbbenetes Gamer monitora

Az ívelt, ultraszéles Odyssey Neo G9 57 hüvelykes kijelzőt kapott.

A Samsung a CES 2023 rendezvényen rántotta le a leplet új, óriási gamer monitoráról. Az Odyssey Neo G9 fantázianevű, G95NC típusjelzésű terméke 57 hüvelykes, 32:9 képarányú, ultraszéles ívelt QLED kijelzőt kapott. A görbület mértéke 1000R, azaz olyan, mintha egy 1000 mm sugarú kör ívéből lenne kivágva a kijelzőház. A Mini LED háttérvilágítású eszköz 7680x2160 képpontos felbontású, amivel jelenleg ez a világ első "dupla UHD" monitora.


[+]

A nagy dinamikatartományú tartalak megjelenítését is támogató termék maximális fénysűrűsége eléri az 1000 cd/m²-t, és ennek köszönhetően a HDR visszaadása papíron igen látványos. Mód nyílt arra, hogy működés közben is megtekintsük a monitort, és a helyszínen beigazolódott, hogy ez tényleg így is van.  A maximális képfrissítési frekvenciája 240 Hz, és természetesen megkapta az AMD és az NVIDIA variálható frissítés frekvencia technológiáját, sőt, az AMD oldalán még a FreeSync Premium Pro HDR specifikációt is támogatja.


[+]

A DisplayPort 2.1-es csatlakozóval ellátott készülék egyébként élőben döbbenetes hatást nyújt, elsősorban hatalmas méretéből fakadóan. Sikerült kipróbálni egy rövid időre, és ennek alapján a kép minősége abszolút rendben van. Azt egyelőre még nem árulták el, hogy milyen áron és mikor kerülhet a boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés