- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már elkezdték árulni néhány régiós országban az LG B3 OLED tévét
- További árcsökkentést jelez a TrendForce a DRAM-piacon
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
Új hozzászólás Aktív témák
-
AxBattler
félisten
Hát ez azért eléggé kéne.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes szekrény
-
Komplikato
veterán
Most ez úgy írjátok, mint HA eddig az OLED tévék nem lettek volna olcsóbbak, mint az OLED monitorok. Mint ha a miniledes monitorok meg nem lettek volna drágábbak, mint az OLED monitorok. Aki még most is f*sik az OLED beégésétől, de akar HDR-t, meg 4K-120Hz+ monitort, az vesz MiniLED-es verziót és kész. Akinek meg egyikre sem futja, marad SDR IPS/VA vonalon ...
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
awexco
őstag
Ezt hány centiről látja is az ember ?
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Ekkora méretben simán lehetne már 6K felbontás... csak gondolom az játékra még túl sok lenne...
-
Dr. Akula
nagyúr
Gyanítom a panelje nem lesz natív 10 bites, csak 8+FRC.
-
Komplikato
veterán
Az első hozzászólásban linkjelt oldal szerint 10 bites, de ugye nem egy eset volt már, amikor akkor SEM volt igaz, amikor a gyártói oldal állított ilyet. Az meg még ugye nincsen neki. Mondjuk a HDR600 miatt illene 10 bitesnek lennie.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
awexco
őstag
válasz
Komplikato #8 üzenetére
hdr600 al megnézed rajta a Kincs ami nincs -et és te is lebarnulsz
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
BoC1ka
senior tag
És miért válasszam ezt pl egy qn90 Samsung helyett 43 as méretben?
YNWA
-
Dr. Akula
nagyúr
válasz
Komplikato #8 üzenetére
Hmm, meglepő módon már előre fent van a displayspecen, és tényleg natív 10 bitesnek mondják. Az komoly. Eddig csak az Asus ROG PG32UQ volt megfizethető árban natív 10 bites, 32"-en.
-
nyunyu
félisten
válasz
Komplikato #4 üzenetére
meg 4K-120Hz+ monitort
Van félmillád megfelelő VGAra, amin HDMI 2.1 van és meg is bírja hajtani?
Előző generációs zsugák ugyan tudják HDMI 2.0-án a 120Hz-t, de csak 4:2:0 módban, ahol 2x2 pixelnek közös a színe, így lényegesen életlenebb a kép, mint 60Hz-n, ahol minden pixelnek egyedi színe van.
HP 845G8 (Ryzen 5650 Pro) vs LG 42C2
Asztali 1050Ti-m max 60Hz-et bír.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
DraXoN
addikt
válasz
Komplikato #4 üzenetére
Nem vagyok biztos, benne, hogy a mini-led tartósabb lesz az olednél, az oka, hogy a sima diódaledekből is a kék (és fehér) veszíti a leggyorsabban a fényerőt... Egyszerűen gyorsabban öregszenek (intenzitásra.. bár "van is honnan" mivel a legfényesebbek).
The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RTX3070; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G
-
Szerintem ennek a célközönségének a gépében van már egy 4080, 4090 vagy 7900 XT(X) kaliberű kártya és nincs ilyen gondja...
Én elfogadnám ha valaki olcsón adná... a csóringer 6750XT-m 200 körül már meghajtja, nyilván nem lenne 120 FPS max beállításokkal, de nem is érdekel. Amúgy is a 120 Hz azért kell, hogy szép folyamatos legyen a böngészőben a görgetés! -
nyunyu
félisten
Másfél éve vettem teljesen új gépet, régi konfigból csak az akkor 5 éve "ideiglenesen" vett 1050Ti-t tartottam meg, mert nem lehetett értelmes áron VGAkat kapni.
1 éve szereztem mellé egy Tesla M40-et (=980Ti++)Aztán ahogy elásták a kriptát, és végre nekiálltak esni a bányászok által felhajtott árak, gondoltam év végével veszek 300k-ért valami újat, modernt.
Aha, 6900XT még mindig drágább, újaknál meg az nV még mindig úgy áraz, mintha a bányászok korlátlanul vennék a kártyáikat, Amd meg követte az árazási sémábanÚgyhogy most ötletem sincs, mit kéne vennem, mert a Tesla M40 1070 körüli teljesítménye 2.5k-hoz még határeset, de 4k-hoz már határozottan kevés.
Szerencsére nem játszom AAA hulladékokkal, így annyira nem sürgős a céges pénzem elköltése.
-
Dragon3000
veterán
-
Nekem 2080Ti-m van, meg az említett Radeon. Ezek teljesítményben hasonlóak, és ha azt nézem, hogy anno mennyi volt a 2080Ti, és most mennyi a 6750XT, akkor igazából annyira nem panaszkodhatok a mostani árakra.
Single player címekkel játszok, de pl a Cybenpunk tök jól ment ultrán a 4K TV-n az NVIDIA felskálázásával 60 FPS környékén, nekem ez bőven elég, nem kell jobb. Ok, natív 4K biztos szebb valamivel, de kit érdekel. A dolgozóban meg egy 5K UW monitor van, néha játszom ott is és teljesen jó.
Én örülök, hogy jönnek ezek a nagy felbontású, játékra kihegyezett monitorok... terjedjen csak a 4K, aztán lépjenek felfelé. Egy 42" környéki 16:9 6K-t, vagy egy 46"-os 21:9-es 8K monitort el tudnék képzelni az asztalomon. Megvan a nagy munkaterület munkához, nem kell két monitorral bénázni és alkalmanként meg tudnék játszani rajta felskálázással. Aztán pár GPU generáció múlva meg talán már simán meglenne a stabil 60+ FPS az aktuális középkategóriával is. -
nyunyu
félisten
válasz
Dragon3000 #18 üzenetére
Bányász kártyát eddig sem akartam venni, de az utóbbi hetek használt kártyás balhéi eléggé megerősítettek abban, hogy csak olyan kártya jöhet szóba, amihez van garipapír, lehetőleg nevemre szóló.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Akkor újra 2-2,5 év garanciás megoldásról írtam (ilyenkor eleve kell garancia papírnak is lennie, különben nem beszélhetünk garanciás termékről) és azt, hogy egy 2,5 év garanciás megoldás maximum 2 hónapot lehetett bányában, mivel amikor váltottak eth2-re utána nem érte meg vga-val bányászni.
-
Balika911
félisten
-
Mivel Samsungról van szó, az ára igen csak magas lesz. Én úgy 400 ezerre taksálom.
duree54
-
Markk420
lelkes újonc
Szívesen elfogadnám, de 1.000 dolcsis árral lehet kicsit húzós..
-
Igazán impozánsak az értékei, de az árcédulára rettentően kíváncsi leszek, mert azon sok minden múlik és a Samsung cerkája mostanában eléggé vastagon fog...
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCPOOVQF1ff2oAL3strJ_5Uw
-
Tigerclaw
nagyúr
Windows és Mac UI skálázás alapján ideálisnak tűnik a PPI főleg ha belevesszük hogy kicsit hátrébbről érdemes nézni legalább 80cm-es íróasztal mögül. Ha nem elég a PPI, akkor duplázni kellene, szóval inkább 8k mint 6. Az abszolut retina élményhez 8k passzolna, de gondolom ez 4k-s verzióban is méregdrága, így is mikroszkopikus piaccal.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
A skálázás gyakran sokat ront a képminőségen, így jellemzően azt érdemes megcélozni, hogy natív felbontáson ideális legyen a UI, vagy mondjuk 200%-on. Mac-en úgy tudom még teljesítményt is veszít a gép ha skálázás van. Ott 220 ppi közeli érték az ideális, de azt szinte csak Apple monitorokkal, vagy iMac-el lehet elérni, így a többség a 110 ppi-t célozza emiatt. QHD 27 inchen, illetve WQHD 34 inchen.
Windows alatt most 40 inches TV-t használok 4k felbontáson natívan és talán kicsit kisebb a UI az ideálistól, így szerintem a 42-43 inch lehet az ideális. Azt nem tudom, hogy itt a skálázás igényel-e extra teljesítményt. Ez szerintem Linux GUI esetén is megállja a helyét.
Szóval az extra ppi elméletben jó, de gyakorlatban az operációs rendszerek diktálnak, így nem szabad vakon választani, csak mert belefér a keretbe és magasabb a ppi.
Sajnos tényleg alig van/volt kifejezetten retina ppi-s monitor, az Apple kivételével, amik meg ultra drágák.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
válasz
Tigerclaw #32 üzenetére
A 42" környéke szerintem is jól használható natívan, csak már túl nagyok a pixelek, főleg a karakterek megjelenítésénél ez számomra zavaró. A bitmap alapú UI meg egy külön történet... ideális esetben azokat azért legenerálják a köztes scaling értékekre is, ha nem, akkor jön a "minőségromlás".
Nekem a 27" 4K bevált 150% scaling mellett. Viszonylag közelről nézve is éles minden, a modern alkalmazásokkal nincs semmi gond. Csak a hasznos munkaterület időnként kevés. 32" 4K-n már látom a pixeleket; lehet vele élni, csak nem szép. A 220 PPI tényleg jó lenne, remélem a többi gyártó ezen a téren is folytatja majd az Apple másolását. A Dell U3224KB árazására pl kíváncsi leszek... -
ddekany
veterán
válasz
Dr. Akula #12 üzenetére
Mennyire látszik a különbség a 8 bit + FRC és a 10 bit közt? Enyém az előbbi, és nagyon sötét színeknél kicsit vibrálós érzést ad... talán az FRC miatt. (Ha háttérvilágítás nem villogós, szóval más tán nem lehet.) De gyakorlatban nagyon ritka, hogy ez (nekem) feltűnjön. És én elképesztő faksznis vagyok monitorra az ismeretségi körömhöz képest.
-
ddekany
veterán
A nem egész számú skálázás a böngészőknek is gond, pedig azok eléggé ráfeküdnek a skálázhatóságra. Pl. mit csinálsz egy 1 px vastag kerettel 150%-on? Általában az van, hogy le lesz kerekítve 1 px-re, és ezzel a szöveghez képest vékonyabb lett, mint amire tervezték. De vannak komplikáltabb esetek, mint a táblázatok, ahol pl. a Chrome 1px keret esetén minden 2. sort 2px-re kerekít (hogy az átlag 1,5 px kijöjjön), ami igazán ocsmányúl fest.
Mellékesen a régi alkalmazások skálázása eléggé igénytelen Windows alatt, és az ikonokra sokszor nearest pixel resize megy, ami nem egész számú skálázás esetén ocsmány. (De hát mondjuk annyira sz*rtak bele, hogy subpixel AA-t sem kapcsolják le ezeknél az alkalmazásoknál... Mert hiszen felskálázás után a subpixel trükk már nem működik, viszont kék-zöld színekben játszik tőle a betűk széle.)
[ Szerkesztve ]
-
-
ddekany
veterán
Persze, én is inkább nem-egésszeres skálázást használok, mintsem hagyományos PPI-t. Én 75%-ban 160 PPI-t használok, de heti pár napon hagyományosat PPI-set is kell, és bizony elég komikusan néz ki, miután megszoktad a jót. Csak megkerülhetetlen szoftveres okokból az ideális az lett volna, ha duplázzák a PPI-t (mint ahogy az Apple is teszi), nem pedig kb másfélszerezik. Persze akkor kb 22-23" lenne a 4K, és a 27" meg már kb 4.6K lenne, a 32 meg 5.5K. 32 fölött karnyújtásnyira tenni monitort meg szerintem már nagyon ritkán hasznos (persze jó nyakgyakorlat... OK, ultra wide hajlított játékra biztos élmény), és onnantól hogy messzebb teszed, a PPI matek változik, szóval nem nőne tovább a felbontás.
[ Szerkesztve ]
-
-
ddekany
veterán
Feladat függő, biztos van ahova az kell. Nekem mikor jól jött 2 monitor, általában az egyik használata erősen dominál, így azt rakom középre, a másikat meg oldalra.
A cikkben szereplő monitor persze 16:9. Ekkora méretben a 4K pixelmérete kb. megegyezik a szokványos monitorokéval. De 100% skálázás és rendes monitor távolság nyilván borzalom lenne, főleg hogy ez nem is ívelt. Szóval, mire lehet ez... "Fotelből" használatara gondolom? Vagy persze annak, aki távollátó, vagy nem akarja munka után közellátóvá nyomorodást folytatni.
-
-
nyunyu
félisten
Teljesen jó a 42C2 100% skálázással 1 méterről.
Pont annyi a PPI-je, mint az előző 32" WQHD monitoromnak, így a skálázáshoz sem kellett nyúlnom.Próbáltam a 125% meg 150% skálázást is, de azoktól csak még rondább lett a Win.
Mondjuk 12 éve megcsináltattam lézerrel a szememet, így jól látom a viszonylag apró betűket is.
Csak a fórummal kéne valamit kezdeni, hogy ne fixen 600 pixel széles legyen az a nyomorult szövegablak, hanem használja ki a teret, ha már van...
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
nagyúr
Én nem látom az FRC vibrálást, de azért ott van, és nem tesz jót a szemnek. CRT-n se láttuk (mellénézve azért lehetett, főleg 75 Hz alatt), de az is rongálta a szemet. Nem volt még 10 bites monitorom mert drága, de most hogy viszonylag megfizethető kategóriába lecsúszott, szeretnék. Már ha épp nem csak "nincs raktáron, de majd egyszer jön" lenne az állapota.
-
AxBattler
félisten
Csak a fórummal kéne valamit kezdeni, hogy ne fixen 600 pixel széles legyen az a nyomorult szövegablak, hanem használja ki a teret, ha már van...
Pontosan."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes szekrény
-
Dr. Akula
nagyúr
2. monitornak én egy ilyet vennék: ONYX BOOX Mira Pro. Jó drága, viszont ez biztos nem basztatja a szemet, mert eink. Állóra beforgatva pont jó mindenre amit olvasni kell.
-
ddekany
veterán
Igen, ezt is próbáltam kifejezni, hogy a pixel méret pont jó 100% skálázással, HA normál monitor távolságban van egy 42-43" 4K. Viszont olyan távolságól eléggé nyaktorna, és pláne hogy nem hajlított, a betekintési szög is kezd meredek lenni a széle felé. Szóval szerintem enem erre szánták.
Az oldalak szélességére meg trükkös megoldást találni, mert a túl hosszú soroknak meg nehéz visszatalálni az elejére (mivel az írásunk nem oda-vissza megy, sajnos). Több oszlopba lehetne mondjuk tördelni... de elég nagy kihívás lenne, így is sok szöszölés az oldal design.
-
ddekany
veterán
válasz
Dr. Akula #45 üzenetére
Én kétlem, hogy egy nem-vibrálós (nem-PWM) háttérvilágítású monitorhoz képest sokat számítana. Ja, persze a legtöbben nagyon durván túl világosra állítva használják a monitorukat. Ezért is népszerűek a dark témák.
De aki eljut oda, hogy ilyen e-ink cuccokat nézegessen, annak gondolom eszébe jut az is előtte, hogy tán csak le kéne venni a fényerőt. Tipikus mai LCD monitor 0-ra állított világossággal, és elég alacsony kontraszton használandó olvasásra. Elvégre ez a zseni emberi civilizáció arra jutott, hogy a papír színe az #FFFFFF, azaz a létező leg világosabb "szín". Film/fotó/játék meg teljesen más világosság tartományban gondolkodik, szóval sajnos azokhoz át kell állítani másmilyenre a monitort. Nekem ezekre a módokra vannak egy kattintásos ikonok Start menüben, aztán szorgalmasan váltogatok, aszerint, hogy mit csinálok épp.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Odyssey Neo G7 43” 4K felbontást, 144 Hz-es frissítési frekvenciát és Mini LED-es háttérvilágítást kínál a vásárlóknak.
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Jojjo károsultjai
- Jövedelem
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest