- Leírhatatlanul sok újítást tartalmaz a friss AMD Software
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megkerülhetik környezetvédelmi törvényeket a chipgyártók az USA-ban
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
-
Beült egy AI-cég igazgatótanácsába James Cameron
it A Titanic rendezője a Stability AI igazgatótanácsához csatlakozott.
-
Kétféle verzióban jön az Addlink PCI Express 5.0-s SSD-je
ph A belépőszintű megoldás 1-től 4 TB-ig fedi le az igényeket, és PS5-kompatibilis hűtőbordával vagy anélkül egyaránt listázzák.
-
A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
ma Egyre több készüléken tesztelik a HyperOS 2.0-t, közel lehet a publikus start.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexxx2
őstag
jó, hogy nem kell döntenem a 57es qled v 49es oled közt, mert nehéz lenne választani
-
.mf
veterán
"A négy új fejlesztés között mindenki megtalálhatja számításait."
Évek óta várok 30~32" 4K 60+Hz, magas színhűségű monitorra €500-600 vagy az alatti szegmensbe, de valahogy most sem látom az opciók között.
Nevetséges, hogy 40 év után is még tetves 60 Hz-cel szúrják ki a szemünket (szó szerint) - nem azért kell a magasabb frissítés, mert Pr0 G4M3R lennék, hanem mert egy görgetés, videó is döcögős. Mobilokon közben meg már lassan alap a 75, 90 vagy 120 Hz.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Akula
őstag
Hú, nagyon régen követtem már a monitorpiacot, de nem úgy volt, hogy QLED -> Samu, OLEd -> LG?
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Reggie0
félisten
En nem talaltam meg. Ami erdekes lenne, az gorbe...
-
Dr. Akula
félisten
Sose értettem ezeket a csíkmonitorokat, mire jók. Oké hogy szélesebb, de az alsó fele már nem kell a júzernek? Akkor legyen 2x olyan magas is, ne spórolják le az anyagot, és még rá is írhatják hogy 8K. Így csak arról szól, hogy minél nagyobb képátlót lehessen ráírni anélkül hogy túl sok alapanyagot kéne belerakni. Spórolás + vetítés = csak az eladónak jó.
-
-
Segal
veterán
Most megvetetik a vásárlókkal vagyonokért ezt vagy azt, aztán majd jövőre betrollkodják az 57-es OLED-et
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
HThomas
senior tag
válasz Dr. Akula #12 üzenetére
Ez effektíve 2 db kisebb 4K monitort vált ki, csak nincs középen káva, és ívelt. Asztalra a nagyobb már sokaknak kényelmetlen lenne. Nem érzem spórolásnak, hogy nem kétszer olyan magas... ez így is rengeteg pixel, főleg ha arra gondolok, hogy még mindig a FHD a mainstream.
-
ROBOTER
addikt
Számomra a hírből az a szomorú, hogy Samsung OLED vonalon ennek a 49'' 32:9-nek a 27'' WQHD és 40'' UHD a megfelelője PPI-ben. Tehát az asztali UHD monitorméret (27..32'') még messze van.
-
Kristof93
senior tag
Még mindig ezt a 32:9-et erőltetik a sokkal praktikusabb 21:9 helyett
-
prolad
addikt
Végre van 49 hüvelyknél nagyobb 32:9-es monitor. Remélem másoknál is lesz.
-
törölt tag
Hát, ha a 49-est nézzük, akkor abból 16:9-ben egy 55"-os kijelző lenne. Tévéből létezik alacsonyabb képpontsűrűséggel persze, de az monitorként nagyon nagy már. Aztán van, aki használ ekkorát, vagy nagyobbat is (nekem két hétig volt, aztán visszavittem, bár nem a mérete miatt).
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz #72042496 #22 üzenetére
Én speciel 48 colos oledet használok. Kb 1 napig fura volt a 35 colos 21:9-es monitor után, de utána viszont sokkal inkább a hogy tudtam eddig enélkül létezni érzés fogott el.
Azt viszont örömmel látom hogy végre a felbontás is kezd növekedni, mert ott nagyon megtorpant a monitorok világa az utóbbi időben."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
Leginkább mert ez oled, másrészt mert nem minden támogatta a 21:9-et.
Itt viszont van minden. OLED, 4K, HDR, G-Sync, 120hz.
Pillanatok alatt megszokta a szemem a méretét és azóta csak előnyei vannak"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
törölt tag
Én 80 centire vettem anno egy LG 55B6-ot, erre utaltam korábban. De ez a kezdeti OLED monitornak nem vált be és nagynak is tartottam, cseréltem egy Samsung 49KS8000-re. Ezt megszoktam, de igazán megszeretni nem sikerült, mindenes kijelzőnek viszont ez volt akkor a jó megoldás. Pár évvel később lett külön monitor és tévé. Sokkal kényelmesebb, monitorból nem is szeretnék már egy 27-32"-osnál (16:9) magasabbat, a kettő közül is az előbbit tartom számomra optimálisnak. Szélesebb akár lehetne (kipróbáltam a KS8000-en a 21:9-et és frankó volt), csak a mostani elrendezéshez a 16:9 passzol.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
55 nekem is már tól sok lenne. Nekem elég volt MM-ben nézegetni hogy ezt megállapítsam, de amikor bejelentették a 48-as méretet, egyből tudtam hogy nekem ez lesz a következő.
A távolságot meg nem dramatizáltam túl, betettem a régi 35-ös helyére az oled-et és kész
Tehát maradt a régi távolság, de mint említettem már kb 1 napig volt szokatlan"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
HThomas
senior tag
válasz #72042496 #28 üzenetére
Én munkára két 27-est használtam, ezekből volt 4K és QHD is, viszont csak 65 centiről... az utóbbi időben egyre kevesebbet használom a másodikat és zavar a csík is, úgyhogy most egy 40" 21:9 van tervben, az jó kompromisszumnak tűnik. De ez a 32:9 8K4K is izgatja a fantázámat, csak igazából már feleslegesnek érzem, az ára meg gondolom elég brutális lesz majd.
#29 Segal: hm, én max úgy tudnám elképzelni, hogy az asztal mögé a falra, de akkor meg szinte ugyanott vagyok, mintha egy kisebbet nézek közelebbről.
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
válasz #72042496 #22 üzenetére
Én mikor a 40-esre váltottam, kb. egy óra után úgy voltam vele, hogy soha többé kisebbet. Nagyjából 55-60 körül van az, aminél már tényleg nem kellene nagyobb, de ezt a monitortt dupla magassággal tuti elfogadnám (persze így is). Más kérdés, hogy a kéglit is el kellene adni érte.
De annak örülök, hogy a fizikai méret növelését a felbontás is kezdi követni. -
flexxx2
őstag
nem minden támogatta: mennyire zavart a két fekete rész (mert az már nem csík) a képen?
szerintem engem tuti zavarna (korán váltottam 4:3 ról 16:10-re és jól emlékszem rá, pedig régen volt)ha minden param ua lenne (magasság, oled, stb..) akkor 16:9 v 21:9?
többiek aki mind2-t használta már szavazhat
a 32:9 szerintem is túl széles már -
Segal
veterán
Ahol hozzá tud adni a 21:9 ott ez egy extra (bár az is igaz hogy cserébe el is vesz a hosszanti oldalakon egy keveset) de a szemnek mégis kellemesebb, DE ahol viszont nem működik jól ott nagyon látványos a hátrány. A 16:9 egyszerűen elterjedtebb, de nem ez volt azz elsődleges szempont nekem a váltásnál, hanem az oled. Mindig is a kontrasztosabb színeket szerettem és ebben az oled egyszerűen verhetetlen. Ugyanazzal a játékkal játszoottam, de mégis mintha minimum 1 remastered kiadás lett volna. Annyi természetfilmet sem néztem máskor mint a tv érkezéseker. Egyszerűen gyönyörű képe van.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
flexxx2
őstag
kösz a véleményt, segített, még maradok 32" 16:9-en, nekem is oled kell majd, notebook+telo az, és tényleg nagy ugrás egy mva,ips panelhez képest,
viszont a szoba ahol van a pc 2x3m, és 42-48"os tv-ket nem akarok berakni oda, most már pár év és lesz 32" oled is, elérhető áronDr. Akula: nekem kb 5 éve van meg, és magasságra teljesen megfelel, nem is akarok nagyobbat, csak néha a szélessége lehetne 21:9, vagyis akkor mégis
[ Szerkesztve ]
-
Gh0sT
addikt
Létezik 57-ed oled hasonló parameterekkel mint a cikkben? Végre nagysagrendi elorelepes lenne a 2 db 27-es QHD monitorrol.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
törölt tag
Nem. A legközelebbi talán az LG 45GR95QE lehet (45", 21:9, 3440x1440, 240 Hz és gondolom, több gyártótól is jön majd kb. ugyanilyen), meg hát vannak a 16:9-es modellek 42"-tól fölfelé. De ezek is mind eléggé mások.
Ebből úgy lehet valami, ha az 57-est is megtartja és valamelyik évben QD-OLED-re váltja majd a Samsung.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Végre kihozták a ViewFinity S9-t, erre a Dell rögtön letámadta őket a 6K 32" UltraSharpjával. Kellemetlen.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Politika
- Leírhatatlanul sok újítást tartalmaz a friss AMD Software
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Napelem
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- ASUS ZenScreen MB165B Hordozható USB Monitor!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 34 " 2560x1080 Garival UltraWide 100hz, 5ms Monitor 34WQ60A HD 21:9, ILG szép, dobozos uwfhd
- Beszámítás! Acer Nitro VG220Q FHD 1ms 75Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide 29UM69G-B Monitor
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen