Roppant gyors 2,5"-es SSD-t mutatott a Kingston és a Liquid

A Flash Memory Summit alkalmával demózott tárolót nem otthonra szánják.

A tegnapi napon bezárta kapuit a FMS konferencia, ahol a Kingston is megvillantott egy érdekes újdonságot: a "Liquid Powered" technológiáját használó tárolót egyszerűen "a világ leggyorsabb 2,5" SSD-je" jelzővel illették meg. Első olvasatra ez nagyon ígéretesen hangzik, de sejthető, hogy nem az ebben a méretben jelenleg elterjedt hagyományos SATA 6 Gbps interfészen sikerült elérniük a 3,6 GB/s-os szekvenciális olvasási/írási tempót, ami mellé mellé a technikai paraméterek között legfeljebb 850 000 IOPS társulhat.


(forrás: The Tech Report)

Az SFF-8639, azaz U.2 formátumú PCIe x4 interfészen kommunikáló, 3,9 TB-os NVMe SSD belsejébe Phison PS5007-E7 vezérlő került, de a további részleteket nem árulták el. A PCPer helyszínen szerzett információi viszont ezekre is fényt derítettek: a nagy sebesség mögött lévő trükk mindössze annyi, hogy ház alatt PLX switch és négy darab 1 TB-os M.2 SSD lakik, amit RAID kötetbe szerveznek.

Mellékesen megjegyzendő, hogy a vállalat kiállította a CES-en már bemutatott, hasonló konstrukciót megvalósító HHHL kártyáját is. A PCIe x8 sínbe illeszkedő tároló 7 GB/s lineáris sebesség mellett a 4 kB-os blokkokon 1,3 millió IOPS véletlenszerű teljesítmény elér el.

Egyelőre arról a cég képviselői nem nyilatkoztak, hogy mikor és milyen áron lesznek elérhetőek a gyors tárolók, de a megcélzott réteget (ami a nagyvállalati felhasználás) figyelembe véve nyilván nem filléres tételről beszélünk.

Előzmények

Hirdetés