A Qualcomm szállítja a következő HoloLens rendszerchipjét?

A friss híresztelések szerint egy Snapdragon 850 kerül az fejlesztésbe.

A Microsoft HoloLens aktuális verziója igen régóta elérhető, de egyelőre a vállalat egy nulladik generációs termékként tekint rá, vagyis nem igazán a tömegpiacot célozza, sokkal inkább a fejlesztői hátteret próbálják vele kiépíteni. Az előző évben azonban némi mozgolódás történt, ugyanis az Intel bejelentette, hogy véget vetnek az Atom x5-Z8100P jelzésű SoC karrierjének, amely konkrétan a HoloLens által használt lapka volt. Ebből már sejteni lehetett, hogy jöhet egy új verzió, és a Neowin friss információi szerint jön is.

Az említett média úgy tudja, hogy a HoloLens 2 a következő évben érkezhet, és a Microsoft az Intelt lecserélte a Qualcommra, amely vállalat állítólag a Snapdragon 850-es rendszerchipet fogja majd szállítani az eszközbe. Utóbbi gyakorlatilag a Snapdragon 845 nagyobb teljesítményű, Windows 10-hez tervezett verziója. Ez természetesen kiegészítésre kerül a HPU továbbfejlesztett változatával.

A váltás egyébként teljesen érthető lehet, hiszen a Qualcomm platformja lényegesen nagyobb üzemidőt tud biztosítani, illetve az integrált LTE modem is rendkívül hasznos részegység. Nem mellesleg az Intel különösebben nem fejleszti már a klasszikus Atom vonalat, az x5-Z8100P által kínált Cherry Trail platform utódját, vagyis a Willow Trailt két és fél éve törölték. Ergo a Microsoft régi harcostársa a HoloLens 2-be, ugyanazt tudná kínálni, amit az aktuális HoloLens használ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés