Bővíti termékkategóriáit a Qualcomm

Túl nagy a rés a Snapdragon 600-as és 800-as széria között, így jön a 700-as sorozat.

A Qualcomm még 2013-ban jelentette be az aktuálisan használt termékkategóriáit, amelynek keretében lecserélték a korábban használt, nem túl követhető jelzéseket. Az így kialakult 200-as, 400-as, 600-as és 800-as osztályozás lényegében a teljesítményről, valamint a képességekről árulkodott. A kisebb szám kisebb teljesítményt és tudást jelentett, de ugyanakkor ezt az ár is tükrözte.

Az idei MWC-n a vállalat bejelentett egy új osztályt, mivel a úgy látták, hogy túl nagy a rész a Snapdragon 600 és 800 között. Ennek hála megszületett a Snapdragon 700 sorozat, ami gyakorlatilag arra hivatott, hogy a 800-as lapkák technikai tudását kínálja fel alacsonyabb áron, és persze kisebb teljesítmény mellett.

Bár a Snapdragon 800-as széria kifejezetten sikeresnek számít, azt azért nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy igen drága prémium eszközök épülnek rá. Emiatt a Qualcomm a legújabb technológiáival képtelen az árérzékeny piacokat megtámadni – ebből a szempontból külön kiemelték Kínát. Mivel ezek a területek stratégiailag igen fontosak, mindenképpen szükségesnek látják az alacsonyabb árazású, de kifejezetten nagy tudással rendelkező lapkák piacra dobását.

A Qualcomm egyelőre konkrét modellekről még nem beszélt, de nem nehéz kitalálni, hogy a 700-as Snapdragon megoldásoknál majd gyengébb processzorrész, esetleg visszafogottabb tempóra képes integrált grafikus vezérlő mellé helyezik majd a legmodernebb Hexagon DSP-t és Spectra ISP-t, valamint talán a legfrissebb modemet. Annyi biztos, hogy vannak már konkrét modellek, amelyeket az év első felében el is kezdenek szállítani a partnereknek, csak ezek specifikációiról még nem akar beszélni a cég.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés