Hirdetés

2018. október 17., szerda

Hozzászólások

(#1) Vikthor


Vikthor
(PH! nagyúr)

Nem semmi ez a snapdragon történet, még a sima 800-as vagy a 600-as jóval többet nyújt mint anno tinikoromban a 486DX-es gépem...

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#2) Chrys_


Chrys_
(PH! addikt)

Van 800-s telefonom, egy Samsung Galaxy Note 3. Most érett meg a csere, 835-s S8+-ra. Itt már látszik a teljestménybeli különbség. Innen 845-re váltani szerintem felesleges, amivel többet tud az új chip, az nem éri meg az árkülönbséget, valamint az is kérdéses, hogy mikor lesznek ezek a képességek kihasználva. LEhet addigra már lesz S855 is...

So obvious that Stevie Wonder could see it.

(#3) vicze1


vicze1
(PH! nagyúr)

Hm az ""elemzők"", hogy megmondták, hogy TSMC-nél fog készülni, hm...

(#2) Chrys_: Hacsak nem US modelled van biztos hogy nem S835 van a S8+-ban. ;)

[ Szerkesztve ]

(#4) hunluigi


hunluigi
(senior tag)

Impresszív... A vicc, hogy a telefonom már most is erősebb vas, mint a ~6 éves laposom. Ha a DeX szerű megoldásokra még ráfekszenek egy kicsit, nem is lesz tovább szükségem x86-ra...

A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...

(#5) Dare2Live válasza hunluigi (#4) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

még pl ki kéne alakuljon, hogy nem csak mobilra, mobil méretre optimalizálják appokat...

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

(#6) Chrys_ válasza vicze1 (#3) üzenetére


Chrys_
(PH! addikt)

Igaz, Exynos, de majdnem ugyanaz :)

So obvious that Stevie Wonder could see it.

(#7) SaGaIn


SaGaIn
(senior tag)

Kiváncsi leszek 2020-ra milyen Változások lesznek. Érdemes lesz-e lecserélni a 820-as snapit.

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#8) moleculez


moleculez
(PH! addikt)

Itt már kicsit tovább kell látni a mobiltelóknál, ugyanis Snapi835 alapon be lett jelentve a Windows 10 ARM adoptálása. A HP, a Lenovo, és az Asus be is jelntette az első fecskéket. Szóval mostantól igazán izgalmas a sztori, ugyanis (elviekben) akármelyik teló alkalmas Win futtatására, az új Snapi processzorok pedig nem feltétlen telókba készülnek.

[ Szerkesztve ]

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#9) vicze1 válasza moleculez (#8) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

"akármelyik teló alkalmas Win futtatására"
Igen, főleg hogy egyik se alkalmas. Egy rendszer nem csak egy SoC-ből áll... Secureboot, TPM, UEFI, stb., a Windows 10 egy kicsit több feltétellel rendelkezik.
Ahogy driver support is jelenleg 1db SoC-hoz van.

Megint csak a szezon a fazonnal.

[ Szerkesztve ]

(#10) Peet91 válasza vicze1 (#9) üzenetére


Peet91
(fanatikus tag)

Szerintem itt inkább arra gondol a kolléga, hogy komoly törekvések vannak az ARM emulated x86-ra, csak hát az Intel veri a tamtamot, mert félti a piacát. Nyilván jelenlegi állapotában, hiába bivaly egy 8xx snapi, még nem fognak tudni megfelelő teljesítményt hozni emulálva. De ki tudja mi lesz az évtized végére? Én abszolút életképesnek tartom azt az elképzelést, hogy azok a user-ek, akik nem kényszerülnek x86-ra, azok ilyen platformon intézzék az asztali gépes tevékenységeket is.

Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az! - IGOR [ASUS H87m-Pro, Intel Core i5 4430, 8GB Corsair Vengeance Pro, Gigabyte GeForce GTX770, DELL U2709W], Dell Latitude e5450, Samsung Galaxy S7 Edge

(#11) vicze1 válasza Peet91 (#10) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

1 dologra reagáltam, azaz hogy minden telefonra telepíthető, ami egyszerűen nem igaz és pusztán technikailag nem lehetséges.
Továbbra se feledjük, hogy MS feladta a telefonos OS készítését, így a telefonra várni hiú ábránd.

Az meg hogy mi lesz az majd kiderül fél év múlva. MS 3x fut neki az ARM-nek, eddig semmi bizakodás nincs a "sikerre". Nem tudjuk, hogy pontosan mi az emuláció korlátja és milyen hibái vannak, ezt majd a hosszabb használat mutatja meg.

(#12) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

A memóriavezérló azért egy kicsit csalódás; persze, kell az alacsony fogyasztás, de azért az 1866MHz nem túl fényes.

(#13) vicze1 válasza Fred23 (#12) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

A konkurens i7 Y LPDDR3-1866 tud kezelni és többnyire 1600-osak az eszközök, S835 LPDDR4X-et kezel max. 1866, szóval ebből a szempontból azonosak, sőt a 4X miatt a S835 fogyasztási előnyben van.

(#14) Fred23 válasza vicze1 (#13) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

0,6V már nagyon szép, viszont ettől függetlenül a csapból már a 4333MHz meg a 4400MHz folyik normál -igaz, tuningos- DDR4-eknél, és az alacsony fogyasztású mobil vonal emiatt borzalmasan elmaradottnak tűnik. Legalább a 2400MHz képbe jött volna, de nem.

[ Szerkesztve ]

(#15) vicze1 válasza Fred23 (#14) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Ennek semmi köze a tuninghoz vagy asztali gépekhez, ez egy laptop, amikben most(i7 7/8gen) is 1866 van jobb esetben max. 2133.
Semmilyen szükség nincs az általad említett sebességekre egy ultra mobil eszközben.

(#16) Fred23 válasza vicze1 (#15) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Van pszichológiai szükséglete is az embereknek. Látom a nagyobb számot, boldogabb vagyok. Ilyen egyszerű; és ez még rám is hat, párszor már választottam ilyesmik miatt ár-érték arányban nem túl okosan.

(#17) vicze1 válasza Fred23 (#16) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Még egyszer ezek az eszközök arra vannak hogy a lehető legnagyobb üzemidőt érjék el, azaz soha ne kelljen kikapcsolni, mint pl. egy tablet Nem sleep-be megy, hanem mindig be van kapcsolva, de olyan kicsi az alap fogyasztása, hogy akár napokig elmegy üresjáratban.
Itt a nagyobb szám az hogy 25órát megy 1 töltéssel, nem pedig az hogy hánycsillió pontot dob PCMark-ban.

(#18) Fred23 válasza vicze1 (#17) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Jó energiagazdálkodás, órajel-visszavétel, oszt cső! Az e-penis-növesztésre kellő figyelmet nem fordítani szerintem hiba. Dobálja a csillió pontszámokat, meg termelje is az áramot; ez a minimum. :D

(#19) moleculez


moleculez
(PH! addikt)

Természetesen nem arra gondoltam, hogy visszamenőleg random 835-s telóra felpattintom SD-ről, ezért is írtam zárójelben oda hogy elviekben. De adott egy támogatott SoC, és ami a legfontosabb az OS is fel van készítve. De a lényeg nem is a telókon van, hanem a SoC felhasználási területe hogyan változik.
Más kérdés, hogy kell-e a piacnak ARM Windows, a Store ugyanis nem áll a helyzet magaslatán, a win 10 pro-ra való upgrade árnyékában (ahogy a cikkben említik) pedig nem is tudom értelmezni a Windows 10S-t.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#20) Fall-N válasza Chrys_ (#6) üzenetére


Fall-N
(őstag)

Hát nagyon nem. Huawei, Samsung és a MediaTek a refencia ARM SoC tervekből legózza össze a saját SoC-jét, amíg a Qualcomm egyedi ARM SoC-t tervez CPU és GPU oldalon is. Természetesen erősebbek és sokszor hatékonyabbak is.

(#21) vicze1 válasza Fall-N (#20) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Az egyedi tervezéssel már 2x felhagyott, illetve ez is kizárólag a 800-as sorozatra igaz részben.
800 alatt stock ARM van kivétel a (636 és 660), a 800-asban pedig az S810 stock ARM és most az is egy enyhén módosított stock, ahogy a Samsung M magjai, nem saját.
Ami saját az a GPU és a többi egység az SoC-ben.

(#19) moleculez: De pont hogy telefonokhoz nincs már támogatás 1709-től a Windows 10-ben, szóval az OS nem támogatja. De mint írtam, a telefon HW-k egyike se.
MS szakított a telefonokkal valószínűleg örökre. (soha se mond hogy soha...)

[ Szerkesztve ]

(#22) Fall-N válasza vicze1 (#21) üzenetére


Fall-N
(őstag)

Na ezt nem tudtam. Azt hittem teljesen saját fejlesztés például a Krait mag.

(#23) moleculez válasza vicze1 (#21) üzenetére


moleculez
(PH! addikt)

Kicsit elbeszéltünk egymás mellett. Én nem azt mondtam, hogy lesznek Windowsos telefonok, hanem azt hogy egy (egykor) telefonos/tabletes SoC-ra ma Windows van. Ebből pedig bármi kisülhet. Akár az álmom is, egy telefon, ami dokkolva asztali OS-t futtat, legyen az akármi.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#24) Z10N válasza Vikthor (#1) üzenetére


Z10N
(PH! addikt)

Az Adreno pedig lassan 1TFLOPS teljesitmenyt tud. Bar a 680-rol meg semmi info. A 630 csak kozepkategoria.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#25) fishi válasza vicze1 (#21) üzenetére


fishi
(tag)

Szerintem az MS rájött, hogy feleslegesen osztja meg az erőforrásait. Lelőtte a Win Phone-t, és arra koncentrál, hogy ARM architektúrán is menjen a "rendes" Windows. Így később simán kijöhet majd akár telefonokra is az "asztali" Windows, és a végén még hátsó pályán esetleg sikerül komolyabban betörni a erre piacra is... De ha mondjuk csak a tableteken sikerül elterjedni már annak is piszkosul fognak örülni.

Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''

(#26) GeryFlash válasza Z10N (#24) üzenetére


GeryFlash
(PH! addikt)

Ez komoly? Az kb AMD 7750/7770 közötti szint, amit az Intel a fospuska GT2-es szarjaival még mindig nem tud megugranni. Ha a Qualcomm komolyan 1ftlops-ú IGP-t csinál 5 watton akkor az nem csak az Intelre nézve veszély, de az AMD-re is, bár azt nem tudom hogy a most új ryzen alapú APU-iban hány tflopsú IGP van, de ha a tendencia (ARM vonal ilyen brutális szintű növekedése) marad vagy csak kis mértékben lassú akkor komoly gondban lesznek a nagyok (AMD-Intel) a noti APU-jaikkal.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#27) GeryFlash válasza GeryFlash (#26) üzenetére


GeryFlash
(PH! addikt)

Szerk: Megnéztem, az Adreno 540 volt 567Glops, szóval ez a 660 maximum 700 lesz, bár már az 567 is pariban volt az Intel 630-cal, szóval az Intel szarja már lenyomva, de az AMD APU IGP-jei még odébb vannak.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#28) Dare2Live válasza GeryFlash (#27) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Elvileg 845ben 630 lesz és az lesz 700-750GF környékén.

680ról semmi hír az is lehet csak 855ben jön 2019ben és ha qualcom hoz megint egy +30%ot akkor az bezony 910-1000GF környékére jön. Megvan egy GT1030 teljesítmény "5W"ból. Desktopon anno 2010-2011 volt amikor csúcskártáyk átlépték 1TFet és amikor meg is kellett azt venni mert Crysis. Ami azóta is az egyik legszebb FPS.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

(#29) Z10N válasza GeryFlash (#26) üzenetére


Z10N
(PH! addikt)

ps3 192GFLOPS
xbox360 240GFLOPS
nWiiU 176-352GFLOPS
nSwitch 157-393GFLOPS

Az Adreno500 szeria a fentebbi szamokat mar siman hozza, de mar a csucs Adreno400 is hozta. Ahogy Dare2Live kollega is fejtegeti ebben a szeriaban mar meg lesz az 1TFLOPS (10nm, ~1GHz). Ha csak ALU-t duplaznak mar erobol meg van. Az Adreno700 szeriaval pedig mar az Xbox One (1,3TFLOPS) kovetkezik, bar az meg odebb van (2020+). Ha azt nezzuk a prevGen konzolok szintjenek eleresehez 9-10 ev kellett, a jelenlegi GenRev1 szinthez eleg lesz 7 ev. Viszont, ha az 512 ALU-t 1GHz-n meghajtjak az mar 1,2TFLOPS es 5-6 ev.

Ui: Memoriaban lassan es cpu mag szamban meg mar pariban vannak :)

[ Szerkesztve ]

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#30) Centurio9


Centurio9
(lelkes újonc)

Ez probléma lesz a Samsung marketing osztályának, mert olyan gazdag a felszereltsége a lapkának, hogy az Exynoxos S9-ben tuti nem lesz ennyi minden, kíváncsi vagyok hol húzzák meg majd a határt. Na meg persze kénytelenek lesznek megint kismillió magos GPU-t csinálni, hogy hozni tudják az Adreno teljesítményét :D

(#31) Dare2Live válasza Centurio9 (#30) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

"Ez probléma lesz a Samsung marketing osztályának..."

:C :)) :C

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.