Sokrétű és néma NAS-t prezentált a QNAP

Az ízléses és minimalista külső ízig-vérig hálózati médiacentert rejt.

Szó szerint lapos termékkel újít a QNAP: a friss, két 3,5 hüvelykes, 6 Gbps-os SATA merevlemezt, illetve két M.2 2280 SATA SSD-t fogadó HS-453DX modell központi egysége az 1,5 GHz-es alap- és 2,5 GHz-es boost órajelen ketyegő négymagos Intel Celeron J4105, melyet pénztárcánk mélységtől függően 4 (HS-453DX-4G) vagy 8 GB-nyi (HS-453DX-8G), kétcsatornás módban működő DDR4 SO-DIMM memóriával támogathatunk meg.


[+]

Mivel kétféle formátumú háttértárolót egyaránt használhatunk, a hibrid struktúrának köszönhetően a NAS SSD cachinggel gyorsítja a hagyományos HDD-k működését, ami erőforrás-igényes alkalmazások futtatásakor jöhet jól. Az írási/olvasási műveletek sebessége egészen 677 MB/s-ig felkúszhat, a kapcsolódásról pedig egy 10GBASE-T (10G/5G/2,5G/1G/100M) és egy szimpla gigabites Ethernet hálózati port gondoskodik.


[+]

A burkolat hátulsó részén a LAN aljzatok tőszomszédságában rábukkanhatunk még egy HDMI 2.0 és egy HDMI 1.4b kimenetre, egy USB 3.0 Type-C, két Type-A és két USB 2.0 dugaszra a 3,5 mm-es audio jack, a két 3,5 mm-es dinamikus mikrofon jack és az integrált hangszóró mellett.

Az eszköz széleskörű multimédiás felhasználásra ad lehetőséget, mint például a kétcsatornás, valós idejű 4K transzkódolásra, DLNA-s apparátusokra történő műsorszórásra a Plex Media Server segítségével, illetve NAS-unk centralizált otthoni szórakoztató központtá avanzsálására, vagy karoke géppé változtatására a Cinema28, valamint OceanKTV révén.


[+]

A szoftveres alapokon nyugvó SSD RAID over-provisioningnek (OP) hála a HS-453DX lehetővé teszi, hogy további OP helyet allokáljunk az SSD véletlenszerű írását optimalizálandó, illetve a meghajtó élettartamát meghosszabbítandó. Az App Centerben található IFTTT Agent és Qfiling applikációk a munkamenet automatizálásában nyújtanak segítő kezet, a Qsirch teljes szöveges keresést biztosít, a Qsync leegyszerűsíti a fájlmegosztást és szinkronizációt készülékeink között, míg a blokkalapú Snapshot az esetleges ransomware-ek és malware-ek, netán véletlen állománytörlések okozta károkat igyekszik enyhíteni.


[+]

A QNAP árképzés terén nem okoz meglepetést, bár jelen esetben meglehetősen sokrétű termékekkel van dolgunk: az új hálózati adattárak már hazánkban is megvásárolhatók, s míg a 4 GB RAM-mal szerelt változatért nagyjából 245 000, addig a 8 GB-os variánsért körülbelül 290 000 forintot kell majd leszurkolnunk a kasszánál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés