Válasz az OLED-re: megalakult a QLED szövetség

A Samsung, a TCL és a Hisense alapította meg a szervezetet, azzal a céllal, hogy felvegyék a harcot a rivális technológiával.

A Samsung az idei CES-en mutatta be QLED televízióit, és ez volt az az esemény, amelyen a Hisense és a TCL is bejelentette, hogy előáll saját QLED televízióival. A kvantumpontos technológiában mindhárom gyártó komoly fantáziát lát, és most azt is bejelentették, hogy megalakítják saját kis szövetségüket. A céljuk az, hogy együtt vegyék fel a harcot az OLED ellen, hogy megosszák a kommunikációval kapcsolatos feladatokat, illetve hogy minél hatékonyabban be tudják mutatni a QLED által kínált előnyöket.

Megalakult a QLED Szövetség
Megalakult a QLED Szövetség (forrás: Flatpanels HD) [+]

A szervezet megalakulását Pekingben jelentették be, egy kínai elektronikai rendezvényen, ami azért meglehetősen jelzésértékű. A tévépiac trónján ugyanis még mindig a Samsung ül, úgyhogy valami azt súgja, hogy a szövetségre elsősorban a kínai vállalatoknak volt szüksége, és valahogy meggyőzték a dél-koreai konszernt, hogy szálljanak be ők is. Az eseményen azt is bejelentették, hogy a QLED jövője az elektro-emisszív technológia. Ez egy speciális filmréteg, amely az elektromos áram hatására fényt bocsát ki magából (hasonlóan az OLED-hez), és ezt szórnák meg a nanoméretű kristályokkal. Mindez jól hangzik, az viszont nem, hogy még csak dátumot sem határoztak meg azzal kapcsolatban, hogy az első ilyen modellek mikor láthatnak napvilágot.

Előzmények

Hirdetés